Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз в семейството на Land Rover - RR P38A 2.5 DT

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Най-после и аз в семейството на Land Rover - RR P38A 2.5 DT

Гледайки тази схема нещата като че ли се изясняват:

това, което се е измъкнало явно е номер 7 (mudshield).

Обаче за да се измъкне така според мен трябва фланеца (номер 6 -flange) да не е затегнат и да се е измъкнал донякъде от шлиците на вал-а на виско-то. Това пък може би означава, че вече съм прецакан порядъчно и може би шлиците са заминали, което значи и ново виско.

Между другото, т.к. са ми повредени механизмите на предните врати (Door latch) в Дарукар са 450 лв. за брой, докато в интернет са по 120-130 GBP. Просто като идея, ако някой реши да купува.

Коментар

Ъпдейт,

фланеца от предния пост е проверен и не е открита хлабина, така че този калобран (mudshield) или както му е името може би не се притиска плътно от него. Както и да е, очевидно нямам проблем там.

към момента проблемите за решаване по важност:

1) Вибрация - на място или на скорост, започва около 2500 оборота. След консултация в още един сервиз (пак D&N, обаче до бизнес парка) няма точна диагноза.
      2) Предни механизми на вратите - втора употреба в София по 150 лв. на брой. По-добре нови от Англия, ще видим кога обаче.
      3) Свири ролка или ремък, до няколко дни ще гледам да го оправя, а може направо от Англия да поръчам комплект всички ролки и ремъци.

Официално - джипа е пуснат в продажба. Или съм надценил финансовите си възможности или ме гони карък, или съм спал като съм избирал. Какъвто и да е случая, удоволствието от притежаването на рейнджа е заменено от други чувства.

Поздрави

П.П.: ако в бъдеще ситуацията позволява и оправдава втори семеен автомобил, може би ще предпочета Land Rover Discovery. Лазаре, прав беше миналата година, обаче нямаше кой да те слуша
      Последно редактирано от nikidd; 27-05-09, 08:31.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
        .............П.П.: ако в бъдеще ситуацията позволява и оправдава втори семеен автомобил, може би ще предпочета Land Rover Discovery. Лазаре, прав беше миналата година, обаче нямаше кой да те слуша
        Абе то същото, бе Ники. Само цифрите сигурно са по-различни. Все пак РР е топ-модела на ЛР. Не знаеш на какво ще попаднеш. На твоя поне знаеш какво е правено. Приказката помниш ли я? На малко прасе и на нов началник не се радваш щ'от не знаеш каква свиня ще излезе.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
          Абе то същото, бе Ники. Само цифрите сигурно са по-различни. Все пак РР е топ-модела на ЛР. Не знаеш на какво ще попаднеш. На твоя поне знаеш какво е правено. Приказката помниш ли я? На малко прасе и на нов началник не се радваш щ'от не знаеш каква свиня ще излезе.
          Прав си, но ми дойде в повече. Разваля ми удоволствието. А на този етап просто нямам необходимост от два авт. (от къщи до работа е 5 мин., с жената работим в съседни сгради). Просто няма смисъл, затова минавам на лек автомобил. Още повече, че за 1 год. съм го изкарал извън пътя точно 3 пъти.

Поживьом, увидем

Коментар

То си е до екземпляр, пък и П38 има ред особенности и не е лека задача да попаднеш на нещо запазено, което да не те мъчи. Вземи си диско да пробваш ако искаш, моделите са по-стабилни в това отношение, ако и ако земеш дарак, същата работа. Та аз си мисля, че си спал като си избирал и следва да потърсиш помощ от приятел за следващото ЛР-че , пък и сега си понатрупал опит. Стискам палци. Аз пък вече си имам мигачи след 2-3 години отсъствие...

Коментар

Предлагам да си размените возилата с Ники. А Цецо, какво ще кажеш? Лошото е, че после Ники ще се покрие и няма да може да си вземеш мулето обратно

Човека обикновенно не оценява нещата докато ги има, а чак след като ги загуби.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Предлагам да си размените возилата с Ники. А Цецо, какво ще кажеш? Лошото е, че после Ники ще се покрие и няма да може да си вземеш мулето обратно

Твъдо Н'е. Макар, че цвета е почти същия. Е моя е малко по-стилен /мат с шагрен от нежните клонки/. Определено заводският П38 не е за гората. Малиййй, а като си помисля, че се бях залетял и аз навремето, ще ида да пална една свещ.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                  ..
                  Мъдростта блика от него /Лазар/, като като нитрати от пролетна салата !!! И както обикновено е силно прав /за загубата и оценяването/.
                  И както казва Цецо само преди година ааааааааааааааа-а-а да взема един п38...........ле-ле, колкото и странно да ви прозвучи, добре че послушах жена си, Господ здраве да и дава !
                  Последно редактирано от Lazar; 29-05-09, 19:42. Причина: цитат
                  Тази земя, по която тъпча сега,
                  тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                  тази земя – не е моя земя,
                  тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Прав си, но ми дойде в повече. Разваля ми удоволствието.
                    Разбирам те на 100% за какво говориш. Навремето имах колата , която наистина беше също толкова каръшка или по скоро не разбирах и не гледах като я купувах и брах сумати и ядове с нея. Та така се бях наплашил да не се счипи ( защото все се чупеше ), че спрях да я карам и се самозалъгвах , че не се чупи. Та моя съвет я махай я от главата си независимо на каква цена и си гледай кефа. Такива коли нямат оправяне ., живот и здраве като превъзмогнеш стреса пак ще пробваш . Иначе модела и на мен много ми харесва страхотен е , но като се допитах до по вещи с марката ЛР ( Nightcrawer ) , категорично ми казаха да си избия тези идеи от главата и добре че послушах
                    Mazda N1

