Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител при Диско 1- 200тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съединител при Диско 1- 200тди

Преди известно време ( 5-6 месеца) сменях долният цилиндър на съединителя : беше протекъл , губеше течност и накрая съвсем спря да отделя . След смяната всичко се оправи , т.е. точно там е бил проблемът . Сега обаче пак почна да не ми отделя добре , но този път не губи течност . Чудя се дали не е дошло време за смяна и на горния ( помпата) и как да разбера със сигурност . От една страна може да съм си купил някое дръвце предния път ( от мотопфое , около 100 лв) и да е издържал колкото може , но пък от друга знам , че като в една такава система смениш едната част с нова , по-уплътнена , скоро ще се покаже проблем в несменената част , все пак и тя е най-вероятно на същата възраст.
    Та въпроса ми е има ли начин да установя къде е проблема без да сменям части наслуки ?

Re: Съединител при Диско 1- 200тди

Ако си сигурен, че няма въздух в системата регулирай луфта между цилиндърчето и вилката. Не зная как е при Диското, но би трябвало да има възможност.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз смених и двата цилиндъра едновременно, но при мен протече някакъв клапан ли е, разпределител ли е, що ли е - едно цилиндърче монтирано до долния цилиндър - и сега от там ми губи по малко течност. Питах при Левито, но момичетата не можаха да схванат какво е - ще трябва да си го търся по номер от каталога...
      Тъкмо в момента и аз сменям съединител, та ... някой слагал ли е NK? Нещо не иска да отделя - съединителя е взет комплект и според щрихкода е датски. Всъщност вътре на него пише Валео. Дайте колеги някаква идея какъв може да е проблема.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Проблема се оказа в съединителя NK. Сложихме Локхийд и заспа...
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Проблем със съединителя (Дискавъри 1)

Ужас-колеги.Прецака ми се съединителя.Май ще трябва да го сменям.
          Имам обаче едно питане, защото може да не е баш от изтъркване на диска, ами от някакъв лагер там.
          Значи като натисна съединителя след около 1сек.(имам предвид не веднага) почва да се чува едно стържене.След ден - два започнах да не мога да включвам на 1-ва, а и останалите скорости почнаха да не влизат като хората.В момента при запален двигател
          1-ва въобще не може да се вкара, тръгвам директно от 2-ра като и тя ми прави проблеми.
          Дали е от някъкав лагер там и ако е от него, мога ли само него да подменя.Какво да правя?
          LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Коментар

До: Проблем със съединителя

Така, и така ще се отваря. Смени си к-т съединителя, защото после процедурата е същата
            LZ1HKW
            Реглаж на преден и заден мост
            My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
              Така, и така ще се отваря. Смени си к-т съединителя, защото после процедурата е същата
              Правилно. ~200лв е комплекта, ~100лв е работата и си готов.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Правилно. ~200лв е комплекта, ~100лв е работата и си готов.
                Значи не е много скъп.В мотфое толкова ли струва.А от къде мога да си купя?

Коментар

Първоначално публикуван от cop187 Преглед на мнение
                  Значи не е много скъп.В мотфое толкова ли струва.А от къде мога да си купя?
                  Питай Влади(vladi333).

Може и в Дарукар.
                  В МПф не ти препоръчвам - мноого скъпо! Почти х2 спрямо Дару.

Коментар

А един вид ли е или има избор от производители и фирми?

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                      Ако е 300tdi за това става въпрос поз.№9 е лагера.Сменяй всичко.

п.п Сподели после какъв/на коя фирма/ сложи.
                      Прикачени файлове
                      Land Rover Discovery:
                      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                        Ако е 300tdi за това става въпрос поз.№9 е лагера.Сменяй всичко.

п.п Сподели после какъв/на коя фирма/ сложи.
                        С 200tdi съм, но все пак мерси.Системата може да е същата, а и да не е то 100% ще си приличат доста.

Коментар

Проблеми със съединителя на Диско Tdi отделя високо

Напоследък педала на съединителя на ЛРДиско ми отделя високо.Самият съединител е сменян преди 45000км. Имали възможност за някакъв реглаж ???

Коментар

До: съединителя на Диско 300тди отделя високо

Мисля, че няма възможност за регулиране.
                            Провери ли си нивото на течността в резервоарчето?

Коментар

До: съединителя на Диско 300тди отделя високо

Ха-ха-ха е не идвам от САЩ всичко е на фул. Това в които се съмнявам е феродовият диск. Целия съединител е закупен от онзи измамник Леви а и там го монтирах,просто търся и др.евентуални причини.
                              Последно редактирано от Lazar; 22-12-07, 14:03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X