Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ARB или ASHCROFT ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ARB или ASHCROFT ???

Първоначално публикуван от edin_lyd Преглед на мнение
    Е затова първо питам
    Late rears в сайта на Ашкрофт е наименованието което е написано за задните полуоски .
    За пружинните /конусни шайби - няма ли ги обявени като артикул на сайта им?? Ако ги няма да взема да им пиша че с моя английски докато го напиша това писмо ...
    П.П: Лагерите оттук няма ли да мога да ги намеря или са нещо специално ??
    Аха,ясно за полуоските.Шайбите ги няма като артикул-сядай и пиши.
    Лагерите би трябвало да се намират тук.Вече има вся и все с 2 точки
    2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
      Аха,ясно за полуоските.Шайбите ги няма като артикул-сядай и пиши.
      Пиша го вече
      Само нямам идея за какви шайби става въпрос и затова го преписвам дословно -пружинни/конусни шайби (дано да ме разберат какво искам да кажа )
      rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
      0898 51 31 46

Коментар

Пиша го вече
        Само нямам идея за какви шайби става въпрос и затова го преписвам дословно -пружинни/конусни шайби (дано да ме разберат какво искам да кажа )
        Искаш следното,дословно:
        4 Centre diff domed washers
        2 Centre diff fibre washers
        Ще ти струват общо 11 паунда.Гледам моята фактура.
        2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Искаш следното,дословно:
          4 Centre diff domed washers
          2 Centre diff fibre washers
          Ще ти струват общо 11 паунда.Гледам моята фактура.
          Благодаря!
          rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
          0898 51 31 46

Коментар

Като пишеш "Late rears" - имат предвид, че са 24 пиновите - като поръчваш имай в предвид да е такава и касетата.
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
              Като пишеш "Late rears" - имат предвид, че са 24 пиновите - като поръчваш имай в предвид да е такава и касетата.
              От сайта на Ашкрофт останах с убеждението че не предлагат 10 пинови касети.Или бъркам??
              Май само на АРБ има с 10 пинови касети .

Още едно питане имам:
              Малкия компресор (който струва 125 лири ) ще ми върши ли работа или да си поръчам големия (215 лири)???
              След време мисля да си сложа и на предния мост блокажче
              0898 51 31 46

Коментар

Аз съм с малкият и си перка и двата блокажа.
                Да знаеш, че се ползва само за блокажите, не да си помпаш гумите и на децата футбола

За полуоските:
                Late: These shafts are made to fit the later "slim" hub driver (15mm) as fitted to the 300 TDI vehicles.
                vs
                Early: These shafts are made to fit the earlier "thick" hub driver (18mm) as fitted to the 200 TDI and earlier vehicles.

начи ти си прав
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Нямат дифове с 10 шлица.Потвърждавам,че малкия компресор стига само за блокажите,ако искаш да помпаш гуми-големия.Ако трябваше да купувам сега,щях да избера големия.

Коментар

Привет Дидо!
                    Моето мнение го знаеш - касета, полуоски и капачки от Ашкрофт. Колкото до компресора - задължително големия. Освен за помпене на гумите, реагира за по-малко от секунда при пускане на предния блокаж. Чувал съм, че на малкия му е необходимо малко време за да вдигне налягане за следващото упражнение (пускане и на предния блокаж). Колкото до лагерите - мисля че касетата идваше комплект с двата лагера. Но говоря малко на спомени.

