Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско 1 200 Тdi - моята нова играчка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Диско 1 200 Тdi - моята нова играчка

Не е готова още. Скоро трябва да си поръчам окачването и след това ще я монтирам. Защото и без това ми е клекнала отпред. Ако сложа бронята съвсем ще падне....
    Скороо
    Плановете за около Нова Година Евентуално може до една две седмици да я събера и подготвя. Ако това стане ще пусна снимки разбира се.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Днес реших да си сложа реле... избрах варианта да слойа релетата до акумулатора и по най-късия път към фаровете. Свързах системата и пуснах за проба и... провал. Фаровете светнаха, но видимо по-слаби. От това съм много учуден, защото сложих по- дебели проводници от оригиналните, пътя е много по кратък от оригиналната система.
      За капак на всичко ми се разпадна едната шипка за монтаж/реглаж на десния фар. Ако някой знае от къде на намеря...ще почерпя.
      Ужас днеска не си върво с техниката

Коментар

Сега чета и гледам че отдавна не съм писал
        С фаровете отдавна съм готов, всичко си свети и работи. Сложих и от прехвалените +50% крушки на OSRAM и наистина си светят много по- добре
        Но сега по същество. Днес реших да започна монтажа на предната броня. Таргата хубави ми каза, че е голям зор и хамалогия... но кой да го чуе и сега мускулна треска и болки в кръста.
        По- нагоре в темата има снимки на заготовките, за това няма да ги описвам пак. Всичко започна с махане на предната броня- болтовете ги махнах, но се оказа че има едни спечени болтченца отстрани... нищо не помагаче, но Мистър Флекс реши проблема от корен И така бронята падна. Огледа положението, мерих, мерих и започнах да режа. Махнах платвасовата защита на радиатора отдолу. Свързващата планка под радиатора ми пречеше и я поскасих малко. След всичко това вече можеше да наложа плочата за лебедката- всичко изглежда добре и маркирах къде трябва да бъдат отворите за стоманените втулки в предната напречна греда. На много хора ще им се стори варварско, но реших да пробия рамата не с свредло, а с електрожена. Речено и сторено. Отоворите ги разширих с абразивно борче.Сложих втулките, сложих и плочата... и видях къде се разминават. Пак с борчето и се почна чуденето как да ги прикапя така, че да не се разместят втулките. Реших да сложа болтовете с гайки към плочата и втулката да я навия на разстояние. Така имах място за заварка. На снимката се вижда как се получи. Е заварките станаха малко грозни, защото на тока в мрежата му имаше нещо.. Важното е че станаха здрави. Следващия етап беше да сложа плочата и да сглобя планките към рогата на шасито. С малко намеса на чука ги наместих, прикапах сигурно. Тук направих малка грешка. Трябваше да заварям на място, но реших че няма да се спрявя добре и свалих всичко на земята. На отговорните места сложих блокиращи пластини, за да пречат на деформациите от заварките. Заварих всичко и една дебела заварка малко пречеше- изшлайфах я, плочата влезе, но външните пластини се бяха затворили с по 1.0мм. Пробвах с чука- отворих само външния край, но на вътрешния не му достигаше 0.5мм Реших с насилие. Вкарах на мястото си плочата, всичко пасна с изключение на задните отвори към гредата с втулките. Беше се получила деформация 2мм. Но това не е проблем. Следващи път ще направя отворите леко овални с пилата А трудното влизане на плочата в леглото си ще го лекувам с оксижена- ще грея и ще отворя малко платината от основа. И така това свърших днес. Следващата седмица ще продължа с хоризонталните тръби и декорациите Това което ми направи приятно впечатление е че бронята се получава доста компактна и прибрана. Ехх само една седмица и всичко ще е готово
        И за да не стоя с скръстени ръце... си направих за бъдещия лифт едни задни конуси
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-12-09, 20:06. Причина: завъртане на снимка

