Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискавърито на Жоро, тема за споделяне и съвети!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дискавърито на Жоро, тема за споделяне и съвети!

Благодаря за съветите момчета. Ще проверя всичко преди да почна стартера. Акумулатора го смених юли месец с нов. Тогава мерих за утечки и зареждането и всичко беше ОК. Ще проверя отново всичко и ще пиша раузлтата.
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

По спомен алтернатора беше 100А, тъй че вчера ако си го карал половин час акумулатора трябва да е бил зареден.
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
        По спомен алтернатора беше 100А, тъй че вчера ако си го карал половин час акумулатора трябва да е бил зареден.
        Карам го всеки ден по доста километри .. вчера специално си тръгнах от работа в 17 и се прибрах в 19.30 часа ..... карал съм през това време поне 1 час.
        Георги Танев (0+)
        Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Както казва Андро - първо помощ от приятел. Един по-голям дизел до тебе и здрави кабели за начало. Така поне ще си сигурен, че стартера наистина е за сваляне.

П.П. А може и един още по-голям бензинов двигател за помощник! Не знам в кой край на София се подвизаваш, но ако решиш, че 4.0 литрово Чероки ще помогне, ще гледам да намина към тебе.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

При мен нещата бяха подобни ,захладнее ли въртеше лениво и малко със закъснение,акумолатора нов варта 77/780,стартера със сменени четки и втулки предната година,проверих и почистих кабелните връзки на масата(-) и не ще. Нещата се оправиха след смяна на включватела на стартера,стария го отворих от любопитство с ъглошлайфа,контактните повърхности не бяха зле,но по котвата имаше насабрани фини стружки от годините работа,които затрудняваха движението на котвата в електромагнита,вероятно след почистване на стружките щеше да работи нормално,нов включвател 30лв.Днес при -14с запали само с една здрава подгревна свещ.
            Трагичното не е смъртта, а животът, който
            хората живеят или не изживяват до смъртта си.
            Чарлз Буковски

Коментар

stelio, което ще ме накара да си сваля ревизираният стартер и да сложа един нов(имам чистак бърсак от UK-BOSCH). Колкото и акумулатора да сменянм когато е -7 и още по студено съм на косъм да не запаля. Едно мудничко върти. Щом запали и го загася после като завъртя пали от рас. А ревизираният стартер му се смениха само четки и втулки. Включвател викаш на шалтера предполагам. Него не го пипахме. По спомен беше предпазен от влизане на гадости в него. Трябва да се наканя в петък да го сваля и сложа другия въпреки студа... 3 болта и 2 гайки са все пак

P.S. Ето така точно изглеждаше шалтера. С тази гумичка и въобще нищо не му пипах тогава.(преди 1-2г.)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:s-l225.jpg
Прегледи:1
Размер:14.7 КБ
ID:5699293
              LR Discovery 300Tdi 1996
              Subaru Outback 2.5 1998
              Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Ако шалтера е за ремонт - тука слагат едни бразилски - силно се съмнявам в качеството им. Отдавна си намерих оригинала (бош), ма все не стигам до него да си го купя:
                http://www.island-4x4.co.uk/starter-...g-p-19656.html
                http://www.island-4x4.co.uk/starter-...g-p-19655.html

Има го и оригиналният номер на Бош - ако си го намериш другаде...

Коментар

Благодаря на всички отзовали се. Акумулатора доста поразреден след въртенето. След подаване на ток едва успя да изхвърли бендикса след 10тия път. Демек си е за правене стартера, а акумулатора ще дозаредя. Моят канал в Петърч е пълен с 20см. вода ... там има много подпочвени води и понеже не мога да го ползвам та отидох при Дядо Владо. Сваляне и ремонт при Густав, а после обратно. Ще видим какво ще стане.

P.S. Да допълня. Оттечки няма и зарежда при включени фарове и парно на втора степен с 13.99 волта.
                  Последно редактирано от Жоро Танев; 21-01-16, 13:57.
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Club Bulgaria

Коментар

За сваляне на стартера на Д2 канал не ти трябва.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

С Д1 съм.
                      Георги Танев (0+)
                      Land Rover Club Bulgaria

Коментар

При диското не знам как е, но на моя минзухар е голям с*кс смъкването на стартера. Колкото да са ми дълги и тънки ръцете не можах да го извадя без да демонтирам генерацията.
                        Шалтера пасва от някакво рено (мисля клио от тези облите) и е около 20лв.
                        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Аз до сега на моето съм свалял 1 път стартера и на още 2 пъти Диско 1 300тди. Канал не трябва, замо удължения за единият бол и бърках някак си зад всмукателния колектор. Нищо друго освен маркуча от турбото и към него не съм свалял за да измъкна стартера. Просто целият станах в масло . Жоро, след ремонта докладвай в събота/неделя как пали на -15 Аз Диското тия дни не съм го и мъчил да го паля, но в събота може и да се пробвам. Карам си Субаруто - загрява за 3-4 мин има подгрев на гъза и е бендзин
                          LR Discovery 300Tdi 1996
                          Subaru Outback 2.5 1998
                          Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Влиза и излиза отгоре с фифъл, без да се маха друго, освен входящият въздух (преди турбото), ма тва е лесно.
                            Там масло не трябва да има, тъй че ако ви е наред мотора - няма как да се нацапате.
                            За да отпадне версията с масата - аз си сложих една допълнителна от стартера до шасито - предвидени са места и от двете страни.

Коментар

Сега погледнах в нет-а.
                              Изказал съм се неподготвен - има разлики при деф и диско в мястото на турбото и съответните тръби. При вас е да пееш и да работиш

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S2_88_3.jpg
Прегледи:1
Размер:68.5 КБ
ID:5699402
                              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от bestbg Преглед на мнение
                                Жоро, след ремонта докладвай в събота/неделя как пали на -15
                                Докладвам! Джипката бе сглобена снощи. Изпуснах големите студове или поне така си мислех, но след кратък престой в гаража на Деди се оказа, че нищо не съм изпуснал! Деди трябва да бъде канонизиран! Вънка топло, а в гаража беше поне -10! Съдя за температурата по това, че както си го вкарах с ледове по праговете и сняг по покрива така си го и изкарах от там. За капак и жилото на газта беше ... замръзнало Иначе стартера се сдоби с ново шалтерче от BOSH. Густав каза, че отвътре изглеждал стартера като нов. След смяната на шалтера мудноста във въртенето изчезна! Запали при Дядо от раз. Днес сутринта пак така въпреки, че не се брои, защото температурата беше 0 градуса.

При монтажа обаче направихме малка беля и сега си търся жило за ръчната спирачка .. малко точец попремина през него и му се поразката фамилийката. Търсих в сервизното ама нещо не намерих (може би не съм изтеглил каквото трябва) та, ако може някой добър човек да сложи една схемичка тук относно ръчната на Диско 1. Интересува ме ще трябва ли да свалям кардана заради жилото?
                                Георги Танев (0+)
                                Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X