Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Принцип на действие на ключа за запалване на Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дистанционно за централно на Freelander

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
    Ключ не е проблем да се направи навсякъде, но освен да си отключваш шофьорската врата и багажника, и да светваш лампичките по таблото няма да ти върши работа за друго - имобилайзера и алармата действат само и единствено с дистанционното
    Абе да ти кажа аз ходих до 3-ма ключари и всеки ми казва "нямал такъв негатив за да ми направи ключ за джипа".
    Иначе трябва да намеря и с дистанционно да се сдобия от някъде щото имам само 1бр. ключ+дистанционно и това не е хубво.

Коментар

Първоначално публикуван от bat_bobi Преглед на мнение
      Абе да ти кажа аз ходих до 3-ма ключари и всеки ми казва "нямал такъв негатив за да ми направи ключ за джипа".
      Иначе трябва да намеря и с дистанционно да се сдобия от някъде щото имам само 1бр. ключ+дистанционно и това не е хубво.
      Да не би колата да ти е след 2001 година, защото там мисля, че ключа е друг. Иначе моя, а и до колкото знам до 2001 са си съвсем обикновени ключове. Между 15 и 20 лв някъде ги правят. Колкото до дистанционните, аз даже бях поръчал, но нямаха точно моя модел/има едно номерче отзад/. Казаха ми, че и друг номер да е става, но все пак не взех, защото не ми е спешно. Съвсем скоро мисля да поръчам поне 2-3 дистанционни от Англия и ще пиша. Има колега, който ги настройва, но за целта носиш и старото и новото и реално ти препрограмира и двете по колата. Като има развитие ще пусна някой пост, но до колкото разбрах като си имаш дистанционно, което от Англия както писах е на смешна цена после се програмира в БГ и готово. Иначе честно казано цена за програмирането/казват му "обучване" специалистите/ не ми казаха, но се надявам ще е нещо нормално и общо цената ще е много под 200-300 лв, каквито се чуват от Мото Пфое.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
        Да не би колата да ти е след 2001 година, защото там мисля, че ключа е друг. Иначе моя, а и до колкото знам до 2001 са си съвсем обикновени ключове. Между 15 и 20 лв някъде ги правят. Колкото до дистанционните, аз даже бях поръчал, но нямаха точно моя модел/има едно номерче отзад/. Казаха ми, че и друг номер да е става, но все пак не взех, защото не ми е спешно. Съвсем скоро мисля да поръчам поне 2-3 дистанционни от Англия и ще пиша. Има колега, който ги настройва, но за целта носиш и старото и новото и реално ти препрограмира и двете по колата. Като има развитие ще пусна някой пост, но до колкото разбрах като си имаш дистанционно, което от Англия както писах е на смешна цена после се програмира в БГ и готово. Иначе честно казано цена за програмирането/казват му "обучване" специалистите/ не ми казаха, но се надявам ще е нещо нормално и общо цената ще е много под 200-300 лв, каквито се чуват от Мото Пфое.
        Значи колата е след 2001 явно затова не са имали такъв ключ. А само като инфо може ли да кажеш от къде се поръчва, или евентуално да помоля и за мен да поръчаш, ако не те затруднява?

Коментар

Първоначално публикуван от bat_bobi Преглед на мнение
          Значи колата е след 2001 явно затова не са имали такъв ключ. А само като инфо може ли да кажеш от къде се поръчва, или евентуално да помоля и за мен да поръчаш, ако не те затруднява?
          Визуално може ли да определиш кое от двете дистанционни(едното обединено с ключ)прилича на твоето

Коментар

Моето е като първото. В сервиза които ходих обаче неможаха да намерят сигнала от мойто. Били специфични.

Коментар

Щом си с дистанционното (Lucas) от първата снимка значи и ключа ти е съвсем обикновен.Мога да ти обуча до четири дистанционни(стига да си в София и разбира се-да ги имаш)

Коментар

И моето е като първото. Само трябва да намеря.

Коментар

Да ето момчето, което ги прави. Ако имате въпроси обръщайте се към него. Иначе на въпроса от къде? Имам там един познат аз, който намираше, но най-лесно ebay.co.uk
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                  http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Тук ще се съберем група за дистанционни усещам. Аз съм в нея. Мога ли да помоля някой наясно с електронната търговия да поеме нещата откъм поръчка. Ще делим най-малкото пощенските разходи...
                    а към колегата, който може да ги програмира - мислил ли си за оферта защото наистина би имал доста запитвания...
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

Ключ не е проблем да се направи навсякъде, но освен да си отключваш шофьорската врата и багажника, и да светваш лампичките по таблото няма да ти върши работа за друго - имобилайзера и алармата действат само и единствено с дистанционното
                      Не знам, но не би трябвало да е така! Аз имах Ровер 416 97г. и в сервиза на Дару кар ми извадиха кода с който отключваш и палиш само с ключ.
                      Кода се въвежда с ключа от ключалката на шофьорската врата като примерно 1234 първо въртиш 1 път наляво, после 2 - пъти надясно и т.н. качваш се и палиш! Мисля, че при всички ровери е така Ходете до Дару кар мисля, че срещу 50-60 лева ти дават този код, който ми е вършил доста пъти работа защото тези дистанционни са си пробемни!
                      TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                      "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
                        Не знам, но не би трябвало да е така! Аз имах Ровер 416 97г. и в сервиза на Дару кар ми извадиха кода с който отключваш и палиш само с ключ.
                        Кода се въвежда с ключа от ключалката на шофьорската врата като примерно 1234 първо въртиш 1 път наляво, после 2 - пъти надясно и т.н. качваш се и палиш! Мисля, че при всички ровери е така Ходете до Дару кар мисля, че срещу 50-60 лева ти дават този код, който ми е вършил доста пъти работа защото тези дистанционни са си пробемни!
                        При Freelander има EKA code(така се нарича и е наличен и при Ровър)Производителят е предвидил възможност за неколкократно (не редовно) запалване с този код при повреда или загубване на дистанционното.При покупката на автомобила собственика получава 2бр. ключове с дистанционни и карта с въпросния EKA код.Препоръчва се периодично да се използва и второто дистанционно(BCUто има навика да забравя дълго неизползваните дистанционни),както и смяна на батериите на всеки две години.Това с Дару(50-60лв.)направо ме стресира.Собствениците на автомобилите на които съм обучавал дистанционни винаги са си получавали този код безплатно.

Коментар

Еми батериика за 50лв. Яко аз намерих за 1,20лв
                          ето го линкчето пробвах я става само(за Lucas) по внимателно с отварянето. За дистанционното май доставката ще е по-проблемна иначе за около 30лв ще се намери ама доставката може да излезе и тя най-малко толкова

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                            При Freelander има EKA code(така се нарича и е наличен и при Ровър)Производителят е предвидил възможност за неколкократно (не редовно) запалване с този код при повреда или загубване на дистанционното.При покупката на автомобила собственика получава 2бр. ключове с дистанционни и карта с въпросния EKA код.Препоръчва се периодично да се използва и второто дистанционно(BCUто има навика да забравя дълго неизползваните дистанционни),както и смяна на батериите на всеки две години.Това с Дару(50-60лв.)направо ме стресира.Собствениците на автомобилите на които съм обучавал дистанционни винаги са си получавали този код безплатно.
                            И в допълнение, ако от Дару ви искат пари, то на мен в Мото Фое не ми взеха и лев за ЕКА кода, така че вижте и там.

Коментар

Тук ще се съберем група за дистанционни усещам. Аз съм в нея. Мога ли да помоля някой наясно с електронната търговия да поеме нещата откъм поръчка. Ще делим най-малкото пощенските разходи...
                              а към колегата, който може да ги програмира - мислил ли си за оферта защото наистина би имал доста запитвания...
                              И аз се включвам, че малко съм куц по отношение на електронната търговия.

Коментар

1. http://cgi.ebay.co.uk/2-x-CR2032-GP-...1%7C240%3A1308

Извинявам се но съм забравил как се работи с BBCode
                                Това са батерииките и цената на доставката до България,
                                2. http://outmax.bg/index.php?_a=viewProd&productId=2284
                                Цената на 1 в БГ
                                3. http://cgi.ebay.co.uk/MG-Rover-100-2...1%7C240%3A1318

Това е дистанционното има доставка до България, и става за
                                Defender
                                Freelander
                                Discovery
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-09-10, 11:29.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X