Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По-голям интеркулър или вдигане на мощността на 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: По-голям интеркулър или вдигане на мощността на 300Tdi

Загубена битка. Каквото и да направиш няма да стане „резачка“. По-голям интеркулер = по-голям лаг. Няма да постигнеш и 10% скок на мощността, а цената му също не е жълти стотинки.
    Последно редактирано от Barbaron; 15-03-10, 18:05.
    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
      Загубена битка. Каквото и да направиш няма да стане „резачка“. По-голям интеркулер = по-голям лаг. Няма да постигнеш и 10% скок на мощността, а цената му също не е жълти стотинки.
      Аз не съм съгласен. Ако искаш мога да ти демонстрирам. Ако кулера е проектиран за конкретния двигател, а не е просто свален от някоя морга и след съответни корекции, ефекта е осезаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Аз не съм съгласен. Ако искаш мога да ти демонстрирам. Ако кулера е проектиран за конкретния двигател, а не е просто свален от някоя морга и след съответни корекции, ефекта е осезаем.
        Колко осезаем? По субективна оценка или мерено на динамометричен стенд? То и турбото ще е добре да се смени и ще стане „дявол на магаре“. На Старото ми Диско1 мощността беше 122 hp, заради EDC системата за управление на двигателя, но да си призная няма кой знае осезаема разлика сравнено с обикновен 300 TDI (въпреки 10% по-голяма мощност).
        Сигурно може да се изтиска по-голяма мощност, но тогава ще е комплексна задача
        Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
        Discovery 2.5 TD5 2000 EX
        Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
          Колко осезаем? По субективна оценка или мерено на динамометричен стенд? То и турбото ще е добре да се смени и ще стане „дявол на магаре“. На Старото ми Диско1 мощността беше 122 hp, заради EDC системата за управление на двигателя, но да си призная няма кой знае осезаема разлика сравнено с обикновен 300 TDI (въпреки 10% по-голяма мощност).
          Сигурно може да се изтиска по-голяма мощност, но тогава ще е комплексна задача
          Разликата между твоето Дискавъри и стандартно Дискавъри е под 10%, 112-113к.с. <-> 122к.с.

Иначе на въпроса, достатъчно осезаем, дори по субективна преценка. Виж, не убеждавам никой, не съм търговец, знам за себе си най-добре. Имам достатъчен практически опит с коли с и без и т.н. Но нека не отричаме нещо, без да имаме информация за него, без да сме го пробвали, просто защото е скъпо и едикъде си е писал някой, че процентно разликата е някаква.

Погледни тук:
          http://www.safarisnorkel.com/interco...er_product.htm

Има информация, диаграми, цифри и т.н.
          Има китове с добавяне на интеркулер към щатната турбина, има и такива за подмяна на щатната турбина и добавяне на кулер.

Относно 300тди конкретно:
          Преценяваш, че няма особена разлика, пак чисто субективно. С подмяна на главата на този двигател с глави от тези:
          http://turner-engineering.co.uk/

+ турбина и кулер, резултатът (по писания по чужди форуми от хора извършили тази интервенция) е - няма да го познаеш този двигател. Резултатите са напълно съизмерими с стандартен Td5 или така мечтания от твърде много Ленд Ровър-исти HS 2.8L TGV. Информация за него има също не малко из нета.

Коментар

Яро, а имаш ли някакъв опит и впечатления от добавяне на вентилатор на кулера на двигател, който щатно е с кулер, но без вентилатор? Идеята е да се вдигне мощността при ниска скорост и в гората, когато няма обдухване от скоростта, А и конкретно моя кулер е точно над капака на клапаните, и вероятно при ниска скорост се получава дори обратното - вместо да охлажда - нагрява.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Яро, а имаш ли някакъв опит и впечатления от добавяне на вентилатор на кулера на двигател, който щатно е с кулер, но без вентилатор? Идеята е да се вдигне мощността при ниска скорост и в гората, когато няма обдухване от скоростта, А и конкретно моя кулер е точно над капака на клапаните, и вероятно при ниска скорост се получава дори обратното - вместо да охлажда - нагрява.
              Не, Спарки.
              Тествал съм само системите на APS от Пламен и Венци.

Коментар

Двигателят на моето 300 tdi е с повишена до 140 кс мощност и въртящ момент от 250 на 300 Нм. Данните са от фактурата за 1500 паунда, които е платил първият собственик. За съжаление, не мога да разбера как са го постигнали, но колата е на разположение за оглед...ако някой се интересува...а разликата е .....повече от осезаема..включително и в турбо лагът..по-голям е..
                00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                  Двигателят на моето 300 tdi е с повишена до 140 кс мощност и въртящ момент от 250 на 300 Нм. Данните са от фактурата за 1500 паунда, които е платил първият собственик. За съжаление, не мога да разбера как са го постигнали, но колата е на разположение за оглед...ако някой се интересува...а разликата е .....повече от осезаема..включително и в турбо лагът..по-голям е..
                  Щатно 300tdi е 265Нм, ако не се лъжа.

Коментар

Уффф... айде махайте ЕГР-то и бутнете малко аванса. Пили гуми по светофарите. Имам свидетели.

Коментар

Ми Лазаре това си е направено по моя още от братска италия ма май работи до време или по скоро свиква се и после ти се иска и още ;-)
                      идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                        Уффф... айде махайте ЕГР-то и бутнете малко аванса. Пили гуми по светофарите. Имам свидетели.
                        Ако ме светнеш каде да ми го направят ще почерпя подобаващо.

Коментар

Привет!
                          То за ЕГР-то си ама готов кит в Падока, но аз си бях направил същия от дебела ламарина.
                          При мен обаче нямаше някакъв осезаем ефект...
                          За аванса да помага - друг (аз съм финансист и за мен това означава друго...)
                          LR Disco I 300tdi
                          Nissan Pathfinder
                          Honda VF 750
                          Suzuki GSXR 750

Коментар

Първоначално публикуван от drat Преглед на мнение
                            Ако ме светнеш каде да ми го направят ще почерпя подобаващо.
                            Има човек в София, който прави тези магии без проблем. ЕГР може да ти махне всеки, но Боби пипа нещо помпата и центровката и нещата стават... Аз още не съм го направил, но много доверени хора ми го препоръчват. Ако още се интересуваш, звънни ми на 0887590528 и ще ти дам координатите на майстора.
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Всеки грамотен механик, който знае принципа на работа на ДВГ може да коригира аванса.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                                Всеки грамотен механик, който знае принципа на работа на ДВГ може да коригира аванса.
                                То зависи и какво точно е въпросното 300 ТДИ . На моето примерно няма да стане така, а си му трябва баш чип тунинг на помпата . Принципно съм намерил някъв тип, който разправя, че може да го направи, ама мисля първо, като се пооправи времето, да сваля и почистя интеркулера (подозирам, че след толкова години експлоатация ефекта ще е осезателен ) и да сменя всички тръби със силиконови (като страничен ефект ще се разкара и ЕГР-то), чак после може да се мисли за настройване на помпата.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X