Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с парно на Land Rover Discovery1 200 & 300 Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблеми с парно на Диско 1, 300 TDI

Приятелю, макар и собсвеник на Диско 1 от скоро относно парното разбрах, че има и то никак не е зле но явно са го взаимствали от камионите . На място охлажда като му вкараш обороти и грее. Имам предвид , че возим камиончета и греем като тях, а и май вървим така. Не ме разбирай погрешно колата е супер и на мен лично ми доставя супер удоволствие, но си е камион дори има камиони , които вървят по-добре но пак си е супер и не бих я сменил.
    А ако ти е студено обличай се.
    Карали сме коли и с по-трагично парно. Успех.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-12-10, 20:40.

Коментар

Вентилатор отопление tdi200

Вентилаторът не работи, ключът загрява, явно протичащият през него ток е по-голям от необходимия. След много разглеждане и умуване, стигам до извода, че вероятната причина е или разбит и заклинил лагер, или износени до заклинване четки.
      Точно тук възниква проблемът с "достигане" до вентилатора. Моля, ако някой е свалял вентилатор за отопление на купето, да сподели как най-лесно мога да достигна до него.

П.П. Вентилаторът на климатика работи перфектно и е на "лесно място" и климатикът работи перфектно (искренни благодарности на Румен-CarTest), но климатикът няма да ми трябва в близките 6 месеца май...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

До: Вентилатор отопление tdi200

Според книжката не е лесно. Трябва да се свалят пластмасите(таблото), за да се достигне до конзолата в която са клапите, радиаторчето и вентилатора.

Коментар

Проблем с парното на Дискавъри 200тди

Здавейте колеги,имам проблем с парното на Дискавъри 200тди 92г.проблемът е следния:духа на стъклото или в краката но много слабо,а е усилено на 3.интересува ме не трябва ли да духа и в отворите в таблото които са към водача и пасажера

Благодаря ви предварително
          Последно редактирано от sasheto_1990; 13-01-09, 20:09. Причина: Проблем с парното?

Коментар

До: Проблем с парното на Дискавъри 200тди

От въздуховодите духа само когато е на студено, или поне при мен е така.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-01-10, 16:37. Причина: правопис
            Иво
            0895116276

Коментар

Топло духа само отгоре (на стъклото) и в краката в зависимост от положението на най-дясното вертикално лостче.

От отворите на таблото, които сочат към водача и навигатора духа само студено, когато е отворено най-лявото вертикално лостче. От там духа и климатика ако го има. От тези отвори не може на духа топло по default.
              Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
              LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
              Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                Топло духа само отгоре (на стъклото) и в краката в зависимост от положението на най-дясното вертикално лостче.

От отворите на таблото, които сочат към водача и навигатора духа само студено, когато е отворено най-лявото вертикално лостче. От там духа и климатика ако го има. От тези отвори не може на духа топло по default.
                Благодаря за бързите отговори.Да от там духа климата,но ме интересуват и тези средните отвори (2-та в средата на таблото)от тях не трябва ли да духа топло.
                И ме притеснява,че духа много слабо,да няма някоя клапа,която се затваря за лятото или когато работи климатика.

Коментар

Благодаря за бързите отговори.Да от там духа климата,но ме интересуват и тези средните отвори (2-та в средата на таблото)от тях не трябва ли да духа топло.
                  Здравей колега.
                  Би трябвало да си духа и топло. Поне при мен си е така, от двата средни отвора на таблото и от двата странични (крайни) отвора си топли нормално. Обаче не знам да няма някаква разлика, че мойто е 97г. 300тди.
                  Успех че лошо без топло!

Коментар

От големите дупки (тези за климатика) духа само студ или нищо. От другите духа топлото. Ако е слабо, може да провериш за запушване от боклуци - филтър няма.
                    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                      От големите дупки (тези за климатика) духа само студ или нищо. От другите духа топлото. Ако е слабо, може да провериш за запушване от боклуци - филтър няма.
                      Извинявам се за тъпия въпрос,ама кажи само каде да проверя колега.

Коментар

Първоначално публикуван от sasheto_1990 Преглед на мнение
                        Извинявам се за тъпия въпрос,ама кажи само каде да проверя колега.
                        Въпроса не е тъп. И аз не знам какъв е правилния достъп до въздуховодите. Може да пробваш с прахосмукачка във въздуховодите - с онези плоски накрайници на прахосмукачката може да се получи. Аз със тел вадих листа, например.

...Дано някой да напише по-смислен подход...
                        Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                          ..... какъв е правилния достъп до въздуховодите.
                          ГАДЕН .....може би тези дни Цецко ( Ц-гул)ще пусне тема и снимки, но се сваля цялото табло вкл. и частта между седалките....при проблеми с клапите за управление на въздуха се сваля и блока парно/вентилатор .....добрата новина е че вече е отработено
                          Последно редактирано от Lazar; 17-01-09, 23:11. Причина: сгрешено име
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            ГАДЕН .....може би тези дни Цецко ( Ц-гул)ще пусне тема и снимки, но се сваля цялото табло вкл. и частта между седалките....при проблеми с клапите за управление на въздуха се сваля и блока парно/вентилатор .....добрата новина е че вече е отработено
                            И при Рейнджа е отработено, за да се регулира жилото на отваряне на клапите, се сваля цялата средна част на таблото и касетефона естествено.
                            Последно редактирано от Lazar; 17-01-09, 23:12. Причина: сгрешено име в цитата
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Злати, като си с права на модератор, моля порави името на "Ц-гул" ....това старчешко малоумие мое ....пък ще черпя ....иначе след като два дни сваляме и качваме таблото на "Диското" мисля че липсата на парно не е от наличие на листа
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Чудех се за нова тема, ама е много тривиално. Та след като "професионално" ми направиха ремонта в специализирания сервиз на Княжево, се оказа че вентилаторът се скапа за 20 дни. Може и да бъркам, но рязания сигурно е искал месечен абонамент за подръжка.
                                След викане на неволята, се оказа, че става с помощ от приятел-Дедо Владо/който вече ми е кръстник, но това е друга тема/. Отидох в Костинброд в петъка. За около час и малко разкостихме таблото. Ползвахме жокери от дебелия пищоФ. Кръшно викахме майки и други роднини. При разглобяването видях резИлтати от "ювелирната" работа на хората на Купър като потрошени пластмаси и прещипани кабели, несложени въздуховоди, и даже едиия от основните болтове на таблото.
                                Демонтирахме целия възел, в който са вентилатор и радиатор на парното, въздушни клапи - 5бр, както и премостващия въздуховод на климатика.
                                Владо беше ремонтирал моя стар мотор /както се изрази: "изкъпах го и го смазах"/ и го монтира в корубата. Голям зор видяхме със сглобяването на корубата, заради многото оси на клапите. Стана малко строевашка работа - прави "едно" - разглобяване, прави "две"-сглобяване. Накрая събрахме възела и пристъпихме към събиране на амбалажа. Не минахме и ние без поразии, но поне ги покрихме преди да дойде собственика
                                В общи линии смятам, че тази операция "Хеликоптер", може да се осъществи от 1 човек за 5-6 часа. Ивайло беше писал, че са правили по 2 на ден, не едно за 2 дена, както беше в нашия случай / по 5-6 часа дневно с вкл. паузи/.
                                Не снимах много, но нагледната агитация какво ви навява : Да почна или не?
                                И така - кратко ръководство в картинки:
                                Прикачени файлове
                                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X