Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз в семейството на Land Rover - RR P38A 2.5 DT

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Най-после и аз в семейството на Land Rover - RR P38A 2.5 DT

Първоначално публикуван от petrini Преглед на мнение
    Здравейте, отскоро и аз се сдобих с РР 38 прочетох доста във форума и бих се радвал да се запозная с някои от колегите от София да хвърлят по едно око на джипката. тел. за връзка 0886 124 937. За понеделник съм се записал за тест в Трейд Кар да видим с какво ще ме зарадват. Поздрави на всички и без аварийни километри.
    Поздрави,

пусни една тема със снимки и повече информация за машината. Ще се радваме да я видим и да ти пожелаем много радости и безаварийни километри с нея.

Коментар

Да колега petrini, пусни си тема,
      а пък аз имам малко свободно време утре след 15.00ч
      та може да звънна един тел, да намина да се запознаем и т.н.
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Привет отново,

напоследък не ми беше останало време да глезя машината, но днес отскочих да купя масло и после да го сменя.

Купих си Texaco (MTF 94 за скоростите, Texamatic 7045 (Dexron IIIG) за раздатката и хидравликата и Multigear 75W90 S за диференциалите) от Ликос Ойл, надявам се да не съм сбъркал в избора.

Обаче докато ми сменяха маслото (егати каква боза изтече) се видя омасляване на долната помпа на съединителя.

Въпрос към знаещите: коя е тая помпа и кво да я правя? На пръв поглед се сещам за Лазар де Падок и една бърза поръчка от там. Обаче ми е твърд и съединителя и чат пат чувам нещо като скърцане от педала на същия (като не смазана врата). Някакви идеи?

Поздрави
        Последно редактирано от nikidd; 27-03-09, 22:48.

Коментар

за долната помпа - ако не губиш спирачна течност и педала, докато си го натиснал, не поддава - не се занимавай с нея ... ок си е
          LR Disco II, Td5

Коментар

Смени съединителя комплект и ще омекне педала.
            За помпата Дамян ти е отговорил.

Коментар

Мерси и на двамата,

педала не поддава и не губя течност. Значи засега ще си свиркам, пък на следващата заплата ще гледам за съединител, че то май цената на труда е колкото за частите.

Поздрави

Коментар

Привет,

ново двайсе. От днес предната пасажерска врата не се отключва и заключва нито когато отварям с дистанционното, нито когато отварям с ключа. В комбинация не работи и бутона за задния капак.
                Всички останали врати се отварят и затварят нормално.

Обаче, когато отключа пасажерската врата от нейното копче (отвътре) вече мога да отключвам и багажника. Освен това заключвайки от копчето на пасажерската врата се заключват и останалите.

Някой с подобни проблеми? На мен ми намирисва на прекъснато кабелче.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                  На мен ми намирисва на прекъснато кабелче...
                  Нещо такова ....лош контакт...ама около блока за управление, а не в сгъвката на вратата
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Айде недейте да гадаете.Не работи активатора на предната врата.Причината може да е различна.От счупени пластмасови части(при Пепи)през изгорели мотори(при мен) и много рядко от липса на контакт.А капака не се отваря докато и последната врата не се отключи.Такъв е алгоритъма на централното заключване.
                    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
                      Айде недейте да гадаете.Не работи активатора на предната врата.Причината може да е различна.От счупени пластмасови части(при Пепи)през изгорели мотори(при мен) и много рядко от липса на контакт.А капака не се отваря докато и последната врата не се отключи.Такъв е алгоритъма на централното заключване.
                      Нема такъв алгоритъм, а просто задната врата (багажника) е свързан към дясна предна врата. При мен е същото, мисля че имам проблем с машинките, само дето ефекта при мен е на двете предни врати и все не ми остава време да го сменя, нека да се стопли да го разглобя и тогава ще ви кажа дали е машинки, блок за управление или просто кабелчето се е скъсало . Но все пак колегата е прав.
                      Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Първоначално публикуван от dignatov Преглед на мнение
                        Нема такъв алгоритъм, а просто задната врата (багажника) е свързан към дясна предна врата. При мен е същото, мисля че имам проблем с машинките, само дето ефекта при мен е на двете предни врати и все не ми остава време да го сменя, нека да се стопли да го разглобя и тогава ще ви кажа дали е машинки, блок за управление или просто кабелчето се е скъсало . Но все пак колегата е прав.
                        Е от тази сутрин и при мен вече са двете. С дистанционното се отключват само задните. Естествено ключа отключва и шофьорската.

Поздрави

Коментар

Привет,

тая сутрин вече ми потъна и педала на съединителя. Т.к. се получи изведнъж, се чудя дали не е помпата на съединителя (тази отдолу отдавна е мокра и явно прокапва)?

Още като го купих в Дару ми казаха, че съединителя бил твърд, но изведнъж потъвайки педала възможно ли е да е съединител?

По този повод дали да поръчам от Падок съединител и помпа или да си купя от БГ? Къде да е смяната?

Ще съм благодарен за мнения.

Поздрави

Коментар

Ники едно е сигурно, вече и в Дару положение под всякаква критика....
                            Лошото е, че май за сега добра алтернатива няма
                            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Привет приятелю,
                              Съединителя от Дару като цена ми излезе към 450 лв., нямам представа колко е в Падок, за смяна питай в Д&Н - телефона им е 8090 717, можеш да търсиш Начко. Но защо е паднал педала долу нямам идея, те ми сменяваха помпата на съединиля, беше към 150 лв. можеш да му обясниш по телефона какво е станало и той да каже някаква идея.
                              [COLOR=#01b4f8][B][URL="http://forum-lines.ru/"][IMG]http://forum-lines.ru/rez/ab42532.gif[/IMG][/URL]
                              [/B][/COLOR][IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/picture.php?albumid=469&pictureid=6937[/IMG][COLOR=#01b4f8][B][FONT=Tahoma][COLOR=Navy]
                              Land Rover Range Rover 2.5 TDS - 95'[/COLOR][/FONT]
                              [/B][/COLOR]

Коментар

Мерси на всички,

предполагам че е само Slave Cylinder (ANR2967), обаче се чудя дали да не използвам да сменя и съединителя (т.к. така или иначе ще поръчам от Падок, че нещо им нямам вяра на частите в БГ).

А иначе в Падок:
                                Slave Cylinder - ANR2967 - 25.50 GBP (ex. VAT)
                                Slave Cylinder Repair Kit - STC2818 - 1.15 GBP (ex. VAT)
                                Cluch Kit (Plate and Cover) - STC50512 - 111.50 GBP (ex. VAT)

Сега ще звънна на D&N да видим какво ще оферират.

Велмире, какво стана с твоя?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X