Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване, проблеми, съвети и подобрения по моя Freelander 2.0d

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: фрилендър 2.0 d

И аз ползвам Кастрол за всичките дизели, а на по-старите през топлия годишен период слагам и двутактово масло в съотношение 100мл/10л за смазване на нафтовата помпа. Специално на двигателя на Диското - 200TDI се отразява много благотворно - започва да чука едно мазно, меко - музика за ушите. Освен това имам чуството, че се подобрява еластичността в ниските обороти.
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от iignatov Преглед на мнение
      ами колега ти смяташ ли че в БГ има свестни горива ???
      Доколкото знам, горивата на Еко Елда идват от Гърция. Аз зареждам само техен дизел и досега /за щастие/ не съм имал проблем. А относно мръсотия и вода в горивото - мисля, че трябва да имаш 2 филтъра - седиментен и фин. Не знам дали при теб се чистят, но при мен може. Ако може - почисти ги. А можеш и да провериш по спесификация какъв дизел трябва да се използва при теб, да го сравниш със спесификацията на всяка верига бензиностанции и тогава да търсиш добавки. Мисля, че ще е по-ефективно.

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
        ...... а на по-старите през топлия годишен период слагам и двутактово масло в съотношение 100мл/10л за смазване на нафтовата помпа. Специално на двигателя на Диското - 200TDI се отразява много благотворно - започва да чука едно мазно, меко - музика за ушите. Освен това имам чуството, че се подобрява еластичността в ниските обороти.
        Това което казваш, все по често започвам да го чувам и от други колеги с по-стари и ( непретенциозни ) дизели само ,че те сипват нараво моторно масло от най-евтиното 500мл/10л. .При следващтото зареждане ще опитам и аз.
        Иначе аз единствено до сега съм слагал добавка против замръзване или както пише на опаковката ( за подобър старт на двигателя при ниски температури,не позволява на парафина да се желира )...на Shell избягвам да зареждам нафта не ми харесва как върви "валяка"

п.п. ще е интересно и други колеги да споделят за масло в нафтата.
        Прикачени файлове
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Аз зареждам дето ми падне, за добавка се сещам рядко, разлика във вървенето почти няма. В смисъл веднъж се прее*ах да сипя ОМВ як дизел и ебати преебавката- никва разлика, освен че се набутах с пари. Обикновено зареждам на шел, лукойл и други, кви ми паднат - аванти, маванти, и на еко съм сипвал и то винаги обикновена нафта, независимо от сезона.
          За добавките - повече съм ги пробвал на бензинови коли. Редекса е неква "бойъ" дето не ми свърши никва работа. Единствено Адизол Т4 пробвах на джипа и наистина ставаше така, както беше написано на опаковката - оборотите се повишиха, карб-а се лъсна и мъъъничко падна разхода.
          http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
          Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

фрилендъра 2.0 d Гуми

Гумите могат ли да се сменят по две или трябва четирите?Примерно да сложа две нови гуми само предни.

Коментар

До: фрилендъра 2.0 d Гуми

Ако не се лъжа целта на едовременната смяна на гумите е степента им на износеност да са винаги на едно ниво. Това важи в най-голяма степен по отношение на отделните двойки (съответно предна и задна). Предполагам е по-малко лош варианта да смениш поетапно първо предните и след това задните (ако говорим за Freelander).
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

До: фрилендъра 2.0 d Гуми

Доколкото знам на джип не се слагат различни гуми.
                Но при мен предните са били доста износени, след това са сложени отзад и са станали галош. Намерих си две но същите и така съм вече с четири еднакви зимни.
                Предните заминават по - бързо и се принуждаваш да смениш само две.
                Аз лично ползвам Мишелин - Синхрон за летни.
                [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

фрилендъра 2.0 d климатик

Моя модел няма филтър на климатика.Как да прочистя системата/профилактика/?Някои правил ли е!Благодаря Ви!

Коментар

До: фрилендъра 2.0 d климатик

Първоначално публикуван от minevv Преглед на мнение
                    Моя модел няма филтър на климатика.Как да прочистя системата/профилактика/?Някои правил ли е!Благодаря Ви!
                    И при мен е така. Доколкото разбрах се купува спрей от магазин за климатици и се впръсква директно в отделението под таблото.
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

До: Обслужване, проблеми, съвети и подобрения по моя Freelander 2.0d

Провери ли под жапката на колата? При моя е там, но в сервиза където ми сменяха филтрите не можаха да го отворят
                      Последно редактирано от Lazar; 03-05-08, 22:04.

Коментар

фрилендър 2.0 акумулатор

монбат 75апчаса 730стартов ток 163лв добре ли е за мен или да търся друг този е капсулован благодаря

Коментар

Струва ми се малко скъпичък...

Коментар

Как да разбера дали моя има филтър (2000тди-99г.) в кутията под жабката или като я отворя ?
                            FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Първоначално публикуван от RODJER009 Преглед на мнение
                              Как да разбера дали моя има филтър (2000тди-99г.) в кутията под жабката или като я отворя ?
                              Не може да нямя филтър!Под жабката има пл.кутия,на която има отдолу дълго капаче с четири видии,там е.Ааааа,освен някой да го е спестил,но трябва да има.Малко трудно се вади и слага,като акордион е.И внимавай да не го скъсаш!

Съобщение от модератор:
                              Моля, напишете си в профила от къде сте.
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-07-09, 22:13.
                              [LEFT][COLOR=Red][B]Законите - еднакви за всички:!:[/B][/COLOR][/LEFT]

Коментар

Благодаря колега, но моята кутия е друг модел, няма го това капаче с 4-те видии.Такава видях в книжка за смяна на филтри и е описано и нарисувано подробно как се сменя.Дадено е само модела с капачето.
                                FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X