Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител при Диско 1- 200тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: съединителя на Диско 300тди отделя високо

Леви казваш..Това също може да е причина, наистина. Както и наличие на въздух в системата, нищо, че е на "фул". Има един демпфер, който също може да е проблем. 45000км за съединител не е малко но не е и много...
    Трудно ли сменяш скоростите?
    Опитай се да минеш през някой по-висок бордюр, например на 3-та или 4-та. Би трябвало да угасне т.е. все още да има сцепление.
    Последно редактирано от Lazar; 19-11-07, 15:20.

Коментар

Скоростите влизат много добре, разясни ми за експеримента с бордюра - от място ли или от движение(ще ми отидат гумите бе човек) Каде е този денфер, на притискателя ли?
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-11-09, 07:46.

Коментар

Е те тва е.
        Прикачени файлове
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от kantega Преглед на мнение
          ..експеримента с бордюра - от място ли или от движение..
          От място, разбира се.
          Спираш плътно, с двете гуми срещу по-висок бордюр. В зависимост от големината на гумите.
          След това, включваш на 2-ра или 3-та и отпускаш бавно съединителя, подаваш съвсем малко газ. Ако съединителя се е изпекъл или е много износен, ще преплъзне и двигателя няма да угасне.
          Пробвал съм го на голф, ситроен и жигула. Също и на Диското, преди да го купя.
          Този метод, по принцип се използва при купуване на автомобил 2-ра употреба - бързо определяне на състоянието на съединителя.

Коментар

До: Проблем със съединителя

Най-накрая успях да си сменя съединителя и отново съм в движение.
            320 лв ми струваше комплекта.Марката не я знам в момента но утре ще проверя и ще я напиша.
            Всъщност при мен проблема се оказа, притискателния лагер беше нещо строшен.Феродото и то беше заминало но проблема беше от лагера.
            LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Коментар

До: съединителя на Диско 300тди отделя високо-проблема е решен

Смених спирачната течност. Старата сигурно не бе сменяна никога и педала на съединителя почна да отделя малко преди средата на хода му! Така че момчета подменяйте си редовно спирачната течност и в спирачната и в амбриажната система-на всеки 2-3 години!
              Последно редактирано от Lazar; 22-12-07, 14:05.

Коментар

Първоначално публикуван от cop187 Преглед на мнение
                Най-накрая успях да си сменя съединителя и отново съм в движение.
                320 лв ми струваше комплекта.Марката не я знам в момента но утре ще проверя и ще я напиша.
                Всъщност при мен проблема се оказа, притискателния лагер беше нещо строшен.Феродото и то беше заминало но проблема беше от лагера.
                Ще бъде полезно за колегите тук да дадеш малко повече информация - откъде го взе, евентуално къде ти го смениха, производство?...

Коментар

Аз лично сменях съединител скоро, купихме го от Делфи, но обозначението ми е нещо като "AP" ????/ Помня смао,че свалихме стария диск със същото обозначение. Цената беше същата, предполагам е и същия. Мен ме съмнява, че диска е Локхаид ,ако не греша?

Коментар

Локхийд купиха Делфи преди години, доколкото си спомням...

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      Локхийд купиха Делфи преди години, доколкото си спомням...
                      Страхотно, мерси за инфото , значи не съм се лъгал . Е та на мен лично съединителите на Делфи ми се струват на най-приемлива цена, пък и като качество . Да не говорим пък , че Мото-фое са си егати хората, питам ги аз каква марка са съединителите им, а те не знаели, били оригинални . После пък разбрах, че те самите когато нямали налични, взимали от Делфи , егати простотията ! Да продават LR на нормални хорица по-бързо, че ми писна от тяхната политика!
                      Последно редактирано от Lazar; 14-01-08, 19:10. Причина: грешки поради много емоция :)

Коментар

Смяна съединител на Диско 1

Някой правил ли е това в домашни условия, имам предвид гараж канал и технически грамотни хора.Притесняваме това ,дали излиза спокойно скоростната кутия, или опира в шасито и има нужда да се разкача и двигателя и да се смъкне малко надолу.И как е по лесно да се разкачи раздатката от кутията или да се смъкват заедно

Коментар

До: Смяна съединител на Диско 1

Кутията заедно с раздатката, слизат достатъчно надолу, за да се извадят без да се разкача двигателя. Освен това трябва да махнеш напречната греда, върху която лежат скоростите. По-лесно се свалят заедно с раздатката, но внимавай - МНОГО Е ТЕЖКО ! Най-добре е на обикновен подемник - вдигаш камиона и отдолу вкарваш една здрава маса, върху която да легнат железариите след като ги разкачиш.

Коментар

По-добре не пипайте двигателя. Другото са само прости железарии - кардани, греди, тръбите на ауспуха...Е, горе в купето има една ламарина дето трябва да се разнити, но не е сериозен проблем.

Коментар

Абе какви двигатели ще сваляте бе хора, като в една друга тема за една фронтера. Ми направо махнете и купето за по-лесно.
                              Щом имаш на разположение грамотни хора, сваляте лоста (лостовете), разкачете карданите къде що има букси, тампоните на скоростите и раздатката.... Развивате болтовете кото държат скоростите, евентуално подпирате двигателя да не се наклони много назад и "отлепвате" скоростите - требва ви не повече от 15-сетина сантимерта процеп за да демонтирате притискателния и феродовия дискове. После, (зависи какво ще сменяте, но ви препоръчвам да се сменя всичко "комплект") вемате от така известната Капчица (или нещо подобно), капвате на феродовия диск и го ценровате по притискателния. Когато лепилото стегне, така оформения пакет се пъха процепа между скоростите и двигателя и се стяга "на кръст".
                              Като качвате скоростите нагласете нанлона на двигателя така че шлиците на феродовия диск и на амбриажната ос да са в една равнина, иначе стават бели. Това е общо взето за да не сваляш скорости, което е много тежко начинание.
                              Дано съм бил полезен.
                              Don't hunt IF you can't kill
                              първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Определено ми бяхте полезни за което искренно ви благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X