Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с парно на Land Rover Discovery1 200 & 300 Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблеми с парно на Диско 1, 200 & 300 TDI

Ами смених главата преди месец, с гарнитури и нови клапани с пружини. Сега ще пробвам по твоя начин. Ако има някой друг с идеи моля да каже.

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    Прочетохте ли това
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-11-11, 22:05.

Коментар

От: До: Диско 1 200 тди изобщо не загрява?

Първоначално публикуван от baro Преглед на мнение
      Вентилатора на парното докато го извада (моя беше изгорял и го смених с такъв от Опел Кадет , абсолЮтно еднакви са даже и каталожния номер е същия) си взех една седмица отпуск.
      Седи зад таблото в кутията на радиатора която се разглобява за да се достигне ,а вентилатора на климатика седи срещо дясната седалка, на таблото има един капак с три болта под него е кутията на климатика но и за двата вентилатора трябва да свалиш таблото - поне аз не намерих друг начин.
      Все пак си провери в някои мануал, мисля че Яро беше побликувал доста подробен.
      Колега, исках да те попитам от какъв Кадет е моторчето и ако може каталожния номер да ми кажеш?
      Благодаря предварително!

Коментар

От: До: Диско 1 200 тди изобщо не загрява?

Добър ден, искам да попитам ако някой знае от какъв Кадет е моторчето по-точно, мойто изгоря и веЧе втора зима почва без парно.
        Благодаря!
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-11-12, 19:08. Причина: 4=Ч

Коментар

Колеги , дайте ел. схема на вентилатора на парното на Дискавъри 1 , че нещо не мога да се ориентирам в обстановката ... Проблема е следния - вентилатора на парното не работи , като преди това в таблото се е чувало яко стържене . Има 2 предпазителя с нарисувани на тях вентилатор( има климатик , който не работи ) и единия беше стопен от нагряване , но иначе е здрав , тоест пропуска ток . И на двата предпазителя няма напрежение на входа и на изхода , както и на ключа на вентилатора ( беше малко нагорял и не му беше първото отваряне ) . От прочетеното до тук разбрах , че Диското е с 2 вентилатора - един за парното , който се намира в таблото и един за климатика в краката на пасажера . Тук обаче изненада - в краката на пасажерското място има 2 вентилатора !!! Възможно ли е да е с 3 вентилатора , като се има в предвид , че стърженето се чувало зад таблото , а двата вентилатора са поставени един до друг на охладителя на климатика ...
          Без ел. схема няма как да разбера откъде е захранването на вентилатора на парното ( имам два резервни от климатика в случай , че е изгорял ) така че давайте акъл от къде да го видя - в линковете по нагоре в темата има само описания , но не видях никъде реална ел . схема.
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Има линкове в темата за документация, но:
            https://htftp.offroad-bulgaria.com/Lazar/
            Свали си направо Land Rover RAVE disc 03of03 RRClassic + Discovery + Freelander.ISO
            Или го маунтваш във виртуален диск или си го разархивираш и ползваш така.
            Имаш и схеми и местоположение на клупунзи, снимки на всеки и т.н.
            Малко трудно да му свикнеш, но после си е мечта
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Свалих го, но в този диск няма за 200 серията.
              Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

Коментар

Добре де, разгледай повечко. Лазар доста неща е качвал.
                Примерно
                https://htftp.offroad-bulgaria.com/L...co_Electrical/

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ScanImage006.jpg
Прегледи:1
Размер:118.9 КБ
ID:5455677

Коментар

Благодаря! Дано да стане, че на Бакалов вече му се вдига кръвното от моя Ленд Роувър... Ама един път като тръгнееее...
                  Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

Коментар

Вентилаторите за климатика са 2 и най-честата причина за стърженето е,че им се чупят ушите и перките пропадат на долу.Трябва си разглобяване и отремонтирване.Мисля,че ел. схемата на 200 е като на Класика,аз като правих моя гледах от схема на 200 и пасваше перфектно.

Коментар

• Парното на Land Rover Discovery1

Здравейте колеги.
                      Диското му изтекоха водите и рекох че ражда ама не би. Спука се радиатора на парното,и стана весело.
                      Сега трябва да се сменя. Моля да ме посъветвате и да дадете акъл как да го демонтирам.
                      Порових се във форума но не намерих нищо.Та моля за насоки.
                      А диското е единица 98г. 2,5 дизел 300тди.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-06-14, 19:06.

Коментар

• От: Парното на Диско 1

Лекува се с ново.
                        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Ако искаш обяснение как да се демонтира разширителният съд и да се смени с нов... отиди на майстор, без да се обиждаш...

Коментар

ИЗВИНЯВАМ СЕ КОЛЕГИ става въпрос за РАДИАТОРЧЕТО на парното /снощи бях много изморен и съм написал казанче вместо радиаторче/.Знам че се лекува с ново .Иде реч какво и как да разкостя от таблото или цялото табло.
                            А за маЙстор ..... не се обиждам, но ако никой няма да ме посъветва ще се боря пак сам .Преди време пак помолих за помощ, тоест за съвет но бях отсвирен даже нямаше и отговор ,но карай да върви явно на вълкът му е дебел вратът защото сам си върши работата сиреч сам се спасява. Ако някой даде съвет добре, ще съм благодарен. Ако не моля модераторите да изтрият темата и повече няма да ви отнемам от ценното време /да пиша и пълна форума с маловажни въпроси/.
                            Последно редактирано от dreik_1; 26-06-14, 19:08.

Коментар

Имаш ли рем. ръководство?
                              Ако не, дай имейл да ти го пратя, там ще се ориентираш как стават нещата.
                              Land Rover Discovery:
                              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

За съжаление нямам ръководство.
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-06-14, 19:26. Причина: Изпратени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X