Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване, проблеми, съвети и подобрения по моя Freelander 2.0d

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GunGod
    отговори
    Намерих случайно схема на моята кутия, филтър няма!

Ако на някой му трябва филтър подарък може да го вземе от люлин...

Остави коментар:

• GunGod
    отговори
    Там е работата че няма такъв капак при мен

Остави коментар:

• zmiori
    отговори
    Имаш филтър купе ама не е под пласмаста на чистачките ами е под жабката към централната ко зола. Има един капак с 4 винта свалясе и филтъра е поднего слагасе и се сваля със усукване на самия филтър. Загледай се във филтъра и ще видиш че има изрези едни триъгълни как да се свие.
    успех.
    В тубата има клипчета как става.

Остави коментар:

• GunGod
    отговори
    Има ли Freelander без фитър купе? Моята кутия няма място за филтър (99г.), няма и такова под скарата на чистачките...
    Ако наистина съм без филтър значи имам един за подаряване и може да се вземе от Люлин

Остави коментар:

• zmiori
    отговори
    От: Обслужване, проблеми, съвети и подобрения по моя Freelander 2.0d

Първоначално публикуван от kalibbg Преглед на мнение
    Мерих я днес: на място 65 децибела, при 70 - 80 дб, на паваж - ул.Любляна - 89 дб.... като я олепя ще споделя какъв е ефекта
    Очаквам с нетърпение отзови за това "облепяне". Тази седмица имах 2 по дълги прехода и при скорост с 130-140 км. е доста шумна. Там причината е малко комплексна наслагва се шума от зимните гуми, двигателя, пътна настилка и ред други.
    Така че чакам с нетърпение резултата.

Остави коментар:

• kalibbg
    отговори

Мерих я днес: на място 65 децибела, при 70 - 80 дб, на паваж - ул.Любляна - 89 дб.... като я олепя ще споделя какъв е ефекта

Остави коментар:

• kalibbg
    отговори

1. Чип - ако е комън рейл може, но не чакай чудеса. По скоро ще стане по-шумен и ще смуче повече.
    2. Обезшумяване - Дайнамат - но е скъп.. Лепи се на ламарината и върху всички ламарини с досег купето. Заместител - хидроизолационна лента СИКА с фолио - около 3 пъти по евтина. Ето я задната врата на фрилендъра на жена ми - аз я правих
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4ddc992251a75229762e0933d0c444c0f273ecb48c97497b24d385a45e61b786.jpg
Прегледи:1
Размер:113.3 КБ
ID:5650104

Остави коментар:

• Asteri
    отговори

Най-лесно обезшумяване става с постелки за къмпинг (онези от пяна, които се слагат под спалния чувал). Може да ги изрежеш по форма и да ги сложиш направо под гумените постелки вътре, и навсякъде докъдето можеш.

Чиптунинга не са ти го препоръчали защото автомобилът е на възраст и двигателят е доста износен, пък ти имаш мерак да го юркаш допълнително. Можеш да подобриш вървежа чрез смяна на някоя и друга част, поне ще знаеш че си му удължил живота със сигурност, а не обратното.

Остави коментар:

• tedidim19
    отговори

Здравейте колеги,

като сравнително нов собственик на Фриландер искам да попитам няколко въпросчета относно подобрението на тази машинка! Вече минах през цялата драма с муфи, раздатки и всички екстри ... и сега ме интересуват следните неща:

1) Интересува ме на тази кола може ли да се сложи чип тунинг и по скоро дали някой го е правил, защото на теория знам какво да очаквам, но искам някой на практика да ми каже какво да очаквам. Хората в сервиза ми казаха даже да не пробвам, защото ще ми се разпадне колата в движение ... нооо, нали аз пак да си питам.
    2) Много ми е шумна тази кола. Вдигам 100 и мислите не си чувам. Искам да си я шумоизолирам някакси! Някой да го е правил, да даде някой друг съвет.
    3) Някой използвал ли е китовете за повдигане и как би ми навредило на муфата (да кажем, че няма да си сменям гумите)!
    4) Понеже камуфлажното зелено не ми е много по вкуса реших да си променя целия интериор и от всичко само не мога да разбера как да си махна килимчето/мокетчето или каквото е там и от къде мога да си намеря същата материя, но друг цвят.
    5) И последно механизма за отваряне на багажника си е заминал изглежда (прозорецът не се сваля надолу при отваряне) откъде мога да си взема сравнително евтин, който да работи?

Мерси много за отделеното време!

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-03-15, 11:49.

