Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с раздатка и скорости на WJ 3.1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с раздатка и скорости на WJ 3.1

Тъй като вече споменах няколко проблема по колата, сега ще споделя и новия. Тръгвам в петък към Пампорово и по едно време усещам, че скоростната няма никакво намерение да ми включи 4-та скорост и около половината магистрала съм карал със 100 на 2700 об/мин на 3-та. Какво ли не направих за да я накарам ад включи, но не се получи... Същото стана и на връщане..... до големия наклон след тунела на Тракия за София, йъдето я изръчках до 3500 об/мин и тя взе, че включи... Та изхарчих сумати гориво и в интерес на истината не бях вярвал, че ще карам по магистралата със и под 100 км/ч Днес записах час за утре в 10 в един сервиз срещу караулката на Ботевградско и утре ще отварят скоростната кутия да видят дали проблема не е в клапана на O/D и изобщо ще я прегледат цялата, защото на сфетофар като спирам ми тресе колата известно време докато не изключи съвсем... Предложиха ми и раздатка от старото Чероки- 4x2 и 4x4, но предпочитам да се ремонтира тази ако е възможно или да се вземе същата здрава въпреки, че ми казаха, че е труден ремонта на тази заради веригата, а то от нея е проблема(не може да се намери...) И може ли да сложа раздатка/окомплектоване QuadraDrive или няма да има ефект? Та ако имате нещо в предвид за раздатката, споделете...
    Последно редактирано от baha; 15-02-10, 17:15.
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

До: Проблем с раздатка и скорости на WJ 3.1

Маслото сменяно ли е? Тези скоростни кутии са капризни откъм обслужване и масло.

Коментар

Ми преди около 3500 км е сменено масло на кутията и диф-овете. На пръчката за ск кутия маслото е кристално червено... Иначе ще ми кажете ли най- добрите масла за скоростната кутия и диференциалите. За скоростите знам че е Мопар 7176 3,8 литра? А на диф-овете пак ли същото?
      Последно редактирано от baha; 15-02-10, 19:10.
      R 727cc BB KIT
      ZJ V8
      WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
        Тъй като вече споменах няколко проблема по колата, сега ще споделя и новия. Тръгвам в петък към Пампорово и по едно време усещам, че скоростната няма никакво намерение да ми включи 4-та скорост и около половината магистрала съм карал със 100 на 2700 об/мин на 3-та. Какво ли не направих за да я накарам ад включи, но не се получи... Същото стана и на връщане..... до големия наклон след тунела на Тракия за София, йъдето я изръчках до 3500 об/мин и тя взе, че включи... Та изхарчих сумати гориво и в интерес на истината не бях вярвал, че ще карам по магистралата със и под 100 км/ч Днес записах час за утре в 10 в един сервиз срещу караулката на Ботевградско и утре ще отварят скоростната кутия да видят дали проблема не е в клапана на O/D и изобщо ще я прегледат цялата, защото на сфетофар като спирам ми тресе колата известно време докато не изключи съвсем... Предложиха ми и раздатка от старото Чероки- 4x2 и 4x4, но предпочитам да се ремонтира тази ако е възможно или да се вземе същата здрава въпреки, че ми казаха, че е труден ремонта на тази заради веригата, а то от нея е проблема(не може да се намери...) И може ли да сложа раздатка/окомплектоване QuadraDrive или няма да има ефект? Та ако имате нещо в предвид за раздатката, споделете...
        Доколкото знам рздатката на Quadra Drive и Quadra Trac2 е една и съща.(247)
        grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Така е, само дето при К Трак 2 няма този вари лок...
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

Така е, само дето при К Трак 2 няма този вари лок...
            Вари лока е в дифовете, трябва да си смениш мостовете за да си имаш Куадра Драйв. А иначе на комплектация QD раздатката е пак QT2 ...
            Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Ясно, значи с верига ще се минава... А сега колата е в сервиза bmw/margel на Ботевградско за АСК и се оказа, че не ми включва 4-та и напряга и тресе при намаляне на скороста заради 2-те електрически клапи в ск. кутия и близо 400 лева заминават... Надявам се да е от тях де, маслото беше чисто без стужки и железа. Та като се затвори и всичко е наред, почвам раздатката...
              R 727cc BB KIT
              ZJ V8
              WK2 V6

Коментар

Не е добре положението колеги, сменихме електрическите клапи и пак същата работа... Оказва се че проблема е някъде в "мозъка" на кутията и в оувърдрайв муфите, цялата комплектация и над 1000 лева ремонт... В четвъртък ще я взема и се надявам всичко да е наред!
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

Така май ще сменяш, докато накрая смениш и колата. Тоя метод, "ако не е т'ва, ще е онова" е приложим за по-евтинки джаджи. Дано тоя път да са познали....
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Еми ако не са познали, си връщат старата окомплектация, както направиха с ел. клапи и почват следващия вариант. От тая гледна точка са точни, все пак 1 от 2-те места в София където правят автоматични скоостни...
                    R 727cc BB KIT
                    ZJ V8
                    WK2 V6

Коментар

И какво стана с кутията?
                      grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Еми кутията другата седмица я връщам за рекламация, тъй като оправиха 4-тата но в момента няма 3-та- директно от 2-ра се усеща как включва 3-та и веднага отива на 4-та. Отделно кикдауна не се задейства след 80 км/ч и разчиташ на ускорение от 4-та... Заедно с това докато са ровили по кабелите са оправили без да искат подгряването на седалките но са ми прекъснали круз контрола Та другата седмица им я карам и ще очаквам да оправят всичко както трябва, все пак 1200лв не е малка сума... А раздатката всичко й е наред, оказало се, че чукането идва не от нея ми от предно ляво каре на полуоската, ето защо като предаде раздаткатана предните колела чука и това ни заблуждаваше, че е веригата в раздатката...
                        R 727cc BB KIT
                        ZJ V8
                        WK2 V6

Коментар

А някой може ли да ми каже с каква скоростна кутия е 3.1? Мерцедесова, американска, италианска..? и точния модел/номер, каталожен...
                          R 727cc BB KIT
                          ZJ V8
                          WK2 V6

Коментар

А някой може ли да ми каже с каква скоростна кутия е 3.1? Мерцедесова, американска, италианска..? и точния модел/номер, каталожен...
                            Скоростната кутия на 3,1 и 4.0 е Крайслер 42RE (A500 SE)

http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...42RE/index.htm
                            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                            Volvo XC90 D5 Executive '12
                            Volvo XC60 D5 Summum '11
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Всъщност е 44RE.
                              Прикачени файлове
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X