Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител при Диско 1- 200тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Омеква педала на съединителя... Дискавъри 1

Омеква долния ляв педал ( ) по време на каране. Пада доста бързо надолу. Когато припомпя всичко е наред... до след малко. До преди да е паднал съвсем в крайно долно положение - ако натисна, съединителя отцепва. Съединителят по принцип е за смяна и новия вече пътува насам, но това предполагам това с педала е от помпа някаква или нещо подобно. Извинявам се за лаишкия израз, но аз съм си и лаик.
    Много ще съм благодарен, ако ме насочите каква е причиниата и евентуално какво да сменя. Имам за приятел много кадърен човек, но ми се ще да не го занимавам с диагностики точно сега. ако е вече за самата смяна - това е друга работа.
    Поздрави и благодарност за помощта.
    Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

Коментар

От: Омеква педала на съединителя... Дискавъри 1

Мирише ми на помпи. Яко никъде няма теч и нивото на течността не пада то значи е горната помпа. Ако пада нивото и около горната помпа е сухо то определено е долната. Щом ще сменяте съединител препоръчвам да се си смените задължително долна помпа.
      Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

От: Съединител при Диско 1- 200тди

Благодаря! Ще проверя.

Коментар

Както изглежда моят проблем е изпуснала гумичка на горната помпа. Може ли да се намерят само гумички, цял ремонтен комплект, или напрво трябва да се сменя помпата?
          Благодаря.

Коментар

В Англииско има ремонтни комплекти, но сякаш е по добре цялата помпа. Не се знае как е вътре цилиндъра.

Коментар

От: Омеква педала на съединителя... Дискавъри 1

Първоначално публикуван от Chertoianov Преглед на мнение
              ... Имам за приятел много кадърен човек...
              " Кадърния човек " да пита нещо знаещите - смених съединителя и гумичките на горната помпа , обезвъздуших и трябваше всичко да е наред , но съединителя не иска да отдели и скоростите не влизат . Отново обезвъздуших и успях горе долу да го накарам да отдели , но при последното обезвъздушаване отново не искаше да отделя . Давайте акъл защо става така , че нещо зациклих ... Според мен причината май ще е е в горната помпа , която ми се струва че не прави достатъчно налягане / имам съмнения ,че едната гумичка е обърната щото помощника ми разглобява помпата / вследствие на което долната помпа не може да натисне нормално вилката . Имам два въпроса - педала се връзва към стержена на горната помпа със ексцентричен болт - има ли значение в какво положение на гърбицата трябва да е ? Другия въпрос - между долната помпа и кожуха на съединителя има подложна пластина с дебелина 0.8 мм - каква е ролята и и мога ли да я махна ? Има ли някаква тънкост при обезвъздушаването при Дискавъри 1 , която да не знам ... между другото преди долната помпа има демпфер или компенсатор , макар че Диското е бензиново , а пише че го има само при дизелите ...
              Последно редактирано от Бакалов; 13-02-13, 20:18.
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Най-интересното е да кажеш какъв бензин е диското. Ако е V8 обезвъздушаването е голям сех хихи. При всички положения ако намерш ръчна вакуум помпа за обезвъздушаване всичко ще мине за 5 минути иначе на мен рекорда ми е 2 часа...Щом веднъж е отделил съединителя по скоро още има въздух...

Коментар

От както имам обезвъздушител за компресора е просто мечта, закачаш и чакаш да изчезнат мехурчетата, примерно 1 кафе време... или 1 бира, според зависи . Е и доливаш, щото бързо пийва течността...

Коментар

2.0 MPI е двигателя.

Коментар

• От: Съединител при Диско 1- 200тди

На тях не им знам как е разположена долната помпа. Огледай я, проблема е че понякога е монтирана с буталото на горе....и си трябва да вдигнеш малко предницата и малкото устройство за обезвъздушаване, ако ли не то дъллго блъскане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X