Здравейте. Най-после влезнах в бандата със джипка, която винаги ми е харесвала. Наскоро си закупих дискавъри 2 2.5Д. Машината ще се ползва за леки разходки извън пътя(обаче понякога се лигавя в калта
) и тук-там някоя работа. Още не съм направил обслужване, не съм и отстранил проблемите с които го взех.
Обслужването...
Моторното масло какво да е? Всеки който питам ми казва 10в40, но всяка една кола съм я карал с по-тънки масла и си мисля за 5в40.
ще се радвам ако ми препоръчате марки масла за кутията, дифа, раздатката...
Проблемите...
Джипката е с буксуващ съединител и спукани възглавници. Поръчах от исланд 4х4 нов комплект съединител и кит за преминаване към пружини. Има и малко изгнило на гредата под багажника.
От къде да си поръчам метална предна броня или да запретвам ръкави и да мъдря нещо?
От къде да си закупя интерфейс за диагностика, кодиране и адаптации? Свикнал съм да си ровя из колите с лаптопа и да не чакам по сервизи за такива неща...
След като го приведа в ред, ще се ходи в кат за смяна на номера и след това ще се мисли за лифт, лебедки и т.н.
Ето една снимка от първата кална разходка, не се стърпях просто...

Обслужването...
Моторното масло какво да е? Всеки който питам ми казва 10в40, но всяка една кола съм я карал с по-тънки масла и си мисля за 5в40.
ще се радвам ако ми препоръчате марки масла за кутията, дифа, раздатката...
Проблемите...
Джипката е с буксуващ съединител и спукани възглавници. Поръчах от исланд 4х4 нов комплект съединител и кит за преминаване към пружини. Има и малко изгнило на гредата под багажника.
От къде да си поръчам метална предна броня или да запретвам ръкави и да мъдря нещо?
От къде да си закупя интерфейс за диагностика, кодиране и адаптации? Свикнал съм да си ровя из колите с лаптопа и да не чакам по сервизи за такива неща...
След като го приведа в ред, ще се ходи в кат за смяна на номера и след това ще се мисли за лифт, лебедки и т.н.
Ето една снимка от първата кална разходка, не се стърпях просто...
Коментар