Обява

Свий
Няма добавени обяви.

200 Tdi пуши странно-само загрял и само на пълна газ-залагайте от какво е и помагайте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 200 Tdi пуши странно-само загрял и само на пълна газ-залагайте от какво е и помаг

Лично карам тераното с MOTUL 5W40 3-та година и съм доволен. Пробвах още няколко "марки и модели", но определено от това засега нямам оплаквания.

15W50 OMV - мудно въртене на стартера зимата на студено. Явно за нашите условия е гъсто за зимно каране.
    15W40 Mobil1 - след пробег от 7000км, при яко настъпване и високи обороти, двигателя (или турбото) издаваше леко станни звуци. Нищо фрапиращо, но правеше впечатление.
    5W40 Mannol - 500км - ок, но после шумна работа на двигателя, и много бързо задръсти филтъра и почна да подкачва бавно при палене. Отдавам го че беше първата синтетика след горните 2 минерални, и явно е свалило де що има нагари. Все пак, отпуши ми клапана на маслоотделителя.
    10W40 Castrol от Германия - бива. Нямам оплаквания.
    5W40 MOTUL - вече 4 смени - никакви грижи, ни зиме, ни лете. Мотора е чист, турбото не се чува, не го харчи. Зимата дори умрял от студ, стартера върти пъргаво.

Мотора е с компресия 30 на всички цилиндри, при норма 25-30. Турбото все още няма луфтове и не се чува. Чипосан е мотора и не го жаля много-много.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: 200 Tdi пуши странно-само загрял и само на пълна газ-залагайте от какво е и помаг

Да,това с маслата е ценна инфоррмация.Аз избрах шел,защото леките си коли ги карам от години само с такова и никакви грижи-верно,пълна синтетика са,но всичко е ОК.Както казва Таргата въобще не съм мислил за икономии.Грешката ми беше,че мислех,че този дърт мотор-на 18 години рядката синтетика ще я гори и ще тече от всякъде,ама нейсе.Грам масълце не е изгорила машинката и грам масълце не е капнала-до скоро.След ремонта-на пълна синтетика .Вече направихме и измерванията:
      Цилиндри:
      -Размер на нов 90.47мм;измерено-90.47мм с максимална елипсовидност 0.02мм
      -Няма никакъв ръб на цилиндъра
      Бутала:
      -спецификация за луфт м/у бутало и цилиндър нов:0.025мм-0.05мм;измерен макс луфт-0.05мм
      Клянов вал
      -Шийки на биелни лагери специф.нов:58,725мм-58,744мм;измерено минимално 58,7249
      (спецификациите съм ги вземал от дебелата ланд роверска книга за ремонти-добре,че я имам,иначе голямо ровене щеше да падне)

След тези замервания Доктора се ядоса и рече"ти що мъ накара да блъскам толкоз да отварям нов мотор зарад една тел"
      Ама след това почисти и надра цилиндрите с ръчен хонинг.Огледахме всичко останало и поръчахме частите.Остава като пристигнат да сглобяваме.Нямам само турбо.
      Цените на частите в лири:
      Big end shells - std (con rod bearings) - AE RTC2993G 1 19.50
      Piston rings - std - 200TDI RTC6457 4 54.00
      Rear Crank Oil Seal - OE Manufacturer ERR2532G 1 11.50
      Oil Filter - Genuine ERR3340G 3 13.35
      Rocker Cover Gasket - 200TDI ERR2393 1 2.95
      Head gasket - 1.50mm - 3 notch - TDI - Elring OE ERR5263G 1 14.95
      Overhaul gasket set (bottom end) - 200TDI - Payen STC1557G 1 32.50
      Fuel injector sealing washer ERR4621 4 0.76
      Subtotal 149.51
      Shipping & Handling 15.00
      BG (20%) 32.90
      Tax 32.90
      Grand Total 197.41
      Последно редактирано от Младен Стоянов; 28-09-11, 18:05.
      2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Браво колега, радвам се че всичко е нормално, бързо да е сглобите и да е подкараш.Може ли да дадеш адреса на уеб сайта от кьдето поръчвате частите.
        Не забравяй главата както ти писах мн. е важно хубаво да е направите.
        Турбините ги ремонтират в Пловдив. Нещо като основен ремонт. Ако искаш можеш този вариант на старата трябва да провериш колко струва. На Цариградско Шосе са в един сервиз след Лук Ойл бензиностанцията. Но им нямам никакви координати.
        Последно редактирано от nicobelic; 28-09-11, 22:29.
        Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

Коментар

Първоначално публикуван от nicobelic Преглед на мнение
          Браво колега, радвам се че всичко е нормално, бързо да е сглобите и да е подкараш.Може ли да дадеш адреса на уеб сайта от кьдето поръчвате частите.
          Не забравяй главата както ти писах мн. е важно хубаво да е направите.
          Турбините ги ремонтират в Пловдив. Нещо като основен ремонт. Ако искаш можеш този вариант на старата трябва да провериш колко струва. На Цариградско Шосе са в един сервиз след Лук Ойл бензиностанцията. Но им нямам никакви координати.
          Сайта от който до сега съм си поръчвал повечето от частите,както и сега е: paddockspares.co.uk ,а мненият за него са тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=26509
          А за ремонта на турбото Доктора каза,че не е виждал успешен ремонт на турбо.Ако някой има ЛИЧЕН опит с ремонт на турбо,моля да сподели.
          2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
            Сайта от който до сега съм си поръчвал повечето от частите,както и сега е: paddockspares.co.uk ,а мненият за него са тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=26509
            А за ремонта на турбото Доктора каза,че не е виждал успешен ремонт на турбо.Ако някой има ЛИЧЕН опит с ремонт на турбо,моля да сподели.
            Ремонт на турбо правят, ама в завода, в който ги произвеждат.