Коментар

Първоначално публикуван от marchinov Преглед на мнение
                      Разбирам те на 100% за какво говориш. Навремето имах колата , която наистина беше също толкова каръшка или по скоро не разбирах и не гледах като я купувах и брах сумати и ядове с нея. Та така се бях наплашил да не се счипи ( защото все се чупеше ), че спрях да я карам и се самозалъгвах , че не се чупи. Та моя съвет я махай я от главата си независимо на каква цена и си гледай кефа. Такива коли нямат оправяне ., живот и здраве като превъзмогнеш стреса пак ще пробваш . Иначе модела и на мен много ми харесва страхотен е , но като се допитах до по вещи с марката ЛР ( Nightcrawer ) , категорично ми казаха да си избия тези идеи от главата и добре че послушах
                      Много добре си го обяснил, страшно се кефя като върви, супер комфортно се чувствам в нея и никак не ми се разделя.

Обаче просто загубих вяра в този автомобил. Имам чувството, че съм попаднал на екземпляр дето ще му подновявам всичките 10 хил части (или колкото са там).

Отделно чисто психологическите фактори, като например жената, която пък беше влюбена в Ауди-то и още не ми е простила, че го смених. Освен дето при всеки ремонт ми се натяква (не, че няма право де) ми се орязва пиенето, защото "аз този танк не искам да го карам, като си го избра - карай си го".

Всичките ми приятели и роднини (без жената) са на мнение, че след толкова ремонти сигурно не е останало какво да се прави по нея. Обаче мен ме човърка, че може и да не е така.

Та затова. Затова и съм писал възможен бартер за Audi A6 и пасат (за който не съм много убеден), хем и жената ще е пак доволна
                      Последно редактирано от nikidd; 29-05-09, 21:23.

Коментар

1. Някой ми изтри поста ......... ицата .у!
                        2.
                        ..........
                        Обаче просто загубих вяра в този автомобил. .............
                        Тури му пепел! К'ат не става -не става. Майната му. Продавай на каквато и да е цена. Аз специално съм така. Купувам скъпо, а продавам тънко, за да се оттърва от бремето.
                        ПС Вчера разбрах, че Недялко продал Диското. Питах го: Що бе? А той вика: Аре питай ме де. И аз незнам. Ситуация, к'во да правим.
                        Последно редактирано от Lazar; 30-05-09, 11:18. Причина: цензура

Коментар

... и никак не ми се разделя.
                          Не би трябвало да ти се разделя с нещо което ти е служило вярно, което очевидно неможем да кажем за конкретния екземпляр.

Всичките ми приятели и роднини (без жената) са на мнение, че след толкова ремонти сигурно не е останало какво да се прави по нея. Обаче мен ме човърка, че може и да не е така.
                          В случая смятам, че ако послушаш съпругата си няма да сбъркаш, жените имат 6-то чувство и не само тя гледа безпристрастно по трезво , а ти си предубеден .

Та затова. Затова и съм писал възможен бартер за Audi A6 и пасат (за който не съм много убеден), хем и жената ще е пак доволна
                          И в заключение марката не е гаранция за автомобил без проблеми.
                          В повечето случаи нещата зависят от конкретния автомобил.
                          Mazda N1

Коментар

Не би трябвало да ти се разделя с нещо което ти е служило вярно, което очевидно неможем да кажем за конкретния екземпляр.
                            Качи се да покараш някой Range и ще ме разбереш

В случая смятам, че ако послушаш съпругата си няма да сбъркаш, жените имат 6-то чувство и не само тя гледа безпристрастно по трезво , а ти си предубеден .
                            И тя това казва - колкото пъти не ме послушаш, все бъркаш . Кво да правим, кат все жените имат интуиция

И в заключение марката не е гаранция за автомобил без проблеми.
                            В повечето случаи нещата зависят от конкретния автомобил.
                            Ами аз даже съм наясно с проблемните места на тези модели, обаче за мен винаги субективните фактори (как се чувствам в нея, удоволствие ли е да я карам) са преди рационалните (колко безпроблемен е модела, колко функционален е и т.н.). Иначе бих си взел японка

Коментар

Иначе бих си взел японка
                              Ххехехе незнам дали си обърнал внимание на подписа ми
                              Mazda N1

Коментар

1. Някой ми изтри поста ......... ицата .у!
                                Аз знам кой е, а и ти навярно се досещаш.
                                А относно колата, жената и шестото чувство - едно е вярно. Просто трябва да са ти вътре в сърцето, всичко останало е суета !!!
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-05-09, 13:38. Причина: цитат
                                Тази земя, по която тъпча сега,
                                тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                                тази земя – не е моя земя,
                                тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X