Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кондензатор, климатик и климатроник на Рейндж Ровър P38A

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кондензатор, климатик и климатроник на Рейндж Ровър P38A

Какво му е на твоя ? Моторчето върти ли? Вариянтите са:
    Не върти моторчето (рядкост)
    Не сработва потенциометъра (най-честият проблем)
    Проблем с контрола....
    Range Rover 2.5 TDS 1997г.
    И нека Рейнджът бъде с вас...
    [COLOR=#3b5998]Живота е болест предавана по полов път![/COLOR]

Коментар

Моторчето върти, и от там на татък не знам какъв е проблема???

Коментар

Потенциометъра, раздвижи го напръскай до с WD40, и ако не тръгне иди с номера му някъде където продават електронни части (например на Пиродска, в посока женски пазар към средата в дясно, има два магазина имат много части) купи си друг и го смени ... може и да се обадиш 0876010009 Любо
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-09-10, 16:41.

Коментар

Такаааа потенциометъра съм го пръскал със специален спрей за потенциометри, който го купих от конрад за около 6/7 кинта.
          Предполагам че този спрей е по подходящ от WD-то!
          Ако кажеш и с WD ще го напръскам. С друг спрей нищо не стана! Ако е по удобно да се обадя на телефона, без да ходя и да търся тези магазини ще е най добре?
          Това твоя телефон ли е???
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-09-10, 06:20.

Коментар

Да моят е, обади се ...

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Тодоров Преглед на мнение
              Абе мани, поеже аз не си взех помощник сега целите ми ръце са в рани, 4 часа разглобяване 15 мин. ремонт 5 сглобяване и още жабката ми е в краката, но вече ме мързи .. а времето се оправи че при ме духаше студено само ...
              Сега вече ти духа както си искаш ... При мен обаче положението си е твърдо-студено. Лявото го оправих като смених потенциометъра с нов за 50 стинки , а дясното днес ми отне около 2 -3 часа само да го погледна , така и не се сетих как да сваля моторчето, това с рязането на въздухопровода не ме кефи като вариянт , при мен е по-добре заради еъбега .... има видимост ама няма баране Така си го и оставих ... сглобих го и сега се опитвам да намеря описана друга процедура за смяна. Този въздухопровод няма ли начин да се изкара без да се реже ?
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24102010363.jpg
Прегледи:1
Размер:136.8 КБ
ID:5221072Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24102010365.jpg
Размер:135.0 КБ
ID:5221073Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24102010362.jpg
Размер:113.8 КБ
ID:5221074

Коментар

Сваляш таблото.
                Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
                0886030780

Коментар

Днес си оправих дясното моторче на климатроника стана много лесно и ми отне 3 часа със сглобяването и 2-3 паузи за цигара .Може да има описана в форума процедурата ,но аз не намерих така ,че направих малко снимки и я описвам така както аз я направих.
                  Свалих само жабката и еърбега.За тях няма нещо особенно освен ,че за сваляне на жабката трябва ключ7 , а еърбега се вади по лесно откъм близката страна. Моторчетата се виждат през дупката зейнала след изкормването на еърбега .Горното е за разпределение на въздуха горе-долу, а под него е търсената гад.Винтчетата са на много интересни места и за да ги развия пробих въздухопровода прекарах отверката през дупките и ги развих.Като свалих моторчето го разколачих и пуснах ток директно на моторчето и за късмет то си работеше и клапата проверих - работи си нормално.Затова смених стария потенциометър-тример с нов с който хитроумно се бях сдобил преди седмица когато по същия начин си оправих лявото моторче.При новия потенциометър имаше разлика в отвора за зъбното колелце 45 градуса. затова трябва да се внимава при зацепването.след това малко проби , залепване на дупките по въздухопровода и сглобяване на всичко наобратно. Тая кола така я купих и чак сега 1 година след това я виждам с работещ климатроник и без книжки и удивителни по дисплея.
                  Използвани инструменти и материяли: Поялник, Винтоверт с бугрия 8 , ключ7 , дълга 20см. кръстата, отверка, за запушване на дупките сложих бандажна лента,потенциометър тример 10К (пробвал съм и с 5К , но клапата ми се отваряше наполвина
                  Пробвал съм и с спрей да съживя стария потенциометър , но ми работи цяла седмица преди пак да се скапе, а не си струва труда .... само дано новите изкарат повече .
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9a.jpg
Размер:622.2 КБ
ID:5222070Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:558.0 КБ
ID:5222071Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:578.7 КБ
ID:5222072Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9b.jpg
Размер:602.0 КБ
ID:5222073Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Размер:673.0 КБ
ID:5222074Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9.jpg
Размер:622.2 КБ
ID:5222075Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:539.3 КБ
ID:5222076Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9c.jpg
Размер:68.6 КБ
ID:5222077Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.jpg
Размер:553.9 КБ
ID:5222078Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8.jpg
Размер:630.1 КБ
ID:5222079Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:589.1 КБ
ID:5222080Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:673.9 КБ
ID:5222081

Коментар

БРАВО! Много добре си се справил а и материала е полезен за другите!
                    Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

ЕЕ как ви се кефя на климатроника, моя вече е 1 година с тая книга на дисплея и неще и неще да се оправи само!!!! АХАХАХА Дясното ми моторче е за смяна и ще взема утре да го сваля и ще се обаждам на колегата Любо и да водим какво може да се направи!!!

В магазинчетата на" Пиротска" в София няма такъв потенциометър, някой да ми даде съвет къде да отида и да потърся магазин за електроника в София и да купя този потенциометър???
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-11-10, 19:42.

Коментар

Гледам ,че в онлайн магазина на http://www.comet.bg/main/index.html има тример-потенциометри но снимките не са точни и по добре е да провериш в магазина им на ул."Цар Самуил" 23
                        P.S. Работи и в събота
                        Последно редактирано от tangalov; 05-11-10, 12:09.

Коментар

Такаааа ходих до този магазин на ъгъла на Парчевич и Цар Самуил и купих един потенциометър, такъв като като моя( на моя има букви на които пише 10К) и решихме и по пътя на логиката това значи 10 кило ома и купих такъв същия потенциометър за 60 стотинки и махнах стария и запоих новия и днес го сложих на джипа и не изчезна книжката!!! Сега някой да има идея какво следва и трябва ли да се прави диагностика и чистене на грешки !!!

Коментар

Първоначално публикуван от viki_ssf Преглед на мнение
                            Такаааа ходих до този магазин на ъгъла на Парчевич и Цар Самуил и купих един потенциометър, такъв като като моя( на моя има букви на които пише 10К) и решихме и по пътя на логиката това значи 10 кило ома и купих такъв същия потенциометър за 60 стотинки и махнах стария и запоих новия и днес го сложих на джипа и не изчезна книжката!!! Сега някой да има идея какво следва и трябва ли да се прави диагностика и чистене на грешки !!!
                            Първо провери осталалите 3 моторчета дали работят . Ако всичко с тях е наред остават 2 варианта: 1.Потенциометъра е шит , 2. Не си го зацепил правилно. Подозирам че е второто. Ако ти трябва идея за това как да го зацепиш правилно може да ми звъннеш на тел: 0888322573

Коментар

Останалите 2 моторчета работят със сигурност и все си мисля че съм го зацепил правилно??? Но ще ти звънна!!!

Коментар

Прочети и тук.Има полезно инфо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X