Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доволен съм от моя LAND ROVER

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от egbelev Преглед на мнение
    Яяяя....... нема ли вече доволни от марката, а? Аз след качването до х. Мальовица така съм се възгордял, че направо неам думи да го опиша
    Държа да потвърдя, че без никакви повдигания, лифтинги, гуми и други подобни, Диското се справи геройски през двата* трудни пасажа по пътя към Мальовица. Е, не и без помоща на безпогрешните навигагори!

*пасажите си бяха, почти през целият път догоре, разделени от асфалтирано мостче

Първоначално публикуван от egbelev Преглед на мнение
    Яяяя....... нема ли вече доволни от марката, а? Аз след качването до х. Мальовица така съм се възгордял, че направо неам думи да го опиша
    Пропуснах и другият най- важен елемент за успешното и безаварийно изкачване - шофьорът - поздрави Емо!!!
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-11-09, 19:55.

Коментар

До: Доволен съм от моя LAND ROVER

И при мен "срещата" стана случайно... Имали сме доста джипове, но никога представител на LR... Вече бях се насочил към Диското, подкрепен от човек с огромен авторитет в ловните (европейски) среди и брат ми...
      Намерих го! Един такъв зелен (а аз съм горски човек...) с мъркащ дизелов двигател... Трябваше да го купя на 09.09 за Рожденния ми ден, но го купих едва на 11.09, защото е .....така стана.
      Колкото повече го гледам, толкова повече му се кефя!
      Децата ми и племмениците го обожават! Двамата се возят в багажника, на задните, спомагателни седалки, а другите двама им завиждат...
      Купето е огромно, светло ... Много, ама наистина много ми харесва излъчването на спокойствие и сигурност...
      Радвам се, че го имам!!!
      LR Disco I 300tdi
      Nissan Pathfinder
      Honda VF 750
      Suzuki GSXR 750

Коментар

Аз за моето Диско си мечтая от ...1996 г. Тогава го видях на картинка или по скоро на рекламен проспект /каталог, подарен от една г - ца или г - жа Хела от Дару Кар при участието им на панаира. Списанието е живо и до ден днешен, даже имах идеята да го сканирам и да го кача, за да може всеки да види какво е стандартното оборудване на отделните модификации и за какво се е доплащало.
        Та доживях до април 2009 и го взех. Малко скъпо ми дойде в началото, но е имало за какво. Радостта в къщи е голяма, Чичо Саймън (това му е "партизанското име") е всеобщ любимец.
        Хубаво е да се сбъдват мечтите дори и след 13 години.
        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio
          Поздравления за двата ти най-добри избора !
          Мерси, отнасям се с подобаващо уважение и към двамата
          [SIGPIC][/SIGPIC]
          [I][COLOR=DarkGreen][B]LR Discovery I, 1993, 200 TDI[/B][/COLOR][/I]

Коментар

Като сте такива приятели защо не ми казахте че Дифендера е абсолютния казан.
            Тази седмица му качихме нов съединител, агренаж и доста други работи, та съм мнооого доволен. Имаше и малка проба в една рекичка тази вечер и забелязах че с нетърпение си чакам шнорхела .
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-11-09, 19:31.

Коментар

Аз подкрепям напълно колегите,истински магистрални бегачки особено моя и най-хубавото е, че както се движа по магистралата така се движа и в гората.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-11-09, 19:57.
              sigpic
              Land rover lightweight-series 3
              Range Rover V8
              Range Rover Classic Vouge SE V8
              Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

До: Доволен съм от моя LAND ROVR

Много хубава тема.
                Бих искал и Аз да похваля моите "Дисковци" които имах в следната последователност първо 200 после 300 след него td5 и отново 200 с който съм в момента, не ги сменям самоцелно, просто трима приятели които ходят с мен на лов ме изнудиха да ги продам.
                Обичам ги защото с коя друга джипка можеш да пътуваш 200 км. после 6 часа отвъд асфалта по ловните полета + 200 км.обратно и като се прибереш в къщи нищо да не те боли .
                Обичам ги защото мога да си закарам 4 метрови дървени греди за покрива на вилата: мога да закарам пералнята на ремонт: мога да си взема децата от училище: мога да ходя с него на лов и на почивка при това много комфортно.

И ВСИЧКО ТОВА С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА УНИКАЛНА МАШИНА LR.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-12-09, 14:58.

Коментар

Здравейте, не можах да се стърпя и аз въпреки че управлявам един скромен двуврат Фрилендър с дясна дирекция. Та по същество- АДСКИ МЕ КЕФИ МАШИНКАТА МИ! Има си особености, има си и тънкости по поддръжката, не става за сериозен офроуд въпреки че по моите критерии за забавление извън пътя и след проби е супер. Когато го докарах от Англия си мислех че е един "компромис" просто кола с 4х4 и малко по-висока, но в крайна сметка на мен това ми трябваше. Но вече година и половина след това и след около 18 000 км. навъртяни, както и след като пробвах за сравнение една хонда CRV и на един приятел Фронтерата, все повече си обичам малката английска машинка, която се оказа и в завидно техническо състояние. Лятото я карах и без таван, което допълнително ми увеличи кефа, а след като и монтирах и двд с телевизор вече си стана гъзарийка. За двигател 1.8 върви завидно добре, на магистралата поддържам 150-160 без проблем, е харчи малко повече от голфовете, обаче усещането си е много специално. Другото което адски ме кефи е устойчивостта на наклони и при завиване с по-големи скорости, което отдавам на ниско разположения в коша двигател, както и на сравнително лекото купе, кето не измества центъра на тежестта нагоре. откъм екстри е стандартен като само кожа си няма, но срещу 300 лева ще ми докарат тия дни оригинален електрически регулируем кожен салон, което допълнително ще засили симпатиите ми към машинката. Е стига хвалби, най-важното е че независимо от модела на предния капак гордо стои надписа LAND ROVER- всичко друго е компромис!!!
                  Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

