Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Втори алтернатор на Td5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Втори алтернатор на Td5

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    При слагане на 2 алтернатора с регулация по волтаж, се “четат” един друг и не си дават много зор. Ни единия, ни другия. И понеже не са еднакви алтернаторите, все единия ще отнася шамарите, а другия ще си клати краката. Два алтернатора се слагат с общ външен регулатор оправляващ ги по ниво приеман ампераж. Ама нивото се мери по нулата, което значи изолирана маса на алтернаторите, че и гъзарски регулатор, който пък е компютър и трябва да стои на сухо...

Колко бяла коса имаш? Що ти трябва още?
    За бялата коса - абе тръгнАл съм си нататък, ама още може.

А Дифендъра е на приятел и интересното на проекта е, че има доста мислене, но се надявам да не е причина да ми докара по-улегнал облик, въпреки че го чакам от години.

Утре се надявам да изберем подходящ алтернатор и после ще ви споделя да мислим връзването му.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

http://www.balmar.net/?product=alter...8-24-220-ig-bl

220Amp 24V Изолиран минус, работи само с външен регулатор. Седни!- струва към $3000 долара... Ама работи.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

В случая идеята е вторият алтернатор да е достатъчно масов за да не се влиза в драми при нужда от ремонт.

Така или иначе какъвто и да се вземе ще бъде основно ревизиран, освен ако не се мине на вариант чисто нов.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
          В случая идеята е вторият алтернатор да е достатъчно масов за да не се влиза в драми при нужда от ремонт.

Така или иначе какъвто и да се вземе ще бъде основно ревизиран, освен ако не се мине на вариант чисто нов.
          А! Е това е приказка! Като се засилим на майната си, и ме питат какво да купуват, ги пращам до първия строеж. Каквото намериш по тировете и багерите, това купуваш. Защото в Гватемала морски магазини няма. Ама ония с трактора дето бръмчи в захарната тръстика си дава и алтернатора и дъщерята за $100.00. Понеже регулирането на латиноамериканка е невъзможно, взимаме само алтернатора... Обаче, както и дъщерята, нулата е вътрешна.

Коментар

Добре де... Тука разни познати ловджии с лебедки си карат с по един акумулатор уж комбиниран и нямат ядове като им се наложи да ползват лебедката. Ти какво ще правиш с тази лебедка и каква ще е тя, че да и трябва ток от два тягови акумулатора? Мисля си че излишно се карваш във филми. Няма ли да ти върши работа една батерия зареждана от отделен алтернатор и черпена само от лебедката?

Коментар

Първоначално публикуван от til Преглед на мнение
              Добре де... Тука разни познати ловджии с лебедки си карат с по един акумулатор уж комбиниран и нямат ядове като им се наложи да ползват лебедката. Ти какво ще правиш с тази лебедка и каква ще е тя, че да и трябва ток от два тягови акумулатора? Мисля си че излишно се карваш във филми. Няма ли да ти върши работа една батерия зареждана от отделен алтернатор и черпена само от лебедката?
              Като дойде време за лебедки, всичките акумулатори трябва да са впрегнати в нея. Те пък трябва да са еднакви по химия, размер, възраст... Изолиране на акумулаторите, и автоматичното и механичното, води до едни интересни проблеми. Зареждането на изолирани акумулатори и то е интересно.

Ясно, отивам за пуканки. Ще може ли снимки на проекта като стане. Или каквото там стане де.

Коментар

Ясно, благодаря за разясненията, май на моя се отказвам да слагам лебедка

Коментар

Ясно, благодаря за разясненията, май на моя се отказвам да слагам лебедка
                  А, защо пък се отказваш? Слагаш най-големия алтернатор който може да бъде задвижван от ремъка ти, и за който има място. Ако те влече и ти се дават $, и ако на тая лебедка и даваш много зор, слагаш AGM акумулатор и се возиш. Ако има място, слагаш 2 еднакви акумулатора и пак се возиш. Всички останали заигравки водят до зверско изваждане и побелели коси.

Коментар

...

Ясно, отивам за пуканки. Ще може ли снимки на проекта като стане. Или каквото там стане де.
                    Разбира се. След като се изчистят подробностите ще има некви междинни снимки, а и крайният резултат също.

P.S. И в случая джипа няма да се ползва в морето.

Лебедката е двумоторен Tibus. За 30 сек. един Одисей падна на 8V и малко.
                    Оказа се, че производителите и продавачи на такива лебедки пропускат нещо важно докато ти ги продават, като дори го няма написано с малък шрифт, което обаче става ясно при последваща комуникация с въпроса "Що лебедката работи така ?!".
                    ... иначе, на клипчетата сИте такива лебедки направо кИнат въжето !
                    Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 18-04-18, 13:06.

Коментар

...
                      Ясно, отивам за пуканки.
                      Аз за темите за акумулатори и алтернатори си имам отделна чанта с пуклива царевица.

