Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Range Rover Р38А - 2,5 DSE с проблемите си

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ооооо, много се кефя на тази екстра, но и на всички други . това е моята кола, а съм имал доста преди това. ... Кабелчето ми дойде.... От софия.... утре ще видя какво може да се види с него
    Явно има и друг проблем. На място задницата пада след час стоене. Цялата....
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-10-10, 08:14.
    TLC 200 V8
    TLC LJ79
    Toyota Prius2

Коментар

От: Нов собственик на Range Rover Р38А - 2,5 DSE с проблемите си

Първоначално публикуван от kalibbg Преглед на мнение
      ... Кабелчето ми дойде....
      Колега сподели какво кабелче си поръчал?
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-10-10, 09:24.
      Land Rover Range Rover 2,5 DT
      Land Rover Discovery 200 TDI
      BMW F650ST - RIP
      "Совите не са това което са"

Коментар

Що не взема и на моя да му оправя въздуха... сега е на пружини, като те слушам и ти "завиждам" благородно :-)
        RR P38
        LZ3XA

Коментар

Кабелче за ЕАСънлок - прост софтуер за изчистване на грешки. Мислех че за повече неща става ....
          Сменени гумички, обаче проблема си остава. Сутрин задницата спихва. Дали някой е имал подобен казус и може ли да ме упътите????
          Ще почистя клемите на 35-пиновия конектор да видим дали не са клеясали
          TLC 200 V8
          TLC LJ79
          Toyota Prius2

Коментар

Абе няма кво да чисиш, проблема е на 99% ясен. Възглавници. И при мен беше така, смених само задните и след 6 месеца се прецакаха и предните, та и те сега са чисто нови и няма проблеми. Но за да си 100% сигурен, а да не се окажеш в този 1% и проблема да е друг, отиваш на канал или лягаш отдолу под колата и като си я загасил пръскаш с пулвелизатор( шише от препарат за почистване на стъкла), само че слагаш вътре вода и да речем течен сапун!!! Пръскаш възглавниците и ако са ти прецакахи и изпускат ще излизат мн хубали сапунени балони!!! При мен беше същия проблем. За цяла нощ, за малко не!!! И то не винаги зависеше как съм спрял,ако спра по определн начин и възглавницата не е хоризонтална, запушваше дупчицата и не изпускаше!!! Виж разрови се някъде из темите, бях писал и даже бах сложил и снимки на мойте възглавници!!! Мисля че в темата за ремонта на valve block-a!

Коментар

Преди 6 месеца бяха добре възглавниците, но ще легна да видя.
              Поведението и ми прилича на нещо електронно - спихва, качва се. на светофар ту отпусне, ту качи с по 1 см..... Луда работа
              TLC 200 V8
              TLC LJ79
              Toyota Prius2

Коментар

Цялата задница ли се спускаше??? При мен пада цялата.
                Никакви грешки не дава.
                TLC 200 V8
                TLC LJ79
                Toyota Prius2

Коментар

Това май е проблем в някой от височинните датчици...
                  "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Утре ще има полегнала е тодора... Напълних до до горе в 20:00 часа и махнах релето на ЕАС-а - да не балансира постоянно. В 23 задницата беше долу - малко над тампоните. странното е, че спадат и двете страни. Дали случайно някой знае за какво са трите задържащи вентилчета в клапанния блок? Единия очевадно държи налягането към бутилката. Утре ще се пеним

Първа или втора/арно/ генерация балони ще ми препоръчате?
                    Последно редактирано от CarTest™; 16-10-10, 08:28.
                    TLC 200 V8
                    TLC LJ79
                    Toyota Prius2

Коментар

Звънни на mumbler или му пише лично съобщение да те закачи, и да се види всичко.
                      Изпуска ли клапан и какво е цялото положение. Но нищо не ти коства преди това да пениш!!!
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-10-10, 09:47.

Коментар

Пененето нищо не показа. Като го закачих на ЕАСънлока - не подава информация от преден десен датчик за височина.... Ще се ходи при mumbler - аз тук не мога да пиша лични
                        Не е електроника. Или клапанен блок или възглавници...
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-10-10, 09:49.
                        TLC 200 V8
                        TLC LJ79
                        Toyota Prius2

Коментар

Това със задните възглавници е от свалянето и качването на Клапанния блок - сигурно има теч от някоя цанга за задните възглавници - не съм сигурен но май ако едната спада - и другата се изпразва (изравнява) от компа - на база сравнение на вис. датчици. Оправя се като се сменят О-рингите в цангите и(или) се скъси въздухопровода с 4-5мм за да легнат о-рингите на ново (ненаранено) място по въздухопровода. При скъсяване трябва да се направи фаска на челно срязания въздуховод с например острилка за моливи за да влезе без проблем в о-рингите!Обикновенно о-рингите трябва да се смажат със силиконова грес (силик. масло) или грес за водопроводна арматура - става и с крем за ръце за да не ги повлече (набере) вкарания въздухопровод.Мисля че това ще помогне
                          Теорията и Практиката нямат нищо общо с действителноста !

RR P38
                          RR Classic

Коментар

Опених като пожарникар горяща лавка... Нищо братче. Ще си карам така, а като гръмне нещо ще сменям възглавниците. Мога бас да хвана, че ако вляза в сервиз ще ми сменят новите гумички и ще ми вземат 400 лв и пак няма да стане . Колеги, знаете ли някой който много да си е патил???
                            За 1 час задна дясна смъква 6-7 сантиметра....

Сега чета и си мисля нещо - на мен проблема ми се появи след като бях спрял 1 ден на едно хълмче.
                            http://www.rangerovers.net/repairdet...sion/#slowpump казват, че може да се е поразместила. Уикенда пак ще си поиграя със задна дясна.
                            Последно редактирано от CarTest™; 26-10-10, 00:16.
                            TLC 200 V8
                            TLC LJ79
                            Toyota Prius2

Коментар

Не мога повече.... Ще сложа пружини... Възглавниците са като нови, а в София няма един шибан добър майстор да оправи проблема... В мото Пфое и Дару са кожодери... При Леви ти говорят едни цифри.... Само материалисти.... Къде останаха хората, които разчитат на щастливия клиент...
                              TLC 200 V8
                              TLC LJ79
                              Toyota Prius2

Коментар

Щастлив клиент-забравил съм какво беше това!Може ли по систематизирано да опишеш кога и какво точно прави П38цата.Ако може децата да не пречат докато пишеш ще е ок

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X