Обява

Свий
Няма добавени обяви.

200 Tdi пуши странно-само загрял и само на пълна газ-залагайте от какво е и помагайте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 200 Tdi пуши странно-само загрял и само на пълна газ-залагайте от какво е и помаг

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Изцяло чугун, долен вал, предкамерно впръскване. Железен - да, ама модерен - тсъ. Просто са изстискали максимума от старата технология, без да си правят труда да правят нов мотор. Сефте е произведен накъде в средата на 80-те, макар и с по-скромни характеристики, предвид липсата на турбо, а после на интеркулер.
    Е това не го очаквах.Той значи същата конструкция...само англетата да са направили сегментите с допуски,като япоците,в което се съмнявам.В същност май има разлика и в материала на сегментите...Както и да е,убедихте ме да пробвам със синтетика.Толкова средства съм хвърлил до тук,че още 200лв за масло няма да имат кой знае какво значение.Поне в началото ще разработваме новия мотор с такова,пък ще видим как се държи.
    2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

От: 200 Tdi пуши странно-само загрял и само на пълна газ-залагайте от какво е и помаг

Моя старец с "морално остаряла концепция на двигател"според много съфорумници, си го карам с Мобил 10W40 и колкото му сипя толкова и изваждам!Макар че когато е проектиран най вероятно е замислен да се движи с минерално масло!
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
        Моя старец с "морално остаряла концепция на двигател"според много съфорумници, си го карам с Мобил 10W40 и колкото му сипя толкова и изваждам!Макар че когато е проектиран най вероятно е замислен да се движи с минерално масло!
        Е то и в сервизното на моя пише "15W40", и всякакви полюции от сорта "синтетично" въобще не се и споменават.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

в Карфур правят от време на време Примоции като на 50 лв. 4 литра, ама имам връзка от където взимам директен внос от Германия на същите пари.За съжаление не мога да съдействам за повече литри.
          [SIGPIC][/SIGPIC]
          DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
            .....Грешиш за мотора.Бая форсаж е видял по баирите,ама никога не е прегряван.Аз се плаша стрелката на температурата като мръдне надясно от центъра и веднага вземам мерки.

.....?
            Хич не греши Префорсиране и прегряване са двете условия за преждевременна смърт на въпросния дизел . Достатъчно е едно от условията да е на лице , пък ти неволно си признаваш .... а и темата ти го доказва . Та от тук нататък , наред с хубавото масло и навременната му смяна , имай едно на ум и с условията на експлоатация на мотора
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Частите за двигателя пристигнаха и започнахме подготовка за сглобяване(разбирай четене на дебелата книга).В тази връзка,се сетих,че някой питаше какъв е правилния ред за стягане на цилиндровата глава.Прилагам това,което прочетох:

Краткия превод гласи:
              -Зетегнете болтовете строго спазвайки поредността на схемата до 40Nm.
              -След това използвайки ъгломер(пише специален инструмент,ама става дума за ъгломер),затегнете болтовете на 60градуса строго спазвайки поредността.
              -За втори път стегнете болтовете на още 60 градуса,спазвайки поредността
              Изключително важно е двойното донатягане да се извърши последователно и в никакъв случай да не се затяга на 120градуса на веднъж,т.к.може да се увреди главата!
              2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Оказа се,че чистенето на частите е най-трудната,най-сложната и най трудоемката част при сглобяването на един двигател!!!Доктора отказва да сглобява каквото и да е без преди това да е светнало като слънце!Ей това ми го върна за доочистване:

