Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доволен съм от моя LAND ROVER

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доволен съм от моя LAND ROVER

Колеги предлагам в тази тема да похвалим джипките си. Обикновено във форума се споделят само проблеми с тях / като влезе някой нов ентусиаст му трябват дни. месеци да чете само за повреди/ проблеми/ . Нека тук да споделим: кой, колко километра е минал без сериозни проблеми, какво е удоволствието от шофирането на " Скитници" и т.н.т. Да се опишат и хубавите моменти, които непрекъснато изживяваме с тях.
    [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

До: Доволен съм от моя LAND ROVER

"Звездите среднощни
    не са по-разкошни
    от нейните чудни очи".
    Е. А. По

Това си мисля и аз за Скитника /въпреки, че е в мъжки род/.

Коментар

Аз моя палавник го карам от ноември 2008г.От 7.11 до 9.11 му хвърлих 3000км от Острова до Българско и досега имам навъртяни 10 000км
      Няма такъв кеф(верно че ми е първия джип)ама си ме кефи.
      138коня,комфортно вози,набира и подържа километри който с друг джип(ще ме извините) е трудно да подържаш дълго време.120-150км/ч не са му проблем и е на 2500-3000оборота,разхода му тогава е около 11л/100км дизел.
      Сериозни офроуд успехи съм нямал,а и не съм му слагал гуми за тази цел.Имам няколко закъсвания който са нормални за новобранка като мене.
      Друг плюс които мога да добавя е голямото количество Интернет магазини и достъните части( а не така лансираните легенди за скъпи части).
      За мойте ппърви 10 000км мога да кажа какво съм сменил-предната броня и въздушните възглавници с пружини(на първото излизане извън пътя),2 водни съединения,радиаторче за парното(то си нямаше парно още като го взех), масло и 4те филтъра,предни наклатки,сега имам за смяна два кормилни накрайника и уплътненията на люковете.
      LAND ROVER DISCOVERY II 2000,Td5,AUTO

Коментар

Един въпрос на лаик:
        Защо казвате на ландроверите си "скитник". Търсих в речника но не намерих.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
          Един въпрос на лаик:
          от английски: rover
          ['rouvў] n 1. скитник; 2. непостоянен човек; З. ист. пират; пиратски кораб; 4. старши бойскаут; 5. случаен предмет, избран за прицел при стрелба с лък; at ~s 1) по далечен прицел; 2) наслуки; по предположение.
          LR Disco II, Td5

Коментар

Моя красавец си го карам от година и половина. Навъртял съм му около 20 000км. и съм много доволен от него.
            Имам предвид, че може да си има проблеми от време на време, ама когато се качиш на него удоволствието е толкова голямо,
            че започваш тези проблеми да ги слагаш в категория "бели кахъри".
            Така че, ДА, Довоелен съм от моя LAND ROVER !!!
            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
              Един въпрос на лаик:
              Това което ти е обяснил Дамян е абсолютно верно, но аз не мога да си обясня как не до там романтичните англичани са го кръстили толкова сполучливо. На него /ЛР/ духа си му е скитнически, не може дълго да стои на едно място. Постоянно иска да открива и открива нови места и личности. Това е автомобила за къси и много дълги преходи, за магистрала и за офроуд във всичките му измерения, за сам пилот и за весела компания. И като се съпоставят цените на автомобила-разхода-подръжката-удобството, просто отговора е един - Ленд Ровър, а за перфекционистите - Дискавъри !

Аз забравих кучетата, Бог да ми прости. Имам четири, две от които ми спят в леглото и естествено мястото им в Скитника е ''навигаторско'', а другите два ''вълкодава'' се чувстват перфектно в така нареченият багажник.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-02-10, 19:45.
              Тази земя, по която тъпча сега,
              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
              тази земя – не е моя земя,
              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                Това е автомобила за къси и много дълги преходи, за магистрала и за офроуд във всичките му измерения, за сам пилот и за весела компания.
                И за първа среща, и да си вземеш жената и новороденото от "Майчин дом", и за случките между тях - все става.

Коментар

Аз мойта хубавица си я карам от декември 2008г. и засега след началната поддръжка не съм имал ядове,изминал съм 5500км.Колата си има проблемчета,но те са дреболии и най-вече козметични.Иначе съм много доволен,само че това двигателче е малко слабичко на тоя камион(300ТДИ) и определено не върви,ама то пък не е правено и за това!Съгласен съм с колегата vladstudio с малко допълнение,че според мен тази кола изобщо не е правена за магистрала,за всичко друго става но не и за магистрала!
                  [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Ъммм....Като изключим нещата които ми счупиха по "сервизите" и нещата които счупих лично, заради простотии и безотговорност, съм ремонтирал спирачни апарати и спирачна помпа. Иначе ако превключа на перфекционизъм, списъка с нещата за подмяна става дълъг, но на практика няма нужда , щото си върви и без тях...

Коментар

Съгласен съм с колегата vladstudio с малко допълнение,че според мен тази кола изобщо не е правена за магистрала,за всичко друго става но не и за магистрала!
                      Явно нямаш много богат опит с различните джипки по магистрала. Не си яздил Сузуки, Дайхацу, всички руски модификации, Исузу и да не изброявам какво още може да се срещне по нашите ''хубави'' магистрали.
                      Последно редактирано от Yaro; 19-02-09, 22:17.
                      Тази земя, по която тъпча сега,
                      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                      тази земя – не е моя земя,
                      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Здравейте
                        Колегата vladstudio го е казал перфектно ,
                        "Това е автомобила за къси и много дълги преходи, за магистрала и за офроуд във всичките му измерения, за сам пилот и за весела компания. И като се съпоставят цените на автомобила-разхода-подръжката-удобството, просто отговора е един - Ленд Ровър, а за перфекционистите - Дискавъри ! "
                        , напълно го подкрепям!
                        Малко са моделите с по-голямо пространство в купето...приятели, дечурлига, кучета, че и багаж.... тромав бил... ами удоволствието от шофирането, къде го забравяте а и местата до където може да ви заведе...вярно и други го могат ама....
                        А и подръжката е сравнително лесна и не отговаря на "легендите за скъпи части"
                        Нали знаете, нещо като ти легне на сърце....
                        Поздрави на всички

Коментар

Марката е много добра но проблема е че в повечето случаи скитниците са били в неподходящи ръце без никаква поддръжка и идват в наште ръца с множество проблеми , честно казано се ужасих първоначално като четох постовете за проблемите , но поне при мен вече всичко е наред и му се наслаждавам
                          AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

Явно нямаш много богат опит с различните джипки по магистрала. Не си яздил Сузуки, Дайхацу, всички руски модификации, Исузу и да не изброявам какво още може да се срещне по нашите ''хубави'' магистрали.
                            Ако погледнем от тази гледна точка на нещата,да,наистина не съм карал изобщо друг джип камо ли по магистрала.Предполагам че Диското е по-добро от Уаз и т.н. по аутобаните.Но може би разликата в мненията ни идва от различната отправна точка-ти сравняваш Скитника с Руските трактори,а аз -с лека кола.И все пак си държа на мнението, че тея 113 кобилки са му малко на това камионче!
                            Последно редактирано от Yaro; 19-02-09, 22:18.
                            [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Затова има 2 серия която вече е с 138коня което е съвсем друга работа Там нещата с аутобани и други скоростни отсечки стоят коренно различно.
                              LAND ROVER DISCOVERY II 2000,Td5,AUTO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X