Коментар

Поздравления !
          Ти си поредното доказателство, че тоя дзвер наречен Диско 1, с много желание, малко пари и голям ентусиазъм може да надскочи английските си бащи. И майки!
          Получило се е идеално. Продължавай да твориш и снимаш.
          А сега малко проза. Би ли бил така добър, докато скучаеш през седмицата да сътвориш един чифт от задните конуси и за мен. Или поне кръглите детайли по конусите, че те ме затрудняват. Оказва се че те са много полезно нещо и каращите не по асфалтните правила трябва да ги имат.
          Поздрави, благодарности и успехи !!!
          Тази земя, по която тъпча сега,
          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
          тази земя – не е моя земя,
          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

За кръглите неща няма проблем, ако след мен не се беше прецакал плазмотронайзера Таа като го оправят.. надявам се тая година ще отрежем някоя бройка

Коментар

Здрасти
              А като сложи плочата има ли достатъчно място за лебедката пред климатика?Че аз като мерих и имам съмнения.В смисъл колко см остават от най-издадената част на климатика до частта където се монтира ролководача?
              M.P.

Коментар

Гледах много снимки на Дискота и забелязах една разлика с моето. На някои Дискота между вентилаторите за климатика има и един дебел цилиндричен детайл и той много изхвърля напред кострукцията. При мен този детайл го няма. За това мога да прибера максимално лебедката назад и единствените ограничения са двете наклонени укрепващи тръбички които държат предната маска. И така по памет разстоянието от тези тръби до първите отвори за лебедката беше 45мм. Като най-дебелата част на лебедката се пада в барабана тоест в средата ан плочата. От средата на междуболтовото на лебедката до вентилаторите са 65 мм. Според мен лебедката си влиза.

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                  За кръглите неща няма проблем, ако след мен не се беше прецакал плазмотронайзера Таа като го оправят.. надявам се тая година ще отрежем някоя бройка
                  А ако не можеш да се справиш с рязането. можеш ли някакъв чертеж с размери да качиш тук ?
                  Тази земя, по която тъпча сега,
                  тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                  тази земя – не е моя земя,
                  тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Диаметър на основата -150мм d=5mm, височина на конуса (трапеца)-180мм с ширина 40мм d=5mm, диаметър на който стъпват крайщата на шината на трапеца-114мм. Шината е със заоблени ръбове. Централен болт -М14х80. Горна планка-шина с ширина 50мм d=6mm.

Коментар

Ее време да си довърша бронята Днеска времето беше хубаво и се възползвах... и такаа заварих всички останали части, шмиргилих, заварях, пмиргилих, шлайфах и ме заболя кръста Единствено се чудя дали не съм оставил челните тръби малко по дълги от необходимото. С момента /снимката лъже/ всяка тръба стърчи над мигача на около 60мм. Но си мисля че така е добре, защото като/ако сложа фланци и/или Модулари тогава гумите ще се изнесат с 30/60мм и няма да изглежда така. Особено ако сложа и разширители на калниците. Окачването и то ще е на линия скоро надявам се Пристигнаха една камара железа- носачи предни,задни, пружини, амове, бъмпстопове и тн и тн. Дано скоро и за тях да остане време
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-01-10, 21:46.

Коментар

След нощен размисъл реших да я подкастря и скося повече отстрани с около 50мм. И ако ми стигне времето ще сменя декорацийте горе с по-дебели - 3/4" . В края на седмицата живот и здраве ще я монтирам

Коментар

Много приятно става. Браво колега!

Коментар

Днес скъсих бронята с по 50мм от всяка страна. И смених дебелината на декорацията горе. Сега бронята е на песъкоструй и после да се боядисва А дано към края на седмицата да е готова и ще пусна снимки

Коментар

Симо, екстра е брат!
                              Поздрави!

Коментар

Еваларка, Симо! За труда, информацията и ентусиазма!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X