Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с алтернатор/генератор на Land Rover Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Алтернатор - Диско 1 300Тди

На Антим I има и едни други при които аз ходех и така както ми го разказваш много ми напомня на тях. Така ми казваха за стартера - не може да се оправел, но ми предлагали рециклиран... Но онез пичове го оправиха. Виж къде точно си попаднал. Аз сега съм в Пловдив и се връщам в сряда вечер и може да отидем в четвъртък до другото място да видим какво ще кажат и защо...
    ---------------------
    Шофирайте разумно!
    [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Само да вметна, че преди 5-6 години " на Антим 1" имаше само един сервиз, а сега са мисля 3 под същата марка. Преди повече години беше същото с Раковска и Сливница - един е читав и около него се възползват от имиджа му още 10. Правил съм ремонти и на двете места. На Антим1 при оригиналните / ремонт стартер Рено ~ 2 часа/ и при ерзаца на Раковска / стартер Форд транзит/- 2 дни с настройка на съосието с метален център + СТОМАНЕНА предна втулка.
      Такъв ремонт не трябва да струва повече от 2-3 часа. Ако срещнеш трудности ми звънни. Има един жичкаджия в Красно село. Скъпчия, чешит но разбира. Прави стартер на Насов от форума преди 2г./може би него да питаш за резултата/ - намира се срещу входа на сервиза на Леви /стария Ситроен/ и доста ЛР е правил.
      Успех.

Коментар

Епилогът на нещата... Засега.
        Както писах през ноември, в края на октомври се разби задния лагер на този алтернатор и го оправиха в Трявна. Новият лагер беше със същия номер като стария. Явно, обаче, е бил с малко по-голям вътрешен диаметър и това е довело до "изяждане" на оста на ротора, а това до изгаряне на статора. Това е положението. Оста на ротора е видимо "изядена", а лагера хлопа с луфт около 1,5мм около нея. Инъче роторът не е изгорял. Такива работи.
        В обява в мобилето за Диско на части ми искаха 350 лв. за алтернатор на 196000км. Няма да ги дам.
        В цялата тази "Шекспирова драма" има "втора сюжетна линия", за която ще напиша, когато има устойчиво развитие. Засега Диското е недвижима собственост и ще озарява с красотата си паркинга пред блока.

Коментар

Навремето ходих с моето 200тди за ремонт на алтернатор тук , във Варна , и не си спомням той ли ми го сменя с такъв , или ми каза че е като на форд-транзит. На него не пише ЛР , а Магнети-Марели. И тук за рециклиран искаха 80-100 лв преди 3 месеца , вярно за лека кола.
          Защо не се огледаш няма ли да пасне от нещо ?

Коментар

Лепнах се към поръчка на Дидо от Падок.

Коментар

И добре си направил . А ако имаш зарядно подръка можеш да си го караш като електромобил ,аз съм го пробвал - вечер в гаража зареждам , на другия ден си карам , и после пак. По един ден би трябвало да издъра , поне 200тди , че няма много консуматори , не знам 300 как ще е.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                И добре си направил . А ако имаш зарядно подръка можеш да си го караш като електромобил ,аз съм го пробвал - вечер в гаража зареждам , на другия ден си карам , и после пак. По един ден би трябвало да издъра , поне 200тди , че няма много консуматори , не знам 300 как ще е.
                Без алт. не става заради ремъка. Алта е разпаднат в 1 торба. Освен това, ако махам вечер акумулатора, няма да има аларма, а ми се ще да има.

Коментар

Вярно , на 200 алтернатора е на отделен ремък.

Коментар

Днес купих рециклирания, защото ми предстоят пътувания, и го сложих. Най-интересното е, че не ми останаха части и че всичко видимо работи... Засега. Когато дойде новия, ще си имам резервен. Това е!
                    Понеже акумулаторът ми е малко разреден, но си пали безпроблемно, как ще ме посъветвате - да го заредя ли, или да оставя алтернаторът да го зареди? Много-много не ми се маха, че колата ще остане без аларма, та мисълта ми е - ако няма някаква опасност да не го махам. Благодаря ви!

Коментар

Блокирал генератор-Диско1 2.5дти/94

Колеги блокира ми генератора. Може ли някой да ми помогне с информация дали си струва да се ремонтира или да търся втора ръка (нов предполагам ще е солен), от кои модели става и др. Предварително благодаря.

Коментар

До: Блокирал генератор-Диско1 2.5дти/94

Допускам, че имаш предвид ел. генератора, наричан още алтернатор.
                        Бива да провериш дали не може да се смени някой лагер и да се оправи.
                        Ако напишеш от къде си, ще получиш и по-подробни насоки (предполагам).
                        Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Извинявам се за "нететехническият" израз.Става дума точно за алтернатора.В MOBILE.BG намерих RR 2,4D Freelander 2.0 D на части алтернаторите им дали са същите?Моя ще го занеса но се съмнявам да стане миришеше на изгорял лак от намотките.
                          Аз съм от Асеновград.

Коментар

Може да провериш наоколо за работилница за пренавиване на ел. двигатели. Понякога поправят и алтернатори.
                            Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

1-вото което трябва да се провери са лагерите, а и се съмнявам да трябва цял алтернатор...

Коментар

Току що идвам от сервиза и новините не са добри.Според майстора нищо не става от алтернатора.Лагерите са се разбили,от температурата ротора се е раздул и е блокирал в статора,намотките са се овъглили.Всякакъв съвет ще ми е от полза.

П.П Когато господ е направил хората от кал,мен ме е направил от лайна

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X