Коментар

Без да претенции за кой знае каква компетентност искам да дам моите пет стотинки по темата.
                      3.9 литровия "мощен" осмак с големи и тежки офроуд гуми има нужда от раздатка 1.41 защото се усеща крещяща нужда от въртящ момент.
                      Междинния диф на раздатката , ако бюджета позволява Quaife ATB ...
                      Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                      Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Нямат дифове с 10 шлица.Потвърждавам,че малкия компресор стига само за блокажите,ако искаш да помпаш гуми-големия.Ако трябваше да купувам сега,щях да избера големия.
                        Човек се учи от грешките си .... в случая аз ще си взема поука от вашите грешки.Добре че оставих кошницата пълна и не поръчах тази вечер (явно наистина утрото е по-мъдро от вечерта )
                        0898 51 31 46

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
                          Без да претенции за кой знае каква компетентност искам да дам моите пет стотинки по темата.
                          3.9 литровия "мощен" осмак с големи и тежки офроуд гуми има нужда от раздатка 1.41 защото се усеща крещяща нужда от въртящ момент.
                          Междинния диф на раздатката , ако бюджета позволява Quaife ATB ...
                          Малко по нагоре накратко се дискутира раздатка от 2,0 mpi която си е оригинално 1,41 но за момента според мен няма нужда от нея защото поне аз не усещам крещяща нужда от въртящ момент,по-скоро изпитвам нужда от здрави дифове за да мога да си раздавам газ колкото на мене ми е кеф без да се притеснявам че ще строша нещо .В момента съм с Инса Турбо Дакар (265/70/16 ,с тях си дойде джипа) и щом тези смешни гуми успях за 8 месеца да строша вече 6 дифа не ми се мисли какво ще става като ми пристигнат утре Силвърстоуните .
                          П.П :Гледам ти аватара и това там ми прилича на Паджеро ... смогваш ли му на карета ???
                          П.П 2 :Междинния диф на раздатката , ако бюджета позволява Quaife ATB ... бюджета позволява ама не ми харесва като идея да имам нещо по колата си което само да решава кога да работи и кога не.Предпочитам да имам пълен контрол над нещата.Джипката се подготвя не за супер тежки разходки или състезания а основно да ми служи надеждно при нужда (в началото на темата съм казал за какво ще се използва).
                          Последно редактирано от edin_lyd; 10-11-14, 22:28.
                          0898 51 31 46

Коментар

Quaife ATB ... бюджета позволява ама не ми харесва като идея да имам нещо по колата си което само да решава кога да работи и кога не.Предпочитам да имам пълен контрол над нещата.Джипката се подготвя не за супер тежки разходки или състезания а основно да ми служи надеждно при нужда (в началото на темата съм казал за какво ще се използва).
                            Това, което колегата Чолаков ти предлага е най-доброто от двата свята - имаш ATB касета, а възможността за принудителен блокаж остава. Самоблокиращата касета е голямо предимство при бързо каране по пресечен терен. Като алтернатива виж ATB касетата на Ашкрофт, доста по-евтина е. И няма да купуваш кръстачки, търкала (зъбни) и подложни шайби, като теглиш чертата разликата в цената не е огромна.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                              Това, което колегата Чолаков ти предлага е най-доброто от двата свята - имаш ATB касета, а възможността за принудителен блокаж остава. Самоблокиращата касета е голямо предимство при бързо каране по пресечен терен. Като алтернатива виж ATB касетата на Ашкрофт, доста по-евтина е. И няма да купуваш кръстачки, търкала (зъбни) и подложни шайби, като теглиш чертата разликата в цената не е огромна.
                              Благодаря колега . Обяснил си го точно кратко и ясно. Ще добавя само.... 10 000 състезателни километра има натрупани в актива си междинния диф. В момента съм с 1,67 отношение в раздатката и колата ми не е за траял. Ама всеки си знае най-добре. Успех на колегата.
                              Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                              Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
                                Благодаря колега . Обяснил си го точно кратко и ясно. Ще добавя само.... 10 000 състезателни километра има натрупани в актива си междинния диф. В момента съм с 1,67 отношение в раздатката и колата ми не е за траял. Ама всеки си знае най-добре. Успех на колегата.
                                Ти си от друга лига.И караш само на бързи и със 180км/ч по черно.Това отношение в раздатката на Ланд Ровър важи само на бързи-и точно ти го знаеш отлично.На теб това ти е идеално.При нас филма е друг-караме почти само на бавни,бързите се използват като транспортни на шосето за излизане на и прибиране от терена.А на шосето не се правим на състезатели

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X