Аз също съм доволен от моя Фрилендър 2000 TDI 1999 г. За целта която съм го взел ме устройва идеално.Предварително бях прочел всичко написано за модела тук и реших, че това ще е моя SUV.
                    FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Първи впечатления от Диското

Здравейте,успях да пробвам новата си каручка на Шумен 500.Потресен съм вече знам че това ми е колата за другия сезон.V8 ка се развърта като бесен,а колата се държеше перфектно имайки впредвид че няма нищо освен едно окачване от Паддок и едни гуми /които се оказаха доста не подходящи за това трасе/и с изключение на многото бушони които смених и заради които отнесох 2 часа наказание не можах да счупя нищо а аз съм талант.

Коментар

И аз съм доволен от моето Диско.Вече 5 години и 100000 километра сме изминали заедно. За целите за, които го ползвам е перфектният автомобил.

Съобщение от модератор:
                        Моля, напишете си в профила от къде сте.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-12-09, 14:58.

Коментар

Определено съм доволен,след кат по вече от 10-на години карам само това,но пък съм разочарован от последните модели(изгуби се духа,проходимоста и простотата на обслужване)Прекалено много блясак,копчета,ел.чалъми и какво още не.ОК,нова генерация автомобили струващи много и ползващи малко.
                          Емил-00356 99872043-Малта
                          Defender-90

Коментар

Първоначално публикуван от Lany-Емил Русев Преглед на мнение
                            Определено съм доволен,след кат по вече от 10-на години карам само това,но пък съм разочарован от последните модели(изгуби се духа,проходимоста и простотата на обслужване)Прекалено много блясак,копчета,ел.чалъми и какво още не.ОК,нова генерация автомобили струващи много и ползващи малко.
                            Паркетници сиреч. И аз ги мразя.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Нее не ги мразя,просто са ми безлични,друго си е когато мине нещо дърто(от всякаква марка) има респект,а не лигавщина
                              Емил-00356 99872043-Малта
                              Defender-90

Коментар

Имам колата от няколко месеца и съм изминал почти 20 000км с нея. Реших да напиша някои мой впечатления.
                                Дефендер-a e 110 2.5 200tdi
                                Разход – с гуми 7.5R 16 /Sava Tamar/ и скорост до 85-90км/ч – извънградско 7,5-8,5/100, градско /в София и Варна еднакво/ между 8 и 9/100. Зарежданията и засичанията са били винаги пълно-пълно.
                                "Комфорт" - това е мръсна дума при Дефендера. Смених всички гумени уплътнения на вратите с нови и пак се усеща, че духа отнякъде/уплътненията ги купих от Лада магазин/. Може би и затова при проливен дъжд има малко влага на пода под предните седалки /доколкото разбрах от английски форуми, това е често срещано/.
                                Модела който аз имам е фургон и зад предните седалки има перграда. Тя не позволява да се пуснат назад седалките и седалката седи почти вертикално. Отзад седалките са пейки тип trooper carrier а за тях няма да обяснявам колко са удобни.
                                Возията е доста прилична, дългата база вози усезаемо по-меко от късата.
                                Парното загрява бавно и при изолация във вратите и с термостат на по-висока температура, става приятно топло.
                                Джипът е шумен. Чува се ясно двигателя и при превключване на скорости. Изолацията не е добра.
                                Управление - При по-дълъг път, това че кормилото и педалите са изнесени в ляво много близо до вратата е уморително и неудобно. Но при топло време е перфектно да си изкараш ръката навън .
                                Въпреки сервото воланът трябва да се върти мъжката.
                                Тесните гуми /205/80/16 или 7.5R 16 според завода/са предимство на някой места, но не и на асфалтов път. Джипът става доста нестабилен в завой.
                                Видимоста е добра въпреки малкия преден прозорец. Големите огледала помагат много и се вижда доста добре в тях.
                                Ремонти – Това което на мен ми хареса при Дефендера е, че е изключително ремонтопригодим. Има по форумите много информация и книги. При желание, четене и свободно време без големи технически познания човек може да направи доста неща сам. Цените на резервните части са добри.
                                Появяват се проблеми при стартера и с гарнитури. Увисва задната врата. Често се запушват отдушниците на диференциалите. Появява се виене в раздатката и при тръгване се чува „чатване”, има кит с който се заменят осичките и медните пластини и проблема се решава.
                                Появяват се и други малки проблеми които те карат да се чувстваш понякога все едно, че си в зората на автомобилостроенето . Но удоволствието от карането на "камиончето" е толкова голямо, че постепенно и неусетно се превръща в страст и мания. Дефендера позволява да се експериментира и върху него. Всеки сам може да избере как да си го подреди.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X