Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кондензатор, климатик и климатроник на Рейндж Ровър P38A

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кондензатор климатик !!!

Ето една фирма,която внася кондензатори и др.елементи за климатични инсталаци 032/643 992,643 999-Сикона.
    Производство са на АВА кулинг (уж италиански) http://www.llanrad.co.uk/products.htm .
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

До: Кондензатор климатик !!!

Ами да колега в Автоплюс ми казаха че кондензатора Ще е ава ???
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-12-09, 20:50.
      [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Климатроник на Рейндж Ровър РР P38A

Здравейте на всички.
        Прочетох много неща във форума и разбрах защо не ми работи клапата за топло и студено в шофьорското място.С триста зора стигнах до моторчето и го откачих и завъртях клапата ръчно и сега вече ми духа топло.Днес бях малко по-свободен и реших да проверя какво има в черната кутийка.Едно постоянно токово моторче един кондензатор и редуктор.След разпояване на моторчето и подаване на 12V= към него се оказа че работи.Оказа се че на едно от колелцата има потенциометър който се оказа че дава информация към електрониката за положение на клапата-то не работеше.С молко контактен спрей и почистване нещата тръгнаха и сега клапата се завърта чрез команди от бутоните за топло и студено.Някой ако има такъв проблем може да опита най-напред по този начин.
        Късмет на всички
        П.С. модератора може да премести темата на по-подходящо място ако сметне за необходимо
        Надявам се снимката да се е прикачила
        Прикачени файлове

Коментар

До: Кондензатор, климатик и климатроник на Рейндж Ровър РР P38A

Привет!
          Благодаря за ценната информация колега.Аз имам абсолютно същият проблем.При мен духа само топло в лявата зона.Ще изчакам да се оправи времето малко и го разглобявам.Дано да е от това.
          П.С. Снимката е прикачена успешно и ми помогна понеже незнаех каде да тарся въпросната клапа!

Коментар

Здравейте и аз имам този проблем с моторчетата,след като се здобих с комплект от един донор днес ги занесох да ги монтират.Та имам едно две питания,преди смяната на дисплея на климатроника се показваше една книга и дясната страна страна духаше само външен въздух(каквото и да натискам топло няма),сега след смяната поне грешка(книгата) няма,обаче двете страни пак духат различно.Та бих искал да попитам патилите,мога ли да извадя моторчетата от клапите,както са закачени набуксата и да ги пробвампри подаване на команди дали се въртят.Може ли да съм им объркал местата,макар че внимавах и ако е так някой може ли а ми каже как да разбера кое къде е.Извинявам се ако на някой моите въпроси му сторят дилетантски,но за мен това е едно ново предизвикателство
            Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

Първоначално публикуван от pepo 75 Преглед на мнение
              Здравейте и аз имам този проблем с моторчетата,.....
              Здравей Пепо,
              до колкото съм запознат с принципа на работа на моторчетата,
              няма да можеш да ги тестваш разкачени от клапите, защото при подаване
              на контакт, моторчета раздвижват клапите от едното крайно положение
              до другото и информацията от завъртането на зъбното колело с потенционетъра,
              се сравнява от HEVAC-а с заложената в него и така
              той разбира дали да ти покаже книжката или не.
              Та си ми мисля, че ако пробваш моторчетата разкачени от клапите,
              няма да ги има крайните ограничителни точки и не съм сигурен как
              ще реагира HEVAC-a и дали ще ти позволи контрол над моторчетата
              при положение, че информацията, която той получава ще се различава от заложената му.
              Колегата Иван Кад пише, че пробвал с директно подаване на 12V,
              за да провери дали моторчето работи и същевременно да елиминира
              проблемна връзка на кабелите до моторчето, а щом при теб след
              смяната да дисплея на HEVAC-a и подмяната на моторчетата,
              книжката в долния десен ъгъл е изчезнала, значи всички моторчета работят,
              което ме навява на мисълта, че все пак може да си ги разменил,
              НО да кажа, че нямам практически опит в тази процедура(за сега).
              Дано съм ти бил полезен с информацията.
              Поздрави
              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Могат да се тестват без клапи,дори е удобно,тъй като кабела идва до дисплея и копчетата.Така при команда се вижда веднага реакцията на моторчето.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,има четвърто аналогично моторче на отделен куплунг,което също оказва влияние.Не мога да се сетя дали беше за топло студено или за духане нагоре и надолу.Това всичко е от собствен опит.
                В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Имам един въпрос относно много леко сълзене на течност, най-вероятно антифриз от страна на пазажерското място. Четох тук-там и разбрах че най-вероятно е от нужда за смяна на 2-та броя "О"-пръстени. Намерих и как да стане самата процедура. Но въпроса ми е: при самата смяна предполагам, че ще влезе определено количество въздух в охладителната система ,докато сменям пръстените. Системата ще си го изкара ли сама или има някаква тънкост. До сега несъм имал проблем с охлаждането и с прегряване и бих изкал да нямам, та за това питам
                  Land Rover Range Rover 2,5 DT
                  Land Rover Discovery 200 TDI
                  BMW F650ST - RIP
                  "Совите не са това което са"

