Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите за Дефендъра и други въпроси за него?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Мой приятел от Англия смята, че за него е най изгодно било Мицубиши Паджеро и това и си е зел... И е доволен И са аз да хода да си продам диското ли?

Коментар

Разбира се, че не трябва да го продаваш.
      Важното е да те кефи и да ти е по джоба
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Към Асен:
        а ти от " човека с гъбката"(Голди) не си вади погрешни изводи за здравината на Уаз. Той редовно минава на такива места, през които ти едва ли би си помислил да минеш.

Коментар

Той минава
          ама Нинджа кара.

Коментар

ако правиме сравнителен анализ на експлоатационните разходи на служебен автомобил, трябва да отбележим:
            1. Колко харчи УАЗ за 16000лв сравнен с Дифендър 110 ТД5? Приемаме средно 80% асфалт с 90-100кмч и 20% черен път...

2. Стойността на поддръжката твърдо не е само цената на частите, дори не само цената на ремонта - къде отива загубата от 1 ден престой "в бокса" - шофьора ще виси в някой сервиз, останалите служители ще си стоят в офиса или вкъщи /приемаме, че няма резервен автомобил/?

Хайде пак направи калкулацията, за да висиш, че евтиното излиза по-скъпо
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t
              .Един не е сменявал масло от 5 г. Масово като ги питам как са маслата по скоростти , раздатки и тн...
              защо да го сменят, като доливат постоянно да компенсират течовете и горенето
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Така и така сте заорали в зверски офф-топик ....да попитам аз кой модел на УАЗ точно визирате в спора ?...

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy
                  Така и така сте заорали в зверски офф-топик ....да попитам аз кой модел на УАЗ точно визирате в спора ?...
                  класическия ще да е - за 16000лв

а иначе, реално за работа се ползват най-вече пикапи: Форд /най-евтини/, Тойота и др. Поне първите 100 000км смяната на резервна част /като спирачен цилиндър например/ е по-скоро куриоз... Да не говорим, че ще са в гаранция...

Коментар

Както казах преди Уаз-а не е много подходящ за шосе, следователно за служебен автомобил с 80% асфалт и 20% черен път Дифендъра печели. Друг е въпроса че той( Дифендъра) не е най-дабрия избор за тези изисквания. Тук вече избора отива към SUV. А става въпрос за джипове.....

Относно разхода.
                    Според мен мълвата, че Уаз харчи много е леко преувеличена.
                    Уаз на шосе хачи 12-13л/100км бензин при 90-100км/ч.
                    На пропан-бутан моята газка харчи 15л/100км ( 15лв./100км ) при 90-100км/ч и цена на газта 1лв./л.
                    По кални ниви съм стигал до 25л/100км ( 25лв/100км ).
                    Като имате впредвид, че съм с Нисов двигател( който е слабичък в сравнение с 2,4 или 3,0i на Уаз ), и че имам избор да карам на бензин, пропан-бутан или метан, положението с разхода не изглежда чак толкова лошо.
                    Преди няколко месеца когато нафтата беше 1,80лв моят разход беше под 13лв./100км ( газта беше 83ст./л ), а каращите дизели се мръщеха по бензиностанциите. И моята дизелова служебна кола, която харчи 7л/100км даваше същия разход в лв/100км, като джипката
                    И избор никакъв..... кот каже Лукойл туй то.

Коментар

Офтопик

За 16 000 лева се продава Хънтъра с двигател 2.7
                      Той гори около 13/100 ( лични впечатления).
                      Има серийно серво на волана и е с мостове Спейсър. Продава се или руска скоростна или с корейска.

Но темата беше за Дефендъра. За мен е кола икона, но дали струва парите, които му искат по магазините нов не зная. Това което съм виждал като оборудване в купето не различава много от това на Уазките ( Хънтър).
                      Но все пак в оня хубав стар филм на лебедката горе на дървото беше именно Дефендър май?
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев
                        Както казах преди Уаз-а не е много подходящ за шосе, следователно за служебен автомобил с 80% асфалт и 20% черен път Дифендъра печели. Друг е въпроса че той( Дифендъра) не е най-дабрия избор за тези изисквания. Тук вече избора отива към SUV. А става въпрос за джипове...
                        вземи един калкулатор и смятай съотношението асфалт / черен път - за пример някакъв обект над Ботевград... /Фирмата е в София/: асфалт 70-80км... черен път 15км /има ли толкова дълги /

СУВ с такъв полезен товар и пространство не ми е известен

Коментар

Понеже въпроса е конкретен - "Какво мислите за Дифендъра?", моето мнение е - ТОВА Е МНОГО ОСОБЕННА МАШИНА, за особен вид хора!

За да имаш Дифендър трябва :

- да обичаш много свободата, чистия въздух и да си основно навън и в калта и природата

- да си имал преди това всякакъв тип возила и докато ги ползваш, да си си задавал въпроси, примерно " За какво ми е тоя климатроник, дето ми бие въздуха засмукан от пода под седалката в лицето, ако мога да си отворя две клапи - за чист и свеж въздух?" или примерно " Кой идиот е конкструирал купе в което пода е вдлъбнат като леген и не можеш да изриташ мръсотията с крак навън, а трябва да я вдигнеш с ръка?" и т.н.

- да си стъпил здраво на земята и да не вярваш лекомислено на дилърите дето гарантират, че еди кои си марки джипове, са дзверове и извън автосалона, а примерно да поискаш един тест драйв с пресичане на река..

Моя опит показва, че човек който се е търкалял известно време с Дифендър, започва да се забавлява наблюдавайки околните машини, има такива смешни неща по тях и са толкова непрактични в реални условия...

Впрочем всеки си знае най-добре, ако искаш конкретно мнение за технически проблеми, те са си толкова стари, колкото и Дифендъра, явно това е част от традиционализма - да не се бърза с отстраняването им!

Коментар

Само левски.
                            LZ1VMH

Коментар

Дифендър - консервативен, ръбав, но с класически , неостаряващ дизайн, грозен, но запленяващ- с други думи автомобил за ценители.
                              Една реклама на ЛРД гласи - " на фона на останалите производители, които ВИ предлагат автомобили, нагъчкани с електроника, ние ви предлагаме автомобил, който можете да миете с маркуча и отвътре!"

Т.к. рядко ми се налага да карам извън пътя, ЛР го карам от време на време (въпреки че разход от 12.7 л/100км софииско е приемлив за 2.3л бензин) предпочитам да джъткам със 124-ката хем е на нафта (8.5-градско, 5.5 извънградско) хем за разликата в комфорта няма какво да говорим. Но джипа си ме кефи
                              http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                              Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Моето лично и неангажиращо мнение е скрито в името ДЕФЕНДЕР.
                                Четири по четири за САВАНАТА, повече пясък тук таме камъни рядко вода и най-вече дефендър-клетка в която можеш да се скриеш като дойде лъва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X