Остави коментар:

• PETER PETRAKIEV
    отговори

Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Freelander: http://www.offroad-bulgaria.com/show...ED%E5%ED%E8%FF

Остави коментар:

• poet2
    отговори

Здравейте, до момента съм карал само малолитрижни коли, но семейството се разрасна и ми е необходима по-голяма кола. След доста търсене се спрях на Freelander. Мисля, че отговаря на моите изисквания. Бюджет - до 6000 лв от София. Моля, да ми отговорите на следните въпроси:
    1. Каква ще е приблизителната сума за обслужване, след покупката (масла, филтри, ремъци)?
    2. Към кой сервиз да се обърна преди и след покупката за предварителен тест и обслужване?
    3. Дизел или бензин?
    Благодаря предварително!

Остави коментар:

• Dudka
    отговори
    От: До: Обслужване, проблеми, съвети и подобрения по моя Freelander 2.0d

От няколко месеца и аз карам Freelande, и също имам въпроси към по-опитните колеги:
    1.Защо след като обслужих двг.,започнаха да тракат повдигачите и каква марка трябва да е маслото ,защото сега съм с елф.
    2.Не можах да разбера, как се познава дали е прецакана раздатката и дали може да се разбие раздатката, ако е здрава виско-муфата ?
    3ри пълен ляв или пълен десен се усеща по-голямо усилие при потегляне, в сравнение с лека кола. Това от задното зацепвне ли е или е тръгнала виско-муфата?
    4.Коя марка диф. масло е най-подходящо?

Иначе много ме кефи джипката, не е адреналинка, но е много подходяща за пътищата ни.

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    Прочетохте ли това
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-10-14, 16:06.

Остави коментар:

• vval
    отговори
    До: Обслужване, проблеми, съвети и подобрения по моя Freelander 2.0d

По темата за Freelander, имам такъв 2005та година, предполагам е след фейслифта. Педалът на съединителя ми отлепщ доста ниско е по-твърд от нормална кола, незнам дали това е нормално или съединителя е за смяна. Моля за съвет на какво да обърна внимание за да не се появят проблеми с раздатката по нататък.

Остави коментар:

• madcop
    отговори

Много благодаря, доста полезни линкове, направо смятам да си поръчам един комплект полиуретанови тампони, преди малко влязох в един сайт на производители на такива и там на дълго и широко са обяснени предимствата на полиуретана пред гумата. Има смисъл и си струва инвестицията. Пише че удължават минимум два пъти живота на тампона. А относно пружините не съм сигурен че спортните не са по-къси от обикновените или просто са по-твърди. Иначе съвсем не смятам да издевателствам върху джипката, просто мисля че малко доработки ще ми спестят ядове занапред.

Остави коментар:

• marin199
    отговори

Първоначално публикуван от madcop Преглед на мнение
    Здравейте, използвам тази обобщена тема за Фрилендър за да задам няколко доста интересуващи ме въпроси, първо-искам да си сменя маслото в раздатката и диференциала-какво масло и колко да си купя, има ли смисъл да слагам някакви добавки вътре\от рода на руския универсален модификатор\. На второ място имам идея да вдигна с няколко сантиметра джипката, гледам по интернет се продават едни китове има и за Фрилендър, но се чудя не може ли просто да постигна ефекта със смяна на пружините или просто повдигане на същите с подложки? И на трето място, продават ли се усилени компоненти за окачването на Фрилендър, защото колкото и да не ми се иска след малко повече от година каране по "хубавите ни" европейски пътища, и то почти без офроуд, машината доста се поразтропа. Благодаря предварително
    Чаках някой компетентен да се включи, но ето това, което знам аз. Маслото за раздатка и диф е дискутирано мисля в темата за раздатката на priap. Имам някви числа в главата, но да не объркам се разрови във форума, ако не намериш пиши да ти ги напиша в темата. За добавки не съм чувал, може би имаш предвид Хадо или нещо такова. Нека някой запознат да каже, но аз мисля, че с добро масло не би била нужна добавка. За лифта порови в английските сайтове или също чакай мнение на някой вещ. Аз обаче не мисля, че е добра идея да се лифтва Фрий. То си минава и без лифт там, където трябва. Дори и да удари леко, до сега не съм чул да има много нежни части отдолу. Ако пък искаш да влизаш на много лоши места, Фрийто не е точната кола, дори и с лифт. Провери в ибей или английските сайтове за окачването. Аз съм виждал със сигурност комплект полиуретанови тампони за цялата ходова част /към 160 паунда мисля/, амортисьори също трябва да се намират усилени, виж пружини не знам. Има и по-добри, вентилирани спирачни дискове. Това от мен. Ползвай Гугъл и бъди сигурен, че квото има ще го намериш поне в Англия. Ако там няма, едва ли някъде ще има.

Ето ти пружини, макар че ги дават спорнти, мисля ще значи по-здрави и твърди, което помага и аз оф.

Ето ти и офроуд пружини http://cgi.ebay.co.uk/FRONT-SPRING-F...item56373b4602

Ето ти и тампоните, по-евтини отколкото помня и мислех, че са /може и други да съм гледал/
    Последно редактирано от marin199; 06-12-09, 20:43.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X