Коментар

Колега иван кад не знам как си стигнал до тази клапа, но аз днес разглобих всичко възможно и не я видях.
                    Ако може и не представлява проблем, моля те да опишеш по-точно местоположението и.
                    Благодаря преварително!
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-04-10, 18:59.

Коментар

Не си я видял защото почти не се вижда от въздуховода.
                      Откача се жабката,маха се ербега и два от моторите се виждат от лявата страна на конзолата.Достъпа до третия и много затруднен.Грубия вариант е прерязване на пластмасовия въздуховод и последващо лепене,а елегантния е демонтаж на тръбите,което е малко трудно.Използвайте момента за профилактика на въздуховодите,като ги уплътните на снадките със дунапренена лента,тъй като оригиналната с времето сляга и пропуска.
                      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Благодаря ви за активноста момчета, относно въпроса за това дали съм ги объркал веднага отговарям, че това е невъзможно, понеже моите и новите са белязани цветово по кабелите (сиво ,синьо и без цвят). Днес при пробите се оказа че едно от мойте моторчета (горното от страната на пасажера) е блокирало.
                        След като сложих новите клапите се движат, грешка няма (с старите веднага се появява и клапата не се движи) но ефекта е почти същия. Така че остава да проверя и четвъртото моторче, но не го намерих въобще, ако някой може да ме насочи къде се намира, и ако е блокирало дали мога да използвам някое от моите работещи.
                        Последния ми въпрос беше зададен с явен адрес,БРАЧЕД-вече няколко пъти си ме спасявал със съвети, надявам се и сега да ми помогнеш.
                        Предполагам че вече ти е омръзнало да пишеш, ама ти си човека с опита
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-04-10, 22:14.

Коментар

Ммка му доста бели ми направи тази машина,нокато ми е на сърце какво да направя.Днес докато ми сглобяваха джипката в сервиза,се поразходих с моя приятел и шеф на въпросния сервиз с неговото митсубиши паджеро 3,2 DID,искам да ви кажа,че нямах търпение да сляза и да се кача на ренджа,отново осъзнах какво е возия,комфорт и за какво си струва да се ядосва човек.

Коментар

Моторчетата са еднакви и са взаимозаменяеми.Не ми е ясно къде е.Може би пак под тръбите вдясно.Виж тук:
                            http://www.rangerovers.net/repairdet...lendmotor.html

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
                              Моторчетата са еднакви и са взаимозаменяеми.Не ми е ясно къде е.Може би пак под тръбите вдясно.Виж тук:
                              http://www.rangerovers.net/repairdet...lendmotor.html
                              Благода за помоща, линка ми помогна доста!
                              И понеже аз сЪм сменял моторите на парното, сега ще ми е по-лесно да достигна до тях.
                              Слизам пред блока и се захващам!
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-04-10, 17:55.

Коментар

До: Кондензатор, климатик и климатроник на Рейндж Ровър P38A

Здравейте колеги,понеже форума не е само да се оплакваме от нашите РОВЪРИ,а и да споделяме как сме се справили с проблемите.Та моя проблем бе решен с тотално разглобяване на таблото, освобождаване на блокиралата клапа (необяснимо защо за мен) и отново сглобяване.
                                Ако не бяха момчетата от сервиза където го разглобиха, сигурно още щях да съм по крушата. Момчета не можете да си представите какъв ужас изпитах когато отворих вратата и видях само парното и нищо друго, хаправо не вярвах че това може да се събере.
                                Относно четвъртото моторче, останових, че се намира на въздуховода на вентилатора под жабката, и функцията му е да затваря (отваря) клапата за външен въздух.
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-04-10, 15:23.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X