Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кондензатор, климатик и климатроник на Рейндж Ровър P38A

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Range Rover (P38A) 2.5 BMW M51 проблем половината система духа студено другата топло

Здравейте,
    Имам един проблем когато климатика работи шофиорската половина(ДС) на колата духа топло а пасажерската част(ЛС) си е студено. предполагам някоя клапа която разпределя потока е запецнала(блокирала) и не допуска студения въздух, останала е в отворено положение за топлият въздух. Това са мои предположения не съм се ровил още нямах достаъчно време проблема го реших със затворени въздуховоди от горе. Някой имал ли е подобен проблем. От къде мога да достигна тази клапа купето или през двигателя. Веоятно и за това имам грешка на климатроника на дисплея една отворена книга с одивителен знак, която се появява след поработи малко колата с вкл. климатик.
    Благорая
    Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

Коментар

От: Range Rover (P38A) 2.5 BMW M51 проблем половината система духа студено другата т

Правилно си се ориентирал за проблема....
      За повече информация виж тук:
      http://offroad-bulgaria.com/showthre...ighlight=hevac
      тук
      http://offroad-bulgaria.com/showthre...ighlight=hevac
      и тук
      http://offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=84846&highlight=hevac

"Bis dat qui cito dat"

Коментар

От: Range Rover (P38A) 2.5 BMW M51 проблем половината система духа студено другата т

Оф и аз го имам тоя проблем ама на фона на другия ми дето стърже ходовата част хохох скоро няма да го оправя.Че и кондензатор за климатроника ми требе.

Коментар

От: Кондензатор, климатик и климатроник на Рейндж Ровър P38A

Тоя проблем на мен ми изяде живота и го оправях сумати месеци, ама накрая го оправих!!! Сменях и моторчета и кво ли не и нещеше и нещеше ама с помощта на др. хора и мнго четене се получи!

Коментар

Благодаря ви за информацията. По прочетох постовете и мисля че ми стана ясно за какво става дума и защо и други хора са го отлагали във времето този проблем. Наистина доста време ще се отдели за такава малка работа но някой ден ще го метна и аз. Благодаря на колегата tangalov за подробното обяснение и снимковият материал който е приложил, всъщност и на другите колеги които са поствали снимки също благодарности.
            Въпроса ми е моторчето за шофиорската половина пак ли се разглобява от там където е показал колегата за неговата пасажерска част. Едно до друго ли се намират или трябва да свалям таблото на километража и да работя изцяло от шофиорската страна. Моят модел е без AIR BAG над жабката това усложнява ли манипулацията. И въоще ли няма възд. възглавница този модел?
            Има ли някой от Пловдив който се е сблъсквал с този проблем или му предстои да го отстранява.
            Можем да се метнеем заедно да ги разколачим тез моторчета.
            Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

Коментар

Само да вметна след смяна на мотор или потенциометър или ремонт на текущите следва да се направи калибровка, за жалост това става с диагностиката която имам, или предполагам и в МП и Дару могат да направят, ако някой си е ремонтирал сам и се довлече при мен ще има калибровка срещу бира или кафе според случая.
              Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

След смяна на потециометрите на мототрчетата на клапите климатроника си работи добре цели 2 месеца и пак се шитна. Сега вече си оправих проблема генерално . Пуснах 12V директно към моторчетата минавайки през ключета които обръщат полюсите. Ключетата които намерих паснаха идеално и вече няколко седмици забравих за неволите си.Смятам ,че решението е трайно и другият плюс е , че не се променя нищо което да пречи на последваща смяна на моторчетата .Незнам дали аборигенската ми схема е достатъчно разбираема. Аз лично запоих кабелчетата директно към моторчетата , но ако не ви се свалят може да ги вържете където ви е удобно по кабела на моторчетата . На колега от Казанлък му ги вързах към буксата на HEVAC-a ,като всичко стана през дупката на касетофона .Вързвате ги към кафявата и черната жичка( за всяко от моторчетата) и това е.12V взимате от касетофона или запалката.Сигурен съм ,че решението ще се хареса на много колеги , но не съм сигурен че съм достатъчно ясен . Е на който не му е ясно нещо да пита.

P.S. Ключетата са с 6 крачета и мисля че са за ел. стъкла.При повече от случайте след като сте готови ще се зарадвате на това, че климатроника ще започне да работи нормално без да изписва книжки и удивитени , който ще се появяват от време на време но след ползване на копчетата пак ще изчезват и така неопределено време. Успех!
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15112011326.jpg
Прегледи:1
Размер:91.8 КБ
ID:5317965 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27102011306.jpg
Прегледи:1
Размер:186.5 КБ
ID:5317966

Коментар

Всичко е супер което си направил и ще е полезно но имам само една забележка, трябва да боядисаш едната стрелка червена а другата синя да се знае на къде какво е Още веднъж браво на ентусиазма и изобритателноста.

Коментар

Колеги, дайте акъл как да сменя гадните Heater Core O-Ring's , че все стигам задънена улица. В дясно не съм с въздушна възглавница. Какъв е чалъма за достигане на въпросната цел?
                    Land Rover Range Rover 2,5 DT
                    Land Rover Discovery 200 TDI
                    BMW F650ST - RIP
                    "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                      Колеги, дайте акъл как да сменя гадните Heater Core O-Ring's , че все стигам задънена улица. В дясно не съм с въздушна възглавница. Какъв е чалъма за достигане на въпросната цел?
                      Уфффф гадна работа, разглобява се горе долу цялото табло....Има и маааалко по-просто решение ама дали колегата dignatov ще го сподели...Зависи изцяло от него.Поздрави
                      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Въх днеска се помъчих да си махна десния еърбег и неуспяяяяях.Как се маха че да си достигна някакси моторчето отговарящо за топлината на въздуха на лявата страна.Глееееедах глеееееееееедах и само едни като лимбуси видях

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_top Преглед на мнение
                          Въх днеска се помъчих да си махна десния еърбег и неуспяяяяях.Как се маха че да си достигна някакси моторчето отговарящо за топлината на въздуха на лявата страна.Глееееедах глеееееееееедах и само едни като лимбуси видях
                          Най-лесното и бруталното решение е да срежеш въздуховода и после да залепиш с "тиксо"
                          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Е не трябва ли да махна еърбега за да мога да бръкна ммммммммм

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_top Преглед на мнение
                              Е не трябва ли да махна еърбега за да мога да бръкна ммммммммм
                              Не, работи се из-под-жабката(или на мястото на нейната липса)
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

За съжаление процедурата е сложна и трудно бих я описал вняколко реда, Първо колегата трябва да уточни има ли еърбеци или не? После ако има защо ще сваля десния за да достигне до мотора за лявата страна? и трето акок се прави както трябва се сваля цялото табло, което ме напомня че ще правя това упръжнение в сряда и ще гледам да чукна малко снимки, Успех в начинанието и ако има нужда обаждайте се че напоследък немам много време за писане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X