Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Range Rover Р38А - 2,5 DSE с проблемите си

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов собственик на Range Rover Р38А - 2,5 DSE с проблемите си

Да дойде ама колко ще го обръснат за рапатрак? може би колкото да се оправи колата, а дали е така само времето ще покаже
    Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Първоначално публикуван от dignatov Преглед на мнение
      Да дойде ама колко ще го обръснат за рапатрак? може би колкото да се оправи колата, а дали е така само времето ще покаже
      Е що пък с репатрак?Една платформа и за 100 и кусур лева е до София.Поне със сигурност ще разбере какви проблеми има джипката,а не да обикаля целия град и да го вземат за опитно свинче.

Коментар

Заден десен височинен датчик излезе. На маймуна ме направи 1 година. Сутрин го вдигам на ниво и изключвам ЕАС-а. Цял ден всичко е 6. Губи по 1-2 см, но наваксвам на другата сутрин.
        На колегата с репатрака - колегата Митко може да помогне в казуса.
        Аз днес съм с нова изненада. Паркирах в овча купел, до циганската махала, а там е пълно с аларми. Дотам бях. Няма мърдане. Запалих го с ЕКА. Не може да се синхронизира ключа.
        Най-големите екстри създават и най-големите проблеми....
        TLC 200 V8
        TLC LJ79
        Toyota Prius2

Коментар

След още година (може би) най-вероятно ще се окаже че виновника не е бил височинен датчик! Дано продължиш да ни държиш информирани!
          Алармите не пречат на джипа! Пречат по силните излъчватели работещи на определена честота!
          Как се опита да синхронизираш ключа и коя година беше джипката?

Коментар

Първоначално публикуван от kalibbg Преглед на мнение
            Заден десен височинен датчик излезе. На маймуна ме направи 1 година. Сутрин го вдигам на ниво и изключвам ЕАС-а. Цял ден всичко е 6. Губи по 1-2 см, но наваксвам на другата сутрин.
            Здавейте, пише ви още един от отбора на Р38 2.5 DSE. Вече цяла седмица го наблюдавам и се убеждавам, че проблема на kalib(an)bg е очеваден. Проблема с танцуването е наличен само като е спрял, тогава сработва системата за нивелиране. Системата се опитва да работи с наличните работещи датчици но така и не успява, което е и причина за танците. Поради неработещия датчик системата просто не знае къде се намира и непрекъснато коригира.Когато тръгне всичко приключва. Само не ми е ясно, като се закачи колата за диагностикар дали този датчик е подавал информация изобщо и каква е била тя съпоставена с другите три???
            И накрая, Иво, що се праиш на Майстор, като те знам колко отбираш от компютри!

p.s. Някой да има на PDF user manual-a за същия? Range Rover P38 2.5DSE 97-мa.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-11-11, 10:55.

Коментар

Първоначално публикуван от batlancelot Преглед на мнение
              ..........
              Имам, дай имейл!
              Land Rover Discovery:
              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Здавейте, пише ви още един от отбора на Р38 2.5 DSE. Вече цяла седмица го наблюдавам и се убеждавам, че проблема на kalib(an)bg е очеваден. Проблема с танцуването е наличен само като е спрял, тогава сработва системата за нивелиране. Системата се опитва да работи с наличните работещи датчици но така и не успява, което е и причина за танците. Поради неработещия датчик системата просто не знае къде се намира и непрекъснато коригира.Когато тръгне всичко приключва. Само не ми е ясно, като се закачи колата за диагностикар дали този датчик е подавал информация изобщо и каква е била тя съпоставена с другите три???

Не си разбрал добре как работи системата! Архив за височинните датчици няма и не е необходим никому!

Коментар

Първоначално публикуван от PETER PETRAKIEV Преглед на мнение
                  Имам, дай имейл!
                  Благодаря предварително. Мейла е: .......

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                  Не си разбрал добре как работи системата! Архив за височинните датчици няма и не е необходим никому!
                  Може да не съм разбрал, не претендирам. Само едно пояснение, не говоря за архив на датчиците а за текущи показания. За разлики в стойностите, непостоянни стойности променящи се за кратко време, водещи до гореописаните ефекти.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-11-11, 19:59.

Коментар

Като покарам още една година - вече ще дойде ред и да сменя нещо, но пак няма да стъпя в някой от трите титуловани сервиза. Факт е, че навъртях 35 000 км без да опирам до тях - ще навъртя и още 10 пъти толкоз. Да са живи и здрави ентусиастите, които карат рънаути...
                    TLC 200 V8
                    TLC LJ79
                    Toyota Prius2

Коментар

Баце, аз 1995 бях главен програмист на военния флот бе. Вдигах Р2Р връзка бургас-Варна по 2 жички
                      TLC 200 V8
                      TLC LJ79
                      Toyota Prius2

Коментар

Благодаря предварително. Мейла е: .........
                        Готово, виж пощата.
                        Land Rover Discovery:
                        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Не един а цели два сензора са ми тровили душицата.... Мисля да сменя 4-те поне да знам, че след година няма да ме тровят...
                          TLC 200 V8
                          TLC LJ79
                          Toyota Prius2

Коментар

Одисята надявам се е на път да приключи след като вчера реших да направя тотална инспекция на цялата въздушна част по логическа схема.
                            1. Изключих релето.
                            2. Надух възглавниците и бутилката с вентили.
                            3. Облякох неопрен и потънах под колата.
                            4. След около час пенене - нищо... Над задната греда обаче забелязах нещо уникално. Някой идиот беше снаждал шлаухите с маркуче от бензин и стежки - на задно дясно колело и на бутилката... Не се виждаше теч.
                            5. От Пневмотехника взех 2 метра 20барова тръбичка с муфи.
                            снощи по тъмно монтирах тръбата и тази сутрин гледам - колата не е мръднала.

Днес ще сменя и на бутилката булашика който са направили... предполагам и там има теч...

тази простотия на някой сервиз ми струва 2 нови задни възглавници при здрави стари, 1 смяна на компресор, Смяна на клапанен блок,
                            TLC 200 V8
                            TLC LJ79
                            Toyota Prius2

Коментар

Има голяма вероятност простотията да е извършена от бившия собственик, а не в сервиз! Това е типична повреда на тръбопровод който дълго е бил обдухван благодарение на изгоряла изпускателна тръба! Няма ли да е по добре да си възстановиш (смениш) тръбопровода

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                                Има голяма вероятност простотията да е извършена от бившия собственик, а не в сервиз! Това е типична повреда на тръбопровод който дълго е бил обдухван благодарение на изгоряла изпускателна тръба! Няма ли да е по добре да си възстановиш (смениш) тръбопровода
                                Като цяло ще е по-добре, но е сложно като операция. 13 метра опъване и сучене, а старите нали са в шлауха. Поставих ремонтните муфи с 20 барова тръбичка с по-добри ТТД от оригиналната /запазва гъвкавост до -20/ . Утре ще видим как се държи.
                                TLC 200 V8
                                TLC LJ79
                                Toyota Prius2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X