----

Свързването на двете батерии последователно за да станат 24в за лебедката няма никаква интрига, става и с обикновени соленоиди за лебедка ама отделни. Два в един корпус и с общи изводи не вършат работа.

В джипа за RFC близнаците ползваха нещо готово, май от някакъв хърватски доставчик, в неприлично голяма кутия. Аз му се ядосах и му намалих кабеляка двойно (на бройка) че нямаше място. Ако не намерите близнаците да ги питате може да питате и дядо Владо който физически плете жиците. Ама към него подходете корупционно.

Иначе резултатът беше че в "турбо" и двете лебедки теглеха със скоростта на бягащ човек.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        . Ако не намерите близнаците да ги питате може да питате и дядо Владо който физически плете жиците. Ама към него подходете корупционно.....
                        .... с уговорката, че малкия рушвет е обида и за двете страни

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                        На лебедка алтернатора не може да помогне.
                        Близнаците за Рейнфорест правиха 2 алтернатора
                        ....и 5 (пет) акумулатор

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        Утре се надявам .......
                        По горе "морския близнак" написа ясно тирово-дизеляшки алтернатор и то два еднакви. Споменатия от Ясен хърватин който помогна за "фореста" си каза че е с камионски на своя джип, а не като на "Кърлежа" който близнаците бяха снабдили с драгрейсингови (т.е. работещи на високи обороти) без значение от цената....абе ела да се запцоваме на живо по въпроса (ще ти покажа бял кадилак кабрио от 85г.)
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Аз за темите за акумулатори и алтернатори си имам отделна чанта с пуклива царевица.

----

Свързването на двете батерии последователно за да станат 24в за лебедката няма никаква интрига, става и с обикновени соленоиди за лебедка ама отделни. Два в един корпус и с общи изводи не вършат работа.

В джипа за RFC близнаците ползваха нещо готово, май от някакъв хърватски доставчик, в неприлично голяма кутия. Аз му се ядосах и му намалих кабеляка двойно (на бройка) че нямаше място. Ако не намерите близнаците да ги питате може да питате и дядо Владо който физически плете жиците. Ама към него подходете корупционно.

Иначе резултатът беше че в "турбо" и двете лебедки теглеха със скоростта на бягащ човек.

Емо се познава с близнаците от почти 30г. покрай моторите, освен че са дискутирали темата.

Както съм написал и в първият пост, алтернатор с помпа има до 150А, който му се вижда малък, та за това се минава на варианта с още един.
                          Ако има алтернатор 300А който да вади на моменти поне 200, този с помпата ще се ползва само като ос за нея, но след консултации по темата стана ясно, че такива алтернатори нЕма, независимо от цените и това какво разправят търговците.
                          Емо се засили да купува такъв алтернатор, но характеристиките са "мааалко" преекспонирани, та ще пробваме с още един Бош 150 или 200А.

Алтернатора е намерен, само трябва да се вземе.

P.S. Аз също имам виждане по въпроса, но крайните решения си ги взима Емо.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            .... с уговорката, че малкия рушвет е обида и за двете страни

....и 5 (пет) акумулатор

По горе "морския близнак" написа ясно тирово-дизеляшки алтернатор и то два еднакви. Споменатия от Ясен хърватин който помогна за "фореста" си каза че е с камионски на своя джип, а не като на "Кърлежа" който близнаците бяха снабдили с драгрейсингови (т.е. работещи на високи обороти) без значение от цената....абе ела да се запцоваме на живо по въпроса (ще ти покажа бял кадилак кабрио от 85г.)
                            Деди, на оригиналният алтернатор е вакуум помпата която ебава мамата на цялата схема.
                            Ако дадете идея как може да я махнем от там ще стане по-лесно, а и вакуум към момента се ползва само за спирачките, щото всичко друго е орязано.

... а покрай теб не съм минавал щото умишлено съм без винетка, да не се разхождам много насам-натам докато не си оправя поне задният кардан.

Коментар

Защо не изнесе помпата и да си сложи къфто иска алтернатор?
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Кадилак кабрио и аз искам да видя.

Впрочем аз на моя "джип" съм с бусов алтернатор. Те заместват камионските, когато амбициите ти не обхващат напреженията над 12 волта.

За целите на лебедковото дело регулаторът НЕ МОЖЕ да е вътрешен, не и без много хитрини които ще ти е по-лесно да ги направиш с външния. Т.е. може ама губиш 60-70% от достъпните ампери.

---

Моят алтернатор е Валео 120 ампера. Ако не го ограничиш дава около 160, амаааа ако 20 минути го гърбиш с над 100 ампера замирисва на работилница за пренавиване. Така че съм го ограничил на 100.

Ако го оставиш с вътрешния регулатор, схемата по естествен начин го ограничава до по-малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X