Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диското-1 200Tdi отказа да върви без блокажа!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: На последния лов Диското отказа да върви без блокажа!

Така инструктирах баща ми да иде да го види. Обаче проблема е следния. Когато колата е на отключен среден диф. карданите не се въртят и от към скоростите се чува нещо като стържене. Когато се включи блокажа, почват да се въртят карданите. Май може да се окаже, че проблема е в диференциала средния или бъркам?

Коментар

Общо взето в Благоевград тази машина я гледат като индианец пишеща машина и се надявам тук да намеря компетентно мнение.
      E колега в такъв случай Дупница не ти е чак толкова далеч. Ние тук тези машини ги гледаме с любов и разбиране. Те го заслужават.
      А сега по същество. Ако наистина няма кой в Джумая да ти съдейства в Дупница ще се справим.
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от Scorpion_BV Преглед на мнение
        Така инструктирах баща ми да иде да го види. Обаче проблема е следния. Когато колата е на отключен среден диф. карданите не се въртят и от към скоростите се чува нещо като стържене. Когато се включи блокажа, почват да се въртят карданите. Май може да се окаже, че проблема е в диференциала средния или бъркам?
        Един път казваш, че няма шум, после, че стърже. Щом не се въртят карданите, няма кво друго да е. Вероятно е вала на междинния диф. Пращай я за Варна.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          Едно желязо с вътрешни шлици, което предава движението от полуоската към главината.
          Кое желязо по-точно?
          Прикачени файлове
          <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Колега прати ми ГСМ или нещо да мога да се свържа с тебе. В Благоевград няма човек или не съм открил който да познава колата и да знае какво прави а да не експериментира. Има един много добър механик на който му намирам техническа документация и той се навива да го човърка след като прегледаме инфото, но много е зает и се чака много. Последно му правихме ремонт на секторната кутия. Само, че след ремонта, вече не тече като лейка, но волана се върти тежко и на пресекулки. Нещо явно не е направено като хората и сега го чакам да я вземе да си я види. Но се яви и този проблем. Освен това на връщан от лова се откачил и единия маркуч за маслото към кулера и изтекло и маслото. Маркучите течаха като го купихме и тука ги възтановиха, но са сложили много дебели маркучи и от вибрациите се развиват. Иначе всеки момент чакам от Англия голяма пратка с части. Поръчах му дискове и накладки за двата моста, едната крастачка на кардана е за смяна, тампони и биалетки да постегна окачването. Та имам доста работа по колата а там при този познат много трябва да чакам. А колата ни трябва защото я взехме баща ми да ходи на лов с нея и сега няма с какво. Т.е. всичко е на спешно. Сега търся нови маркучи за маслото в БГ. Ако не намеря ще поръчвам пак от Англия (или ако тука искат пак 6-пъти по-висока цена както винаги). Та имам голяма нужда от компетентен човек с който да решаваме проблемите на машинката!

Коментар

21
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Един път казваш, че няма шум, после, че стърже. Щом не се въртят карданите, няма кво друго да е. Вероятно е вала на междинния диф. Пращай я за Варна.
                Извинявам се за което. Не съм я виждал колата, баща ми ми докладва по телефона. Сега е при него и той я е карал на лова. Извинявам се още веднъж за некоректната информация. Последното което казах за проблема е вярното, потвърди го и втори човек. Може ли малко по-подробно за пращането във Варна?

Коментар

Moже да е и 28.

Коментар

21
                    Не ми е много ясно как смяната ще стане за 10 минути но явно който го е разглабял знае най-добре.
                    <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Първоначално публикуван от Mortum Преглед на мнение
                      Кое желязо по-точно?
                      Това е раздатката, при нея може да е всичко, трябва сваляне и отваряне
                      Не ми е много ясно как смяната ще стане за 10 минути но явно който го е разглабял знае най-добре.
                      В началото "Таргата" говореше за желязото в червеното кръгче ....т.е. "капачката"
                      Прикачени файлове
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Какви капачки каде?!Ако може разяснения за лаици!
                        Без капачки:
                        преден мост

заден мост

С капачки:
                        преден мост

При колегата, обаче явно проблема е в раздатката. Мисля, че проблемът се решава с това: http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_99.html, но първо отворете раздатката да не се окаже, че са необходими и други части.
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          В началото "Таргата" говореше за желязото в червеното кръгче ....т.е. "капачката"
                          А така е при Дифендър:

отзад

отпред
                          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Аз се чудя що немога да свана! А то ко било!Първо се говори за мостове после за раздатка(кви капачки в раздатката)Вече всичко ми се подреди!

Коментар

Колега когато един от 2-та дифа се е скапал (например скъсана полуоска,счупено каре на полуос,счупена касета на диферинциал) пак ще се върти кардана и няма да тръгва без блокаж !!!!
                              Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
                              тел. 0898327627
                              Радослав

Коментар

В случая, доколкото схванах не се върти нито един от карданите. Има една раздатка (вероятно още не е продадена) в моргата, от където си взех купето. Моргата е най-близката до изхода на магистралата към Пазарджик.

Капачките на Диско 200 са 2 модела - по-старите са като на първата картинка на chris_vicom, а по-новите са като на снимката от дядо Владо.
                                Последно редактирано от grgeorgiev; 06-10-09, 14:50. Причина: правопис
                                Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X