Аз препоръчвам горещо FAG, а и в техните магазини можеш да избираш лгер не само по размер!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблеми с алтернатор/генератор на Land Rover Discovery
Свий
X
-
SKF не е фирма, това е стандарт. БДСто за лагерите, ама шведско. Лагерният завод на ВМЗ сега също е шведски, върви под шапката на SKF, там и лелките от конвейера са по-майстори от западните с извинение инженери, и купуването на български лагери не е въпрос на мода или пропаганда, а на здрав разум. По-добри няма какви да купиш.
Ако в заводският алтернатор има лагери с четирицифрен номер без букви - значи без всякви умувания - сопотски по лев и шейсе и шест. Ако има и букви - тогава с буквите, също има български.
Специално в алтернаторите няма нищо особено - стандартни лагери лека серия. Ако някой иска да се извращава с нещо, може да набута същите, но с понижена шумност. Много по-скъпи, по идея ще издържат повече. Или ще се скапат заедно с какво да е друго, което ще се скапе в удавения-ударен-опечен от кво да е генератор.
Коментар
-
SKF не е фирма, това е стандарт.
Специално в алтернаторите няма нищо особено - стандартни лагери лека серия.
1. Стандартни лагери не стават за алтернатори, пробвано е и с SKF и с FAG. (В смисъл стават но за малко)
2. Лагери за алтернатори си внасят специализирани от няколко фирми на които въобще не запомних имената, преди не съм ги чувал.
3. Не всички алтернатори са ремонтно пригодни - най-добрите са някакъв модел на Mercedes който е херметичен и се охлажда от водата на двигателя, работи идеално под вода и т.н. но не може да се ремонтира...
Коментар
-
))))))))) Има и 500 амперови, в същия корпус като 60 амперовите
Иди в някой сайт за тонвагени, виж ги за къф тюних си редат брато, и пълней!
)) А че тия 500 А стигат един път на 10 минути сичкото кречетало на каже Бум-ц, турбоголфаджийски - няма значение, важното е сичко да е тюних!
Не вярвай на всеки който иска да ти се прави на важен. Нали ти казвам - ако искаш нещо хептен - мистичните алтернаторни свойства са понижената шумност. Параметър такъв на лагерите, допуските са по-малки. Името идва от това, че толкова точно сглобени, няма как другояче да ги контролираш, освен по звука на нам си там кви обороти, пък на други не помня какво. Също стандарт.
Да, има фирма, която се е кръстила СКФ. Което по никой начин не променя факта, че това е стандарт. Достатъчно точно съвпада и с ГОСТ и с БДС впрочем. За нас е необичаен по-скоро ДИН.
Коментар
-
Благодарение на самоотвержеността на Радо, лагерът е сменен и проблема отстранен.
За пореден път се убедих, колко полезно място е този форум.
Искам да благодаря и на Венцислав Петров за създаването на портала, както и на всички помагащи за неговото развитие и ползотворност.
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-05-10, 21:58.
Коментар
-
Алтернатор - Диско 1 300Тди
Вчера алтернаторът сдаде и спря да зарежда. След преглед от Лазар и консултация с Борето, за което премного им благодаря за кой ли път, днес го свалих и занесох във фирма http://www.fransizkup.com/. Когато го взема и монтирам ще напиша развоя на нещата. Основното, за което пиша темата е, че алтернаторът МОЖЕ ДА СЕ СВАЛИ, БЕЗ ДА СЕ РАЗКАЧАТ ПЕРИФЕРНИТЕ МАРКУЧИ. Алтернаторът, предполагам, е на около 178000км. Операцията трае около час, при абсолютната неопитност от моя страна. Монтажът ще опиша най-рано утре. Дано няма други проблеми и не ми останат части, че често се случва!
Двигателят е 300tdi.Последно редактирано от velio; 26-05-08, 11:28.
Коментар
-
До: Алтернатор - Диско 1 300Тди
Колеги, нещата се закучиха. Моля за мнения и съвети!!!
Според майстора /в телефонен разговор/, алтернаторът е неотремонтируемо развален. Рециклиран от тях - 220лв. и 6 месеца гаранция. Споделих и с колегите си и според един от тях, който изключително сам си поправя форда, включително подобен проблем с алтернатора, освен четки и плочка, друго да се развали е почти невъзможно. Роторът ми се върти безпроблемно и безшумно - явно не е лагер. Колегата е имал проблем с изяден колектор от твърди четки. Купил си е стар алтернатор със запазен ротор и колектор и го е подменил в своя алтернатор и според него обяснението на майстора е най-вероятно кьорфишек, за да си купя рециклиран от тях. Утре ще отидем с него, за да го види и той. Това е ситуацията до този момент. Тези дни няма да ми трябва Диското, така че мога да проточа известен брой дни ремонта. Моля, помагайте със знания! Благодаря!!!
Коментар
-
Неремонтируемо...Да не би да са се стопили намотките?! Или по-вероятно регулатора(изправителя) е изтряскал. Иди с твоя колега, да види, че ми мирише на злоупотреба.
Най-евтиния, нов е 220лв(260-270 с доставката) , а най-скъпия е около 380лв, от Падок.
Коментар
-
Първоначално публикуван от velio Преглед на мнениеКолеги, нещата се закучиха. Моля за мнения и съвети!!!
Според майстора /в телефонен разговор/, алтернаторът е неотремонтируемо развален. Рециклиран от тях - 220лв. и 6 месеца гаранция. Споделих и с колегите си и според един от тях, който изключително сам си поправя форда, включително подобен проблем с алтернатора, освен четки и плочка, друго да се развали е почти невъзможно. Роторът ми се върти безпроблемно и безшумно - явно не е лагер. Колегата е имал проблем с изяден колектор от твърди четки. Купил си е стар алтернатор със запазен ротор и колектор и го е подменил в своя алтернатор и според него обяснението на майстора е най-вероятно кьорфишек, за да си купя рециклиран от тях. Утре ще отидем с него, за да го види и той. Това е ситуацията до този момент. Тези дни няма да ми трябва Диското, така че мога да проточа известен брой дни ремонта. Моля, помагайте със знания! Благодаря!!!
А като ти предлагат да си купиш от тях рециклиран,сигурно искат да им оставиш разваления?ТЛК 80 4,2ТД-95г
Коментар
-
Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнениеКолега,щом е неотремонтируемо развален те как ги рециклират?
А като ти предлагат да си купиш от тях рециклиран,сигурно искат да им оставиш разваления?
Коментар
-
Първоначално публикуван от velio Преглед на мнениеДали ще ми искат стария - не знам. Но все още не смятам да купувам.ТЛК 80 4,2ТД-95г
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар