Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско 1 200 Тdi - моята нова играчка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Диско 1 200 Тdi - моята нова играчка

Заготовките за бронята са готови. Ще пусна и снимки утре Надявам се скоро време да започна монтажа и ще пусна окончателните чертежи с коригираните размери, ако се налага да ги коригирам
    Но днеска ново 20 както се казва. И при мен беше изкочил проблема с пускането на светлините. Механизма на лостчето за пуск нещо прегаря и няма нито къси, нито дълги. Успях да се обзаведа с ново лостче, НО... когато се питах да разкача куплунгчетата от основата на лоста изкочи проблемче. Оперативния куплунг за управление на мигачи и бибитка излезе без проблеми. Основния куплунг за захранването на фаровете обаче не пожела. Доколкото видях малка част от него се е поразтопила и е залепната за старото лостче. Пробвах леко с отверката, но пластмасата се е втвърдила и се троши лесно. Някой знае ли как се ремонтира такъв куплунг? Има 5 женски входа в които влизат 5 дебели (около 2-3мм) пина разположени на основата на лоста. Подредени са в един ред. Едини кабел ми се струва също малко попрепечен, но не е още с нарушена изолация.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Потърси си куплунга от някой морга и обезателно сложи релета за фаровете, иначе можеш и да се запалиш. (личен опит - беше ми се разбутала цялата инсталация, заради един нагорял кабел)
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Би ли обяснил къде да сложа тези релета. Принципно схемата ми е ясна, но не знам къде минават сноповете с кабелите. Как е направено при теб?
        Благодаря

Коментар

Релетата са три групи. Едната е от под таблото и до кормилната колонка...някъде зад блока предпазители. Другите две са на страничните панели при краката на шофьора и пътника на предната седалка. Кабелния сноп после минава зад вентилаторния блок на отоплението и през куплунги към двигателния отсек.
          Е...по-добре не успях да го обясня.
          Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Не разбрах релетата ли са три групи или сноповете с кабели. Като разглобявах таблото никъде нямаше релета освен зад бушоните.
            Идеята ми е къде да срежа кабелите за фаровете и къде да сложа новите релета. Мислех си да режа някъде около десния фар и там в нишата да сложа релетата като взема тока директно от акумулатора

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
              Не разбрах релетата ли са три групи или сноповете с кабели. Като разглобявах таблото никъде нямаше релета освен зад бушоните.
              Идеята ми е къде да срежа кабелите за фаровете и къде да сложа новите релета. Мислех си да режа някъде около десния фар и там в нишата да сложа релетата като взема тока директно от акумулатора
              Сега се замислих, дали на бензиновото релетата са повече, но не ми се вярва да е така. Релетата са 3 групи - едната зад бушоните, втората от ляво на бушните- закачени за страничния панел, до вратата; третата група е закачена по същия начин, но от дясно - до пасажерската врата.
              Това е само за информация.
              На практика ти не трябва да дублираш тези релета. Според мен е достатъчно да дублираш ключето, което управлява фаровете. Може да срежеш кабелите, които отиват към нагорелия куплунг. От там ще управляваш релетата за фаровете.

Коментар

Здравей
                Ще проверя... но не знам защо съм останал с впечатление че фаровете нямат релета като на всички други коли. Доколкото съм чел има реле което превключва къси и дълги, но защо ключето за фаровете на волана се е опекло. За това може би много хора в чуждите форуми слагат релета отпреде под капака преди фаровете първо за да разтоварят ключа и второ да намалят загубите по кабелното трасе и да се подобро осветяването...
                Ще мисля, но ми иска да запазя оригинания начин на пускане на светлините.

Коментар

Ами моите релета бяха под таблото - по-точно точно под декоративната пластмаса под предната колконка и под таблото. Може да ги сложиш и в коша, но не е за предпочитане. Намираш кабелите за фаровете и ги правиш оперативни - за управление на релетата, а отделно си пускаш як плюс за силовата верига на релетата - за самите фарове, така слабата връзка на силовата верига няма да ти бъде в ключа и съответно няма да се нагрява, да се топи, да нагаря и т.н. - спираш да сменяш ключа (че не е и евтин).
                  Ако не можеш да го направиш сам иди при жичкажия - не е нищо сложно и не би трябвало да ти одере кожата.
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

ОК мерси за обяснението. Аз съм малко далече от жичкаджииството трябва да си намеря схема на текущото положение. Ако я имам ще мога да се оправя
                    А сега да продължа с темата за предната броня Всички заготовки са направени и там където можеше да се сгобят се подготвиха. Остава да се направи окончателното припасване и монтажните заварки Ето малко снимки и се извинявам за бруталния цвят на килима....
                    Надявам се скоро да се започне с монтажа
                    Прикачени файлове

Коментар

Би ли разказал малко за тази конструкция? Какво и е предназначението? За каква цел са тръбите и на каква база са оразмерени?

Иначе ел. схема имам в ръководството на Хайнес. Ще ти я пусна след като я снимам. Надявам се утре да успея, че ми е малко натоварена програмата.
                      А по въпроса за нагорялите управляващи вериги...хм. Там не трябва да има голям ток. Можеш ли да го премериш с някакъв амперметър (само внимателно, да не изпуши уреда)? Ако да, пусни резултат, все ще се намери някой жицар да си каже думата.
                      В случай, че решиш все пак да местиш силовата верига на фаровете, не забравяй да сметнеш тока и да сложиш подходящ бушон. Този бушон ще те пази от пожар, ако нещо тръгне зле.

Коментар

Булбар, но според това, което виждам на картинките тръбите са много тънки.

Коментар

Е, то и аз това забелязах, ама реших тактично първо да попитам...може пък да е за нещо друго...

Коментар

Важните тръби за Ф-76. Страничните на трапеца са само за фасон. Въпреки, че и на мен ми се виждат тънки. Дългите подпиралки са тънки по моя заповед. При удар да задържат една идея и да се огънат. Щото иначе ще замине рамата.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Мдаа Това не е булбар, предна броня. Хоризонталните тръби за Ф76х4 безшевни мисля, че стомана 3. Трапеца е ф57х4 котелни безшевни стомана 20. Малките тръбички наистина са декорация горе, а дългите Таргата е обяснил. Идеята е всичко това да се сглоби и да се получи броня с плоча за монтаж на лебедка. Показаната плоча е с дебелина 6мм, както и планките. Планките ще се заварят за плочата и чрез болтова връзка ще се закрепят за рамата. Отделно отзад плочата е огъната надолу и има още 5 отвора за болтова връзка с първата напречна греда. Идеята е трапеца да се монтира под ъгъл напред, за да пази бъдещия ролков механизъм на лебедката. Размерите и ъглите са вземани и съобразени с размерите на диското отпред. Принципно този тип брони са с по-висок трапец, но тъй като няма да се правя на състезател реших да намаля височината, за да слея контурите на бронята с тези на предницата на колата.
                              Иначе идеята към която съм се стремял е на приложената снимка Всички детайли са описани по горе в чертежа. След монтажа ще направя корекциите в чертежа и вече който иска може да си избере каквито тръби иска за целта.
                              Прикачени файлове

Коментар

Ето снимки на схемичките от ръководството на Хайнес, които бях обещал да пусна.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X