Между другото,това е междинния картер заради който се наложи да сваляме целия двигател,заради един счупен маслен сегмент.Разбира се последва смяна на всичко-де що може.
                Днес измихме и главата,но не сколасахме да я сложим.
                Днес направихме и важно откритие(поне за нас де) и за собстениците на 200Tdi.Сложихме маховика и съединителя и решихме да проверим центровката и о ужас-когато белега на маховика беше на точното място,белезите на коляновия вал,разпределителния вал и помпата се разминаваха с около 90 градуса!!!Ами сега??Разглобихме съединителя отново и видяхме втори по-малък белег на маховика.Наместихме го на мястото му и всичко си пасна.А дебелата книга гласи:"Редно е да се отбележи,че на маховика има 2 белега.По-тесния от тях трябва да се използва за центровка на двигателите с директно впръскване.
                Утре разпръсквачите на дюзите отиват на ултразвукова вана и до края на седмицата се надявам да му чуем гласа на новия мотор!
                Боже господи,вече не съществува нито едно местенце дето да не съм бръкнал в тоя джип!

Коментар

Младене,не му ли чухте гласа вече?Доста време мина,а пък и състезанието в Русе наближава....

Коментар

Частите за двигателя пристигнаха и започнахме подготовка за сглобяване(разбирай четене на дебелата книга).В тази връзка,се сетих,че някой питаше какъв е правилния ред за стягане на цилиндровата глава.Прилагам това,което прочетох:

Краткия превод гласи:
                    -Зетегнете болтовете строго спазвайки поредността на схемата до 40Nm.
                    -След това използвайки ъгломер(пише специален инструмент,ама става дума за ъгломер),затегнете болтовете на 60градуса строго спазвайки поредността.
                    -За втори път стегнете болтовете на още 60 градуса,спазвайки поредността
                    Изключително важно е двойното донатягане да се извърши последователно и в никакъв случай да не се затяга на 120градуса на веднъж,т.к.може да се увреди главата!
                    Болтовете М12 се стягат допълнително още 20 градуса след 2 по 60.А тези които са М10 те са само на 40Нm и 2 пъти по 60 градуса.
                    0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                      Болтовете М12 се стягат допълнително още 20 градуса след 2 по 60.А тези които са М10 те са само на 40Нm и 2 пъти по 60 градуса.
                      Тцъ,това важи за 300Tdi.200Tdi се стяга точно както съм написал-40Нм+60гр.+60гр.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Кесов Преглед на мнение
                        Младене,не му ли чухте гласа вече?Доста време мина,а пък и състезанието в Русе наближава....
                        И тука Тцъ,за съжаление.Всичко е сглобено и няма кой да му пусне двигателя в коша.Аз бачкам нон стоп и хич нямам време за това,а Доктора без мен не ще да бачка.Ако утре след обяд го изловя се надявам да го пуснем вече.То ако стане аз веднага ще се похваля.

Коментар

В движение сме.С чисто ново турбо и пълна синтетика.ПрИмоция-на Шумен 4Х4 2-4/12/2011.

Коментар

Честито и успех.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

В движение сме.С чисто ново турбо и пълна синтетика.ПрИмоция-на Шумен 4Х4 2-4/12/2011.
                              И аз вече бях в движение,но за малко с новите бутала съм,но нещо не ми хареса работата на ГНП.На ниските обороти е много тромав и като тръгвам оборотите трябва да са над 1500.Тази вечер свалих помпата и утре ще я отворя да видя какво и има.Помпата почти не връща излишно гориво може би вътре има заседнали лопатки и няма налягане в ГНП-то.Като запали веднага неможе да си вдигне оборотите.
                              0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                                И аз вече бях в движение,но за малко с новите бутала съм,но нещо не ми хареса работата на ГНП.На ниските обороти е много тромав и като тръгвам оборотите трябва да са над 1500.Тази вечер свалих помпата и утре ще я отворя да видя какво и има.Помпата почти не връща излишно гориво може би вътре има заседнали лопатки и няма налягане в ГНП-то.Като запали веднага неможе да си вдигне оборотите.
                                Какво стана с ГНП-то оправи ли проблема ,че така като гледам имам сходен проблем.И на студено и на топло се държи като твоето Диско.
                                ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X