Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с раздатка на Land Rover Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с раздатка на Land Rover Freelander

По повод на колегата , който питаше дали има разлика в енерцията със кардан и без него мога да кажа , че разлика има и тя е чувствителна .Карам цяло лято без кардани и се предвижвам много повече по енерция и се усеща повече мощност . Преди да завали снегът си качих кардана и усетих разликата но в същото време е и много по проходим .Искам само да попитам във връзка с разхлабване на муфата как се прави ?

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-07-12, 19:10.

Коментар

Здравейте, някой знае ли номерата или размерите на лагерите за раздатката на Фрилендер.

Съобщение от модератор:
      Моля, напишете си в профила от къде сте.
      ...ЦЪК
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-07-12, 19:11.

Коментар

• Раздатка на фриландер

Колеги, моля ви за компетентни отговори. Четох, но не мога да си съставя мнение. Купих фрилендер 1,8 бензин, 99г. Като го гледахме на майстор ми казаха, че е отсечено разхлаждането на раздатката. Това най вероятно било заради теч, който става след износване на лагерите, промяна на геометрията в кутията, при което короната спуква топлообменника. Това са констатациите. Джипа върви добре. Визкото е добре. По думи на предишния собственик, колата я е купил така и карана 2 години. Мога ли така да си я карам без охлаждане? Предлагат ми ремонт на кутията - смяна на лагери, поставяне на нов топлообменник. Да се захващам ли с тоя ремонт, то може и да не е само лагери. Мога ли да си карам така без охлаждане?
        Поздрави

Коментар

• От: Раздатка на фриландер

Компетентни отговори при така зададен въпрос няма как да получиш. Какво значи охлаждане на раздатката, за пръв път чувам подобна дивотия? В раздатката принципно има масло, ако некой умник я е оставил суха, защото тече-няма да кара много...
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Доколкото помня охлаждането на раздатката е въздушно. Иначе, съболезнования за покупката, да беше с дизелов агрегат, поне...
            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
            LZ1EMS

Коментар

Има охлаждане на раздатката, напиши в google "freelander ird cooling" и ще разбереш за какво става въпрос. Иначе към колегата, който пита - щом са го сложили това охлаждане значи има нужда от него и може би е по-добре да го оправиш.
              2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
              2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
              2007 HOMDA FMX 650

Коментар

• Фрилъндъра има топлопбменник в маслото на раздатъчната кутия в който циркулира антифриз.

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                Доколкото помня охлаждането на раздатката е въздушно. Иначе, съболезнования за покупката...
                благодаря

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                Има охлаждане на раздатката, напиши в google "freelander ird cooling" и ще разбереш за какво става въпрос. Иначе към колегата, който пита - щом са го сложили това охлаждане значи има нужда от него и може би е по-добре да го оправиш.
                Много пари бре, но май това е правилният отговор.

Ааа, имам и дизелов автомобил, той е ван от магазина купен и ми е основен за мен жената и момчетата ми. Реших малко да поразнообразя на бензин и газ за къра само в северозападналата ни част на родината. Мотора работи перфектно, притеснявам се да правя това охлаждане не само че е пари, но да не се спука тоя топлообменник и да изтече антифриза и прегрея.
                Последно редактирано от CarTest™; 13-05-13, 20:19.

Коментар

Човек се учи, докато е жив...интересно решение.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от dim_l Преглед на мнение
                    Фрилъндъра има топлопбменник в маслото на раздатъчната кутия в който циркулира антифриз.

благодаря

Ааа, имам и дизелов автомобил, той е ван от магазина купен и ми е основен за мен жената и момчетата ми. Реших малко да поразнообразя на бензин и газ за къра само в северозападналата ни част на родината. Мотора работи перфектно, притеснявам се да правя това охлаждане не само че е пари, но да не се спука тоя топлообменник и да изтече антифриза и прегрея.
                    Идеята е, че тук дори и ДВГ-то не е стока, за съжаление.

Продавай, бързо
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от dim_l Преглед на мнение
                      В Англия топлообменика е 100 паунда комплект с лагерите. По моргите е пълно с Фрилендъри, ако ти е скъп новия комплект, вземи си оттам. Все пак не очаквай поддръжката му да е като на голф .......
                      2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                      2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                        В Англия топлообменика е 100 паунда комплект с лагерите. По моргите е пълно с Фрилендъри, ако ти е скъп новия комплект, вземи си оттам. Все пак не очаквай поддръжката му да е като на голф .......
                        Е то това не ми се вижда много, някъде четох за големи пари.
                        Дано сте прав, чакам оферта от един майстор и ще видим. Предпочитам да се направи, нали съм го взел тоя джип да го карам, но дано случа на майстор......
                        Поздрави и благодаря, че ми обърнахте внимание, въпреки че съм младши
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-05-13, 10:05.

Коментар

Е чак пък бързо да го продава е много крайно. Нямам забележки към бензиновия двигател за всичките 3-4 години, в които го карах. За парите, които върви в момента Фрилендъра си е много хубаво джипче.
                          VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                            Е чак пък бързо да го продава е много крайно. Нямам забележки към бензиновия двигател за всичките 3-4 години, в които го карах. За парите, които върви в момента Фрилендъра си е много хубаво джипче.
                            Съгласен съм с вас. Като купувах гледахме няколко основни неща. Да няма ръжда и сериозен удар. Агрегата работи като часовник, въпреки това съм му качнал 2 термодвойки с дисплеи на вътрешен и външен кръг на охладителната система да му следя правилно ли бачка термостата и навреме ли палят вентилаторите, ще му слагам нивомер в разширителя да знам онлине че си има вода. Е тая раздатка съм я опущил. Човека каза че те всички фрита пукат охладител и се изолира, а си кара нямам сериозни забел., но по думите на майсторите май ще я отворим да сменим лагери. Дано корона и пиньон са наред.
                            Поздрави.

Коментар

Търся майстор да регулира короната и пиньона на раздатката. Може и на лични може и на 0897839236

Коментар

Моля, насочете ме (на лични, ако ще нарушим правилата) към майстор в София за диагностика на фрилендър 1. Появи се шум (наподобява повреден лагер - леко "виене"), който си остава и при свален кардан, та да каже раздатка ли е, скоростна кутия ли е или какво. Предварително благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X