Аз бих си взел ново турбо. Повече пари е, ама поне си сигурен в него за следващите примерно 200 хиляди километра, при нормална експлоатация. А зловещо скапано турбо може да направи такива мизерии че двигателя да стане тотал щета.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Иван Тодоров е правил ремонт на турбо във Варна. Описано е тук.http://offroad-bulgaria.com/showthre...t=80521&page=7
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Тия и на снимка да ги видиш, пак им удари един шамар. Това че мият частите в ултразвукова вана и ползват хубави опаковки, въобще не е критерий. Преди време 3 пъти ми правиха едно турбо и заради тях продадох колата. Йовчо до Евксиновград е правилния избор.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Колега,благодаря че ми показа темата си,но т.к. не си дописал как точно е протекъл ремонта,имам няколко въпроса:
                  1.Всички сегменти ли сменя?
                  2.Стърга/хонингова ли цилиндрите(виждам,че си искал да слагаш стандартни сегменти,което означава,че е нямало износване на цилиндрите)
                  3.Сменя ли основни и биелни лагери?
                  4.Маслените сегменти имаха ли нагар?
                  5.Разбра ли в крайна сметка какво е предизвикало счупването на пружините?
                  Смених всички сегменти. Не съм сменял основни и биелни лагери, но можеше да се сменят. Препаснах клапаните и ..., продължавам да бръмча без проблем.
                  Според мен проблема е бил: Прегряване и префорсирване на мотора
                  Сега карам с масло Кастрол магнетик10/40 . След смяната с такова, мотора утихна поне на 40%.
                  ( Може и да си внушавам) ама наистина мотора утихна. Успех
                  [SIGPIC][/SIGPIC]
                  DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Първоначално публикуван от Бате Мите Преглед на мнение
                    Сега карам с масло Кастрол магнетик10/40 . След смяната с такова, мотора утихна поне на 40%.
                    Грешиш за мотора.Бая форсаж е видял по баирите,ама никога не е прегряван.Аз се плаша стрелката на температурата като мръдне надясно от центъра и веднага вземам мерки.
                    И аз го уважавам кастрола,ама ако кажете от къде да си го купувам и да знам,че е истинско,пък и да го има под ръка...?
                    Клапаните що ги припасва-профилактично или..?

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      Тия и на снимка да ги видиш, пак им удари един шамар. Това че мият частите в ултразвукова вана и ползват хубави опаковки, въобще не е критерий. Преди време 3 пъти ми правиха едно турбо и заради тях продадох колата. Йовчо до Евксиновград е правилния избор.
                      Барнах една яка връзка в Англия свързана с нашите машинки за части втора употреба.Сега си поръчах турбо втора употреба от там за 150-200лири.Ще го видим какво ще дойде.Ако е добре,може да има и други работи....?
                      Таргааа,ела на гости в Разград да ти покажа каква серия правят с 300Tdi,с хидравлика,климатик,вътрешна изолация и др...

Коментар

Първоначално публикуван от Бате Мите Преглед на мнение
                        Смених всички сегменти. Не съм сменял основни и биелни лагери, но можеше да се сменят. Препаснах клапаните и ..., продължавам да бръмча без проблем.
                        Тукашния Castrol е турски, до колкото знам. Mobil-а май и той. Castrol-а, дето аз ползвах преди година за проба беше от Германия, демек уж истински. Ама MOTUL-а ми се струва по-добър.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Тукашния Castrol е турски, до колкото знам. Mobil-а май и той. Castrol-а, дето аз ползвах преди година за проба беше от Германия, демек уж истински. Ама MOTUL-а ми се струва по-добър.
                          Ама мотора на Тераното е доста по-модерен от моя.Аз се плаша,че моя ще го гори това 5W40?
                          Цивилен VW 2.0TDI PD го карам със Shell Ultra VX 5W30,ама е нов и модерен и нямам никакви грижи и грам разход на масло няма....Мислех си на бойната машина да сипя такова-не ми свиди,но Доктора каза,че с него не мога да го нахраня на мсло тоя мотор?

Коментар

Ама мотора на Тераното е доста по-модерен от моя...
                            Не го познаваш и за това така мислиш. В същност е от "времето на динозаврите", като "модерното" му се състои в това, че са му набутали ел. управление и са прее..ли цялата му надежност.

Коментар

И аз карам с Кастрол 10/40 и така вече 4 смени, никакъв проблем с двигателя. На 1000км го бута по около 200мл, ама като чета по английските сайтове си е напълно нормално. Успех с ремонта!

Коментар

Ама мотора на Тераното е доста по-модерен от моя.Аз се плаша,че моя ще го гори това 5W40?
                                Цивилен VW 2.0TDI PD го карам със Shell Ultra VX 5W30,ама е нов и модерен и нямам никакви грижи и грам разход на масло няма....Мислех си на бойната машина да сипя такова-не ми свиди,но Доктора каза,че с него не мога да го нахраня на мсло тоя мотор?
                                Изцяло чугун, долен вал, предкамерно впръскване. Железен - да, ама модерен - тсъ. Просто са изстискали максимума от старата технология, без да си правят труда да правят нов мотор. Сефте е произведен накъде в средата на 80-те, макар и с по-скромни характеристики, предвид липсата на турбо, а после на интеркулер.

А дали един мотор ще гори дадено масло, няма как да разбереш преди да опиташ. Пълната синтетика със сигурност смазва най-добре, сравнена с полу- и минералното. И при високи температури е по-гъста, а не по-рядка от минералното. И двигателя си стои чист, вместо да трупа нагари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X