Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите за Дефендъра и други въпроси за него?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Добре дошъл, имай впредвид че тук се размятат понякога не кал, а боздугани..

Яро, не се коси, вчера ходих до Мото-Пфое, гледам и не вярвам на очите си!
    Цялото Люленско поле нападнато от Дифендри, пасат си кротко в складовата им база, питам какво става тука, бе хора?!???

А то БТК решили да подменят целия си автопарк за техническа поддръжка...

Така, че пичове, тоя мач май ще го спечели нашия отбор, тия от БТК - инвеститорите май вече не са "държавните кухи кратуни", след като са се спрели на нещо, явно има защо!
    Пък и Мобилтел и Мобифон навремето имаха същия избор - сигурно е някаква масова лудост!

Коментар

Мобифон, той Вивател, той БТК Мобайл... Та относно избора е ясно... А в М-тел практически не останаха. Вивателци също не са във възторг от тях, но там причините не са от обективно естество а по-скоро субективно - по-неудобни са им на дълъг път по магистрала....
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Само, че новото БТК /собствениците/ няма нищо общо със старото, а за инфо, подсещам че миналата година БТК се беше оборудвала изцяло с едни други джипки, няма да казвам кои, ще ги видите скоро на търговете...
        Иначе са готини, ама като трябва да се върши работа , вече е друго!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
          Мобифон, той Вивател, той БТК Мобайл... Та относно избора е ясно... А в М-тел практически не останаха. Вивателци също не са във възторг от тях, но там причините не са от обективно естество а по-скоро субективно - по-неудобни са им на дълъг път по магистрала....
          Нищо аз... да се бях докопал до Дифендърите на Мобилтел за 7К в лв за 3 годишна джипка, сега нямаше да си хапя задника и да са чудя от къде да изкарам някой лев и какво да си взема.. баси.. още се пукам от яд. ама тва е.. продаваха и един галопер с пуканта глава за смешни пари, ама ме достраша да играя на търга. Продаваха и един рейндж на някаква шефка, ама 4.6 HSE и нещо не бил наред мотора му(поне така казаха де) а пък и началната цена си беше цифромания
          LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
          LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
          [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Ако си играл за ударения Дифендър на Мобилтел - тя всъщност цяла България се включи...
            Ей, три Дифендъра излезнаха миналата година на пазара и трите бяха мъртъвци, ама се разчу...
            "Странна" масова лудост..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
              Ако си играл за ударения Дифендър на Мобилтел - тя всъщност цяла България се включи...
              Ей, три Дифендъра излезнаха миналата година на пазара и трите бяха мъртъвци, ама се разчу...
              "Странна" масова лудост..
              Имам ли право да си замълча тук ? че още повече ме хваща бяс.
              LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
              LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
              [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Eй сега ще пусна една нова тема, нека официално да пренесем дискусията там. Темата ще се казва "Най-добрия експедиционен джип"и там ще има и анкета. Вижте я.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

LR

Здрасти на всички във форума.Нов сам тук(от2-3 дена)много се радвам че най после в БГ се намериха хора които са фенове на ЛР.Аз съм маниак на тази тема,Благодаря на Яро,за това че ми пусна снимките в сайта.Пожелавам ви успех ине се предавайте.Ако мога да помогна с нещо,питайте,Доста сам се търкалял под Дефендера,а имам приятели които имат понятие.Успех
                  Емил-00356 99872043-Малта
                  Defender-90

Коментар

Гуми за Defender

Дайте акъл какви гуми да си сложа за стоманени джанти 5.50Fх16х33.
                    Предпочитам BFGoodrich, но не знам кои са най близо до 7.5R16 и дали ще паснат. От там (Goodrich) ми препоръчаха 225/75R16, но ми се струват ниски. Знам че най-подходящи са 235/85/16. Те стават ли за стоманени или са само за алуминиеви (алум. джанти не можах да намеря никъде).
                    Помогнете ми моля Ви, че галошите ми са много износени и се пукат като балони!
                    Благодаря!

Коментар

До: Гуми за Defender

Първоначално публикуван от peshobb Преглед на мнение
                      Дайте акъл какви гуми да си сложа за стоманени джанти 5.50Fх16х33.
                      Предпочитам BFGoodrich, но не знам кои са най близо до 7.5R16 и дали ще паснат. От там (Goodrich) ми препоръчаха 225/75R16, но ми се струват ниски. Знам че най-подходящи са 235/85/16. Те стават ли за стоманени или са само за алуминиеви (алум. джанти не можах да намеря никъде).
                      Помогнете ми моля Ви, че галошите ми са много износени и се пукат като балони!
                      Благодаря!
                      Здравей колега, 235/85/16 се предлагат стандартно при Дифендър с алуминиевите джанти , които со 7х16. По принцип производителите на гуми дават допустимият рейндж на ширината на джантата за гуми 235/85/16 между 6 и 7". Мишлен имат производство 7,5R16 който е стандартния размер за джантите, които имаш. Произвеждат зимни, летни и гуми за кал. Не съм сигурен дали вносителите имат наличност. В противен случай си вземи по-широки джанти. Има алуминиеви и стоманени. Алуминиевите са с ЕТ+15, докато стоманените са между 0 и -10, просото не съм сигурен.
                      По принцип има много видове джанти за ЛР Дифендър, но в България в момента 7х16, има само от тези два вида.
                      Прикачени файлове

Коментар

А защо не си земеш 7.50 те отговарят на 190/92/16 иначе аз карам с 225/75/16 и наистина е доста ниска , вариант да си земеш метални джанти от диско те май да по широки и могат по широка гума да поемат , иначе за алум. джанти траа да питаш румен от дару кар тои през него кво ли не минава

Коментар

А точно в този момент за моите (5.50F16), какви гуми да си взема различни от 7.5R16, защото съм опасен по пътищата и за себе си и за околните.
                          Ако 7.5R16 действително отговарят на 190/92/16 (каквито не съм чувал) то тогава разликата им с 225/75/16 е някакви си 6мм и да хуквам веднага да си вземам едни All Terrain-ки

Коментар

Пробвай с 215/80/16
                            LZ1VMH

Коментар

Не става ясно какви гуми предпочитате - AT (за всякакви терени), МТ (за кал) и т.н.

Ако не намерите джанти от Дискавъри 1 (до 1998г.), който са 6J16 или 6.5J16, които ще поемат 235/85/16, най-добре си вземете метални Мангелс-и, както Ви е препоръчал Виктор.

Съвета ми е да не експериментирате с други размери, освен предвидените, които са 7.50/16 (при стандартна, метална джанта) и 235/85/16, при лети или по-широки джанти. Втория размер често се заменя с 265/75/16, спрямо предпочитания, приложение и чисто визуален вкус.

Коментар

Аз съм с джанти 5,5*16 и с гуми 235/85/16. Не е на Дефендър, но това едва ли и ма значение. (пак е толкова тежко)
                                Според мен стоят добре. Нямам проблеми. Гумаджията който ги слагаше, първо каза че няма да станат, но полсе като ги сложи и му хареса как станаха.
                                Мога да ти пратя снимки как стоят.
                                Гумите са доста високи и разликата в ширините на гумите и на джантите се компенсира.
                                !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X