Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско 1 200 Тdi - моята нова играчка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Диско 1 200 Тdi - моята нова играчка

И такааа
    Малко развитие по темата. Задната броня е монтирана и боядисана вече Другото по хубаво е че си направих фланци 30мм. Нещо не ми харесаха цените и след малко мерене и мислене направих едно чертежче и ги завъртяхме Още не съм ги монтирал защото си чакам гайките от UK. Утре ще има и снимки)
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
      И такааа
      Малко развитие по темата. Задната броня е монтирана и боядисана вече Другото по хубаво е че си направих фланци 30мм. Нещо не ми харесаха цените и след малко мерене и мислене направих едно чертежче и ги завъртяхме Още не съм ги монтирал защото си чакам гайките от UK. Утре ще има и снимки)
      Е дай поне чертежчето де. На фланците. От какъв мат'рял ги избачка ? Що не ги направи 45 мм, ако е гарга да е рошава.
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Хии дай та дай.... Ако слушкате ще дам. Аз веднъж бях питал за чертежи и нямаше... споко ще го кача само да ги монтирам и да видя че всичко е точно. Направих ги железни защото тук наоколо алуминий с такава дебелина и от правилната сплав е екзотика и скъпотия, а както писах не ми се даваха много пари. Направих ги 30мм защото стандартните железни джанти за +37мм офсет, като сложа тези фланци джантите биха отговаряли все едно съм сложил джанти с офсет +7. За сведение Модуларите са +8. При по голямо изнасяне започват проблеми с опиране на гумите в арките на калниците и други неприятности. След време като реша да режа калниците съм измислил малка хитрина с която ще изкарам джантите още.

Коментар

Ако се замислиш ,задните калници са ти половина защо се стахуваш да резнеш и половинка от предните...Поздрави
          _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
          Disco 200 TDI

Коментар

Задните са наполовина отзаде. А гумата ще опре горе. И ако ги орежа директно ще стане мнооооого грозно. За това се продават ония пластмасовите арки. Те позволяват да се изреже нагоре поне 60мм, но те са издути навън поемат гумата и отстрани покриват голяма част от калника. За това изглежда всичко прибрано и добре.
            Ето пример какво се прави за отпред.
            Прикачени файлове

Коментар

А така дойде времето Монтирах фланците и всичко заспа. Допуска на фланците спрямо главината е малко малък по централния отвор и влезе мазно като на накрая и трудно, но за сметка на това няма никакви проблеми и съм доволен от резултата Ето малко снимчици от фазата на дизайн и вече завършени. Има я и задната броня боядисана

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1893.jpg
Прегледи:1
Размер:79.8 КБ
ID:5178744 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1885.jpg
Размер:134.7 КБ
ID:5178745 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:flanci1.jpg
Размер:54.5 КБ
ID:5178746 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1891.jpg
Размер:142.1 КБ
ID:5178747 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1889.jpg
Размер:136.7 КБ
ID:5178748

Име:ALIM1886.jpg
Размер:130.4 КБ
ID:5178749 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1892.jpg
Размер:100.5 КБ
ID:5178750 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1890.jpg
Размер:86.1 КБ
ID:5178753
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-10-10, 20:59.

Коментар

Перфектни са станали! Няма ли опасност болтовете да се развият малко докато стягаш гайките?

Коментар

От: Диско 1 200 Тdi - моята нова играчка

Ами няма проблеми, резбите са обработени с LOCTITE осигурител с висока якост за съединия които се раглобяват рядко.... отделно на това резбата на болта свършваше на 2-3 милиметра преди главата, което значи, метала на фланеца и на болта са се впили в тези 2-3 милиметра. И както казват - това не е всичко, главата на болта е на 1милиметър по навътре от задното чело на фланеца. Даже и да се развие то главата ще опре в главината и до там.

Коментар

Сега е моментът да ги пуснеш серийно.
                    ПП Ей сега ще ме изядат, че не са сертифицирани.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Ехее Малко да раздвижим темата В процес на мислене и на изработка са и слайдъри за отстрани. Проблема е, че навсякъде се практикува монтирането на последните директно за праговете на купето, а не както на повечето джипове за рамата. Което малко ме притеснява. Примерно при Тойота рамата е широка в централната си част и има лесен достъп до нея за закрепване на тръбна защита. И мисля и нищо не измислям. Ако някой има някаква идея Да казва

Коментар

Име:ALIM2120.jpg
Размер:119.2 КБ
ID:5218412 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM2114.jpg
Размер:127.3 КБ
ID:5218413 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM2113.jpg
Размер:120.1 КБ
ID:5218414 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM2124.jpg
Размер:126.5 КБ
ID:5218421 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM2145.jpg
Размер:165.9 КБ
ID:5218415

Име:ALIM2146.jpg
Размер:188.3 КБ
ID:5218419 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM2148.jpg
Размер:196.0 КБ
ID:5218416 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM2149.jpg
Размер:220.4 КБ
ID:5218417 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM2154.jpg
Размер:199.2 КБ
ID:5218418 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM2147.jpg
Размер:195.9 КБ
ID:5218420

И така ... какво ново на хоризонта. Някои знаят вече, но реших да се подлхъзна сам и да скоча (падна) в дълбокото. Или с две думи- реших да сменя двигателя. От 2.5 200 TDi да премина на 3.5 V8. След известно търсене един добър колега Ванката Керчев ми предложи неговия 3.5 и се започна с голямата одисея по сваляне, докарване и тн и тн. Разбира се щом е за шоуто и новото предизвикателство Мосю Таргов беше намесен Донора беше в София и се започна голямото пътуване.
                        По пъя ни валя сняг, дъжд, но нищо не можа да спре нашия устрем. Както се вижда от снимките имахме лека подкрепа от един повдигач за тирове... хи хи и като дойде и уточнихме, че сме само за двигателя не за цялата кола Вече двигателя е във Варна и днес направихме едно хубаво чипкане което се вижда на снимките.
                        Стария съединител беше малко позалепнал, но пък притискателната плоча е ОК пък и е хубава марка ААА и да питам някой знае ли колко е дебел феродовия диск на съединителя в ново състояние. Може и за дизеловия мотор За сега плановете са да го мушнем в колата в най-скоро време, че нямам търпение да го напъна хихихи.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-10-10, 21:01.

Коментар

Успех в начинанието,като стигнеш до газта можеш да ми се обадиш.
                          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                          АСК Ален Мак

Коментар

ХИхи Мерсии, видял си че има плочки В същност има изпарител и магнит вентили. Трябва малка бутилка и медна тръба и да се навържат Ще се чуем като му дойде времето

Коментар

Филма май ще се окаже сериал! Но при сегашното съотношение цена LPG - дизел и динамиката на бензина - май си заслужава.

Коментар

Диско 1 200 Тdi - моята нова играчка

Някой може ли да даде съвет колко трябва да е допуска между бронзовата втулка в коляновия вал в която лагерува амбреажната ос. Трябва да се направи нова втулка и се чудя колко да се остави свободна. Предпоагам че десета трябва да стигне

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X