Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител при Диско 1- 200тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съединителя на Диско Tdi отделя високо

Колеги, за да не отварям нова тема, ще задам въпроса си тук. Къде се намира (стои) т.н. "демпфер" в хидравличната системата на съединителя - горна помпа (мaster), демпфер, долна помпа. При мен немога да го открия. Имам горна помпа, тръбичка до долната помпа .... и това е . Възможно е някога да е бил ампутиран, а възможно/разумно ли е да се кара така? Автомобила е Диско 300 тди.
    Последно редактирано от tymi; 14-09-09, 14:18.

Коментар

До: Демпфер на съединителя

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
      Разбрах, че въпросния демпфер се слага само на дизеловите модели.
      Успокоявм се. Тъкмо бях почнал да се чудя къде сме го загубили този демпфер.
      Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Колеги и аз имам проблем с този демфер от единият вход сълзи течност и губя съединитела.
        Знае ли някой цена и функция на тази част. Моля дайте малко инфо.

За това ви говоря.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-09-09, 19:37.

Коментар

Първоначално публикуван от Дон Нуцо Преглед на мнение
          Знае ли някой цена и функция на тази част. Моля дайте малко инфо.
          ....За това ви говоря.
          Малко по-нагоре в темата, пост №10.

... и цената в:... paddock ... ЦЪК
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-09-09, 20:21.
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от tymi Преглед на мнение
            ... При мен немога да го открия. Имам горна помпа, тръбичка до долната помпа .... и това е . Възможно е някога да е бил ампутиран, а възможно/разумно ли е да се кара така? Автомобила е Диско 300 тди.
            Възможна е ампутация. Все пак е успокоител. За неротиците е важно!

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
            Успокоявм се. Тъкмо бях почнал да се чудя къде сме го загубили този демпфер.
            И аз се чудех къде е, когато Лазо докара новия. А се оказа,че нямам. /Всъшност имах чисто нов от Падок/

Първоначално публикуван от Дон Нуцо Преглед на мнение
            Колеги и аз имам проблем с този демфер от единият вход сълзи течност и губя съединитела.
            Знае ли някой цена и функция на тази част. Моля дайте малко инфо..
            Цената е около 2 лева бъгарски. Цената на 2 водопроводни скоби.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

От известно време, когато когато покарам малко Диското, и при първа скорост почва да ми тресе. Това не го прави когато е студена. Заставам срещу висок бордюр,на трета скорост пускам съединителя и джипа угасва. Според мен е притискателен диск, но по-добре да чуя и ваши мнения. Ако трябва да поръчвам такъв диск, някой знае ли точно кой да поръчам от падока.Благодаря!
              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Алекс, поръчвай к-т. Така е правилно. Цената за труда е съпоставима с тази на к-та. Най-удобно е на канал. Не си струва частична смяна. Иначе има Валео и цените са смешни /поне за 200тди е така/.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Ясно, кит ще е.В падока гледам някакъв на Britpart за 41.95 и друг AP Driveline на 65 паунда.Да заложа на по - евтиното или то ще ми излезе по - скъпо?
                  Discovery I, 300 TDI

Коментар

Ми аз не виждам съществена разлика спрямо цените тук.

Коментар

Преди малко ходих до местния магазин за авточасти, за комплект съединител на Waleo ми поискаха 380 лв, а за някаква друга марка - 310 лв.Незнам дали има някаква грешка.
                      Discovery I, 300 TDI

Коментар

Толкова са . За това си взех от Падок на AP Driveline за мисля около 65 паунда. Или 180 лв...
                        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Проблем със съединител

Привет на всички. Машинката ми е 300tdi-97г. и съм много доволен от нея, но тези дни ми направи следния номер. След безпроблемно движение през деня , вечерта като се заприбирах се оказа ,че педалът на съединителя пропадна до край и сам не се връща. Както и да е, беше късно и при неработещи светофари се прибрах без съединител. Предположих ,че пружината в помпичката с казанчето се е счупила пак / вече ми се е случвало /.Но днес след като свалих и разглобих въпросната помпа се оказа , че пружината / конусовидна е / си е здрава и няма нищо видимо по помпата от което да предположа , че проблема е в нея. Сега се сещам ,че сутринта като премествах камиончето на по удобно място за бъдещите ремонти при натискане на съединителя той не пропадаше както преди до край , а след средата просто запъваше и не можеше да продължи до долу .Положението е това. Предварително благодаря на всеки , който има предположение за проблема и разбира се го сподели с мен.

Коментар

До: Проблем със съединител

След като не е "горната помпа" виж долната. Щом не е могло да се натисне педала може да има проблем с вилката. Може да е изпаднала прУжина от феродовия диск (има ли странни шумове?), може... може ... може..
                            Щом можеш да свалиш и разглобиш помпата на съединителя, значи не трябва да ти е проблем да провериш нещата за кото ти говоря.

Успех!
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-12-09, 11:06.
                            Don't hunt IF you can't kill
                            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

До: Проблем със съединител

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                              След като не е "горната помпа" виж долната. Щом не е могло да се натисне педала може да има проблем с вилката. може да е изпаднала прожина от феродовия диск (има ли странни шумове?), може... може ... може..
                              Щом можеш да свалиш и разглобиш помпата на съединителя, значи не трябва да ти е проблем да провериш нещата за кото ти говоря.

Успех!
                              Благодаря колега . Днес ще сваля и долната помпа и ще огледам за нещо подозрително по системата.

Коментар

Проблем след смяна на съединител

Здравейте колеги съфорумци,преди около месец си взех диско 1 2.5 тди 2 врати поръчах си съединител комлпект от паддок бритпарт хеви дюти посъбрах парици и отидох да го сменят в СТАНИМИР К.Д в квартал дружба 1 момчетата днеска щяха да го испишат с новия съединител и ново масло и филтърче обаче възникна проблем и тои е следния : когато запалиш натиснеш съединителя и вкараш 1 първа или задна все едно не е натиснат и влиза с хъркане а другите влизат с трудност,когато си на място с загасен двигател влизат палиш на съединител и отпускаш потегля от ниско долу , пробваха да обезвъздушават системата но не помогна ако някой има идея от какво може да е или е имал този проблем нека да пише БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X