Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Принцип на действие на ключа за запалване на Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Принцип на действие на ключа за запалване на Freelander

Това не е сгъваем ключ,Асен под"сгъваем"има впредвид тези на които дистанционното и ключа са едно цяло като на RR p38 и на повечето Мерцедеси
    Бъдете здрави

Коментар

Ясно, мислех, че защото се ,,сгъва" в основата...
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Пробва ли да отключиш с дистанционното и да палиш с михлюзкия ключ. Тия ключове като твоя май нямаха нищо, но не съм сигурен (тук не съм подготвен)
        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Мога да отключа и без дистанционното (да деактивирам алармата, включително и с дубликатния ключ). Мога да запаля след това само с оригиналния ключ.
          LZ1EMS

Коментар

Не съм никак в час с ключовете на Free, но навремете на жена ми на тиграта ключ с чип ми направиха в Бриколаж за около 80 лв. Питай там. Май вече не правят, но казват къде може. Май беше някъде на стамболийски interkey или нещо такова.
            Range Rover Sport 2.7

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
              Добре, конкретно в моя случай:
              - ключа е ,,сгъваем"
              - върви с дистанционното, не съм пробвал да отключа без него...
              - модела е Free 1998 TDI
              Та, въпрос имам един - къде ще ми излезе ,,най-тънко" да имам втори ключ с който да мога да паля - на второ дистанционно не държа освен ако не е критично необходимо (ако системата работи през него).
              Благодаря предварително
              Без изправно работещо дистанзионно не може да запалиш и дори с оригинален ключ, чипа не е в ключа а в дистанционното. Та ключ може да си направиш където поискаш ама дистанционно сори само в дару някъде около 240лв. е

Коментар

Първоначално публикуван от dand79 Преглед на мнение
                Без изправно работещо дистанзионно не може да запалиш и дори с оригинален ключ, чипа не е в ключа а в дистанционното. Та ключ може да си направиш където поискаш ама дистанционно сори само в дару някъде около 240лв. е
                Май си прав. Експериментирах и се оказа, че при деактивирана аларма с дистанционното пали и с дубликатния ключ (Асене, подведох те за което съжалявам). Явно дистанционното е критичния момент Имате ли идея дали не може да се поръча on-line и да се програмира - няма ли възможност да е по-евтино
                LZ1EMS

Коментар

Оригиналните ключове за Фрилендера са на панти и имат дистанционно за имобилайзера. Съжелявам но немога да кача снимки моя ми го дадоха с двата оригинални ключа и имам стартов бутон скрит .
                  Като ми го дадоха ми казаха че може да пали само с бутона но се оказа че като изчакаш да загаснат всички лампички по таблото може и с ключа.

Коментар

Да Емануилис. И аз се чудих доста. Просто имобилайзера е в самото дистанционно, като се деактивира пали с всякакъв ключ. Говорис с познати от Франс Ауто/разбират от коли общо, ясно че не правят Ленд Роувъри/ имали са си работа с такива имобилайзери към алармата и могат да се оправят нещата според тях, но трябва някой който наистина разбира да пипа. Още повече, че може да стане, но ще ти се деактивира имобилайзера. Иначе спасението, което между другото и аз мисля да предприема е резервен ключ/без значение какъв/ и резервно дистанционно, но програмирано да бачка както трябва. Като имаш 2 дистанционни и като съдя, че моето се ползва 10 години вече и само са сменяли батериите трябва да е ок всичко. Явно са читави дистанционни, но ако го намокриш, загубиш ГОРИШ. Ако някой знае колко парички струват тия дистанционни в МП и Дару да каже. Аз ще провера в Англия, но мисля че да ти направят резервно тряя да имат колата, което е кофти, ако става само с дистанционното или по някъв номер е добра новина ако цената е добра разбира се. Аз така ходих на гости с колата и се прибирах с такси с тоя тъп имобилайзер, но за щастие се оказа само батерията на дистанционното, която между другото като е слаба ту работи, ту блокира и е малко шаш, така че при проблеми с него странни, първо сменете батерията после пробвайте друго.
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Дистанционно за централно на Freelander

Някой има ли представа дали може да се заменя батерииката на дистанционното, тъй като когато е много студено не работи. Трябва малко да го затопля (мамка му) че да отключи, а понякога ми се е случвало на бензиностанция като излезна и отворя капачката , сипя и т.н. - алармата са включва и нема палене докато пак не му стане "топло". Голяма играчка.

Коментар

До: Дистанционно за централно на Freelander

Батерията се сменя,но според мен са налице първите признаци за умиращо дистанционно.Мен ако питаш направи си второ.

Коментар

Както ти е казал колегата батерията се сменя елементарно. Отваряш дистанционното, вадиш я, виждаш номера, в инструкциите на Ланд Ровър пише, че е добре да се използва само батерия Panasonic ако не се лъжа, но аз като търсих нямаше, взех ти на друга марка/май няква швейцарска/ със същия номер, респективно е същата батерия и вече 6 месеца нямам проблеми, иначе ново дистанционна все още нямаме инфо, колко ще е в Мото Пфое или Дарукар, така че ако някой знае да пише. Обсъждахме темата с колеги преди месец някъде за дистанционни от Англия/цени между 20 и 50 лв/ и тука в БГ да ги настроят само. Имаше колега от форума от София, който ги правеше. Аз ще правя тази процедура, но може би след месец, че сега други неща са ми на главата.
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                            Както ти е казал колегата батерията се сменя елементарно. Отваряш дистанционното, вадиш я, виждаш номера, в инструкциите на Ланд Ровър пише, че е добре да се използва само батерия Panasonic ако не се лъжа, но аз като търсих нямаше, взех ти на друга марка/май няква швейцарска/ със същия номер, респективно е същата батерия и вече 6 месеца нямам проблеми, иначе ново дистанционна все още нямаме инфо, колко ще е в Мото Пфое или Дарукар, така че ако някой знае да пише. Обсъждахме темата с колеги преди месец някъде за дистанционни от Англия/цени между 20 и 50 лв/ и тука в БГ да ги настроят само. Имаше колега от форума от София, който ги правеше. Аз ще правя тази процедура, но може би след месец, че сега други неща са ми на главата.
                            Колега ако случайно направиш ново дистанционно, пиши да знаем и ние какво да правиме, че и аз имам нужда от второ.

п.п. ... а случайно да знае някой от къде да си направя втори ключ за Фрии-то, на разумна цена разбира се

Коментар

Ключ не е проблем да се направи навсякъде, но освен да си отключваш шофьорската врата и багажника, и да светваш лампичките по таблото няма да ти върши работа за друго - имобилайзера и алармата действат само и единствено с дистанционното
                              LZ1EMS

Коментар

Да знам.Но ходих в един сервиз за аларми, даже два и ми казаха че трябва да ида при часовникар, за да ми го отвори той.Пуснах поста тъй като ми беше любопитно дали има друг начин.Защо цена от 350 лв ми се стори много дебела за моя бюджет.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X