Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с раздатка и скорости на WJ 3.1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с раздатка и скорости на WJ 3.1

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
    Еми кутията другата седмица я връщам за рекламация, тъй като оправиха 4-тата но в момента няма 3-та- директно от 2-ра се усеща как включва 3-та и веднага отива на 4-та. Отделно кикдауна не се задейства след 80 км/ч и разчиташ на ускорение от 4-та... Заедно с това докато са ровили по кабелите са оправили без да искат подгряването на седалките но са ми прекъснали круз контрола Та другата седмица им я карам и ще очаквам да оправят всичко както трябва, все пак 1200лв не е малка сума... А раздатката всичко й е наред, оказало се, че чукането идва не от нея ми от предно ляво каре на полуоската, ето защо като предаде раздаткатана предните колела чука и това ни заблуждаваше, че е веригата в раздатката...
    Има регулиране чрез жилото на газта за това кога да вкючва и колко дълго да седи на дадена скорост(процедурата е описана в тех.информация за 3.1 от Сашо Пунчев)Аз доста си играх но нагласих моята.
    grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Връщам им го те да си се оправят, за тия пари дет съм им дал нищо няма да пипам аз- да оправят круз-а, кик-дауна и 3-тата... Иначе занапред ще знам за този реглаж
      R 727cc BB KIT
      ZJ V8
      WK2 V6

Коментар

Така, тъй като съм на Пампорово в момента и вчера ми се случи да затъна със 2-те десни колела и заораха на дълбко в един мек сняг , и съответно отдолу лед... Колата не опря, но не пожела да излезе и се наложи да ме дръпнат с snowscoot... Та забелязах, че само затъналите колела се въртяха, от време на време само 2те задни, но в общи линии или едните 2 или другите 2 въртяха(и с включени бавни/блокиран среден диф и на HI all time). Въпроса ми е това нормално ли е за Quadra Trac II, да въртят само предно и задно затънало, тъй като им е по- лесно и левите, които са на по добра основа да не помръдват, за да ме изтеглят и като цяло 2 колела. Ако е така, значи ще ме е яд много, че не съм с Quadra Drive, ако не е нормално ми кажете защо колелата с добър грип/захапка за пътя не помръдваха?
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

Така, тъй като съм на Пампорово в момента и вчера ми се случи да затъна със 2-те десни колела и заораха на дълбко в един мек сняг , и съответно отдолу лед... Колата не опря, но не пожела да излезе и се наложи да ме дръпнат с snowscoot... Та забелязах, че само затъналите колела се въртяха, от време на време само 2те задни, но в общи линии или едните 2 или другите 2 въртяха(и с включени бавни/блокиран среден диф и на HI all time). Въпроса ми е това нормално ли е за Quadra Trac II, да въртят само предно и задно затънало, тъй като им е по- лесно и левите, които са на по добра основа да не помръдват, за да ме изтеглят и като цяло 2 колела. Ако е така, значи ще ме е яд много, че не съм с Quadra Drive, ако не е нормално ми кажете защо колелата с добър грип/захапка за пътя не помръдваха?
          Нормално е - имаш отворен преден и заден и диф и мощността отива към колелата с най-малко съпротивление ...
          Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Съвсем точно си открил разликата между двете системи.
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
              Нормално е - имаш отворен преден и заден и диф и мощността отива към колелата с най-малко съпротивление ...
              Эадния диф. на Quadra Trac II не е отворен.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                Бях чел някъде, че всички WJ 3.1 ТД Лимитед винаги са с Куадра Драйв, ама явно не е така.
                ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                Volvo XC90 D5 Executive '12
                Volvo XC60 D5 Summum '11
                Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Хм, къде мога да прочета повече за това?
                  Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                    Бях чел някъде, че всички WJ 3.1 ТД Лимитед винаги са с Куадра Драйв, ама явно не е така.

Писах само, че на Quadra Trac II эадния диф. не е отворен.
                    За WJ 3.1 ТД има май и на двата моста отворени.
                    Эа Лимитед не энам.
                    Честно каэано и аэ не съм виждал WJ 3.1 ТД да не е Лимитед и Куадра Драйв.

Quadra Trac II съм виждал на бенэинови WJ вкарани от Америка - предния диф. отворен, эадния Trac Lok.

Коментар

Еми аз съм с wj лимитед 3.1- Quadra Trac II (поне това пише на панела) и според това което видях, как се въртят колелата- 1 път двете десни, след малко захапа само 2-те задни но за малко и след това се включи пак предното с по- малко съпротивление, следва, че и двата са отворени, което е доста възмутително, каква 4х4 система е това тогава, да не може да завърти на колелата които захапват добре?????
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

Еми аз съм с wj лимитед 3.1- Quadra Trac II
                        Значи има явно...

А на дифовете като им сменяш маслото погледни им вътре карантиите.

Най вероятно щом е Quadra Trac II предния да е отворен, пък задния да е Trac Lok, но да му са скапани феродата или маслото да е кофти.

Коментар

Значи има явно...

А на дифовете като им сменяш маслото погледни им вътре карантиите.

Най вероятно щом е Quadra Trac II предния да е отворен, пък задния да е Trac Lok, но да му са скапани феродата или маслото да е кофти.
                          При WJ 3,1тд , от първите години /1999/ фабрично са си с два отворени дифа.
                          Като опция се предлага куадрадрайв - съответно с доплащане.
                          Винаги е написано на кутията и отзад.
                          Моят е точно с два отворени дифа.
                          При подобна ситуация си помагам с ръчната - тя блокира преплъзващото колело и зацепеното се завърта.
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Ясно, значи затягам ръчната и при следваща подобна ситуация я ползвам. Въпреки, че наистина се чуда как може такава машина с 2 отворени дифа... А имам и едно питане, как да регулирам жилото на газта да ми превключва по- висока предавка на 4100- 4200 а не на 4500 както е в момента?
                            R 727cc BB KIT
                            ZJ V8
                            WK2 V6

Коментар

Ba4e Mite - да разбираме ли, че на твоя няма никакви надписи нито отзад на петата врата, нито на скоростния лост.

baha - твоя коя година е. Щото Ba4e Mite пише за по старите.
                              Quadra Trac II би трябвало задния диф да е Trac Lok.

Коментар

Ясно, значи затягам ръчната и при следваща подобна ситуация я ползвам. Въпреки, че наистина се чуда как може такава машина с 2 отворени дифа... А имам и едно питане, как да регулирам жилото на газта да ми превключва по- висока предавка на 4100- 4200 а не на 4500 както е в момента?
                                Според мен това са злодейски обороти за този мотор..Иначе като отпускаш жилото сваля оборотите на които вкючва.
                                grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X