Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доволен съм от моя LAND ROVER

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Доволен съм от моя LAND ROVER

Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
    Имам колата от няколко месеца и съм изминал почти 20 000км с нея. Реших да напиша някои мой впечатления.
    Дефендер-a e 110 2.5 200tdi
    Разход – с гуми 7.5R 16 /Sava Tamar/ и скорост до 85-90км/ч – извънградско 7,5-8,5/100, градско /в София и Варна еднакво/ между 8 и 9/100. Зарежданията и засичанията са били винаги пълно-пълно.
    "Комфорт" - това е мръсна дума при Дефендера. Смених всички гумени уплътнения на вратите с нови и пак се усеща, че духа отнякъде/уплътненията ги купих от Лада магазин/. Може би и затова при проливен дъжд има малко влага на пода под предните седалки /доколкото разбрах от английски форуми, това е често срещано/.
    Модела който аз имам е фургон и зад предните седалки има перграда. Тя не позволява да се пуснат назад седалките и седалката седи почти вертикално. Отзад седалките са пейки тип trooper carrier а за тях няма да обяснявам колко са удобни.
    Возията е доста прилична, дългата база вози усезаемо по-меко от късата.
    Парното загрява бавно и при изолация във вратите и с термостат на по-висока температура, става приятно топло.
    Джипът е шумен. Чува се ясно двигателя и при превключване на скорости. Изолацията не е добра.
    Управление - При по-дълъг път, това че кормилото и педалите са изнесени в ляво много близо до вратата е уморително и неудобно. Но при топло време е перфектно да си изкараш ръката навън .
    Въпреки сервото воланът трябва да се върти мъжката.
    Тесните гуми /205/80/16 или 7.5R 16 според завода/са предимство на някой места, но не и на асфалтов път. Джипът става доста нестабилен в завой.
    Видимоста е добра въпреки малкия преден прозорец. Големите огледала помагат много и се вижда доста добре в тях.
    Ремонти – Това което на мен ми хареса при Дефендера е, че е изключително ремонтопригодим. Има по форумите много информация и книги. При желание, четене и свободно време без големи технически познания човек може да направи доста неща сам. Цените на резервните части са добри.
    Появяват се проблеми при стартера и с гарнитури. Увисва задната врата. Често се запушват отдушниците на диференциалите. Появява се виене в раздатката и при тръгване се чува „чатване”, има кит с който се заменят осичките и медните пластини и проблема се решава.
    Появяват се и други малки проблеми които те карат да се чувстваш понякога все едно, че си в зората на автомобилостроенето . Но удоволствието от карането на "камиончето" е толкова голямо, че постепенно и неусетно се превръща в страст и мания. Дефендера позволява да се експериментира и върху него. Всеки сам може да избере как да си го подреди.
    Амин!

Коментар

"...които те карат да се чувстваш понякога все едно, че си в зората на автомобилостроенето . Но удоволствието от карането на "камиончето" е толкова голямо, че постепенно и неусетно се превръща в страст и мания..."

Страст и мания, добре го е казал колегата Скарамуш.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Зравейте !
        Не знам какво да кажа след всичко прочетено до тук. Бях тръгнал преди една година да си вземам нещо съвсем различно и тогава жена ми се обади с думичките "Ако имаш време, моля те ела да видиш нещо страхотно - Дискавъри 1 . Направо е супер - просторно, удобно, а моторът работи невероятно. " Отговорих ,че съм си наумил нещо съвсем различно като Жипка и не ми се занимава с глупости. Ама на жена изтрайва ли се - няма как отидох.
        През голяма част от живота си съм харесвал и тайно мечтал за LAND ROVER , но винаги съм си мислел , че са безбожно скъпи и подръжката им е непоносима.
        Та отидох, видях "скитника" , седнах в него и не слязох вече 35000 км. Нямам и намерение да го правя ! Има място за всички и за деца , и за кучета , и сега всеки си е със собствено возило. Само дето жената започна много да се заглежда и тя по марката
        Та след няколко ремончета (все пак е втора ръка атомобил) се разбрахме с другаря "скитник" , че ще продължаваме взаимното доставяне на удоволствие , а и разбих за себе си един мит - че LAND ROVER има скъпа подръжка. Напротив, това е може би джипът с най-евтината такава.

Коментар

Доволен съм. Е хубаво би било да гори по-малко, да вози по-меко и да не капе от-тук от-там, а ако вдигаше 120 за под 30 секунди също няма да е зле ... но другата ми кола нещо взе да хваща паяжина, а тя е точно такава: вози меко, гори малко ... и върви само по асфалта ...
          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Преди година по обективни причини си търсех джип (фронтерата здаде багажа), тогава ми предложиха да тествам един П38 и реших, това е моя джип и оттогава 50 хил. км. кеф. Страхотни машини и евтина поддръжка. Поздравявам всички собственици на land rover за избора им.

Коментар

През пролетта на 2007г. си купих лодка.Оказа се обаче, че е доста тежка за Пежото когато я пускам и вадя от Дунава защото за едно лято съборих чисто нов съединител. Така се роди идеята за ДЖИП.След двумесечно ровене в Мобилето реших, че моята машина ще бъде ЛР Дискавъри. Хем работа да върши хем да не е много скъпа, че жената едвам преглътна лодката а сега и джип.Преди покупката помолих моя приятел от младини и уважаван офроудър Генади да го тества с уговорката, че ще го ползвам само събота и неделя и то само да тегля лодката а за офроуд не ща и да чуя. Да ама НЕ. Не стига, че от ноември 2007г. не слизам от него но и като започне калния сезон от есента до пролетта почти не пропускам неделните разходки на групата. Вярно наложи се да вдигна окачването, да махна предна и задна броня, да направя булбар с място за лебедка,да сменя заден мост заради смлян диф но всички тези "дреболии" са нищо в сравнение с удоволствието от шофирането както на пътя така и извън него. Страшно съм доволен от моето камилче макар и старичко 1991г. едногърбо и с не дотам приличен външен вид/заради "неправилно" засадени дървета в гората/ важното е, че се поддържаме взаимно и винаги съм стигал до там за където съм тръгнал. ЛЮБОВ НЕОБЯСНИМА /както е казал поета/.
              ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
              ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
              0896 846 246

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                Първоначално публикуван от zzlatev
                Първоначално публикуван от vladstudio
                Аз не мога да си обясня как не до там романтичните англичани са го кръстили толкова сполучливо. На него /ЛР/ духа си му е скитнически, не може дълго да стои на едно място. Постоянно иска да открива и открива нови места и личности. Това е автомобила за къси и много дълги преходи, за магистрала и за офроуд във всичките му измерения, за сам пилот и за весела компания. И като се съпоставят цените на автомобила-разхода-подръжката-удобството, просто отговора е един – Ленд Ровър.
                Ако Влад не се сърди за редакцията и позволи, това ще бъде част от нашите официални материали занапред и някой ден ще седи най-отгоре в Клубния ни сайт.
                За мен ще бъде чест !
                Дойде и този момент
                В отговор на въпроса "Защо Ленд Ровър?"
                http://www.lre-bulgaria.org/

Днес го водих на баня , седя си на балкона, гледам как се припича на слънце, красота.
                Последно редактирано от irishman; 19-03-10, 16:23.
                http://www.irlandetza.com
                Forever is our today
                http://www.lre-bulgaria.org
                мотора на аватара е на Gorgio

Коментар

Първоначално публикуван от irishman Преглед на мнение
                  Дойде и този момент
                  В отговор на въпроса "Защо Ленд Ровър?"
                  http://www.lre-bulgaria.org/

Днес го водих на баня , седя си на балкона, гледам как се припича на слънце, красота.
                  И аз го водих моя на баня, Ама на кална баня !
                  Не го снимах, но по вида му си личи че е доволен. И най-вече аз !!!
                  Тази земя, по която тъпча сега,
                  тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                  тази земя – не е моя земя,
                  тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Както знаете преди 3 седмици си купих Диско 1, когато жена ми го видя за пръв път каза "това е някаква кръстоска между Москвич и чапла" и сега всички му викат Чаплата. Днес обаче само след двайсетина дни откакто се запознахме с Ланд Роувър жена ми си купи Фрилендър 2005г. тд4 ...
                    Land Rover Discovery XS 300tdi 1996 продаден
                    Land Rover Range Rover Р38А - 2,5 DSE 2001
                    Land Rover Freelander td4 2005
                    Land Rover Discovery td5 2002

Коментар

Първоначално публикуван от silata Преглед на мнение
                      .... когато жена ми го видя за пръв път каза "това е някаква кръстоска между Москвич и чапла" и сега всички му викат Чаплата. Днес обаче само след двайсетина дни откакто се запознахме с Ланд Роувър жена ми си купи Фрилендър 2005г. тд4 ...
                      Сега можеш да и върнеш "жеста"
                      Прикачени файлове
                      Land Rover Discovery:
                      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                        Сега можеш да и върнеш "жеста"
                        Чапи и Хипи !
                        Тази земя, по която тъпча сега,
                        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                        тази земя – не е моя земя,
                        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

От: Доволен съм от моя LAND ROVER

Дори и да го имам от скоро и да не сам го тествал там кадето аз искам... Да доволен съм.
                          Георги 00356/ 77777016 Малта
                          Lаnd Rover 110 /Series II‎

Коментар

Няма ли вече доволни?
                            Аз моя го купих вчера и днес е в сервиз за около 10/на дни.
                            Чакам го с нетърпение, за да се опознаем отново.

Коментар

Макар и в дома да има лек автомобил. Последните 2 месеца си джиткам Ямбол-София с двойката. Магистрала слънце. Кеф. Не ми остава много време за извън пътя,ама се надявам и това да се промени. И колкото повече го карам по-драг ми става.
                              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

И за гроздобер става.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Дифендър за бра&#1.jpg
Прегледи:1
Размер:105.9 КБ
ID:5419071
                                LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
                                LR Defender 110 - 2003, TD5
                                Honda CR-V II - 2004, 2.0
                                тел. 0887 581 738

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X