Аз ако го слушам Димата трябва да ходя пеша.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Grand Cherokee Преди или след 96г.
Свий
X
-
Да бе, точно мен. Хем знаеш че съм фен на JEEP. Виж, ако някой ми даде WJ като твоя ще си го карам с радост, обаче ZJ си има доста болежки и е излишно да ги премълчаваме. Още повече че този автомобил е абсолютно без конкуренция от гледна точка на съотношение цена/качество/потребителски качества/офроъд възможности. Просто няма друг такъв. Има някои по-добри в едно или друго, но комплексно това е най-доброто и правилното решение.Първоначално публикуван от kinexАз ако го слушам Димата трябва да ходя пеша.

Това е най-много комфорт, най-много проходимост и най-много автомобил за тези пари.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
От: Grand Cherokee Преди или след 96г.
Здравейте!
Не ми се иска да отварям нова тема по “стар” въпрос, затова пиша в тази.
От скоро се интересувам относно Jeep Grand Cherokee с идеята да придобия един.
Нещото което не ми е ясно в случая възможно ли е Quadra-Trac (NV249) (без OD)
да се монтира и след 1996 година?
Според снимката в руския форум ръчката за превключването изглежда така: http://www.jeep.avtograd.ru/xfer/images/249shift.jpg
Същото управление виждам в джипове за които се казва, че са 96-97г, или поне продавачите така са обявили.
Примерно:
джип който очевидно е с фейслифт:
http://i.ebayimg.com/23/!!tE)fuQEW0~$(KGrHqUOKpgEy+jC1nIvBMyDJ,cCUw~~_27.JPG
И управлението на раздатката:
http://i.ebayimg.com/23/!!tE)iH!EG0~$(KGrHqUOKm4Ey2UtWhbuBMyDK1nn1w~~_27.JPG
или този:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...754&f1=details
Предварително благодаря!Само мъртвите риби плуват по течението !
Коментар
-
Re: Grand Cherokee Преди или след 96г.
Моя е 96та и ръчката изглежда точно така!
А как изглежда на 249 с ОД?Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15
тел. 0897818449
Коментар
-
не е с или без OD в смисъла на OverDrive за което има копче и е свързано със скоростната кутия, а е 249OD което ще рече OnDemand
при първия модел (до 1996г) 249 раздатката разпределя усилието почти поравно между двата моста и вискомуфата играе роля на меджуосев блокаж.
при 249OD нормалното разпределение е 95% на задния мост и ако пробуксува, тогава прехвърля въртящ момент и на предния мост.... затова е OD - при поискване
ръчките са еднакви!________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Даа благодаря за разяснението! Предполагах, че видимо могат да се различат. Явно годината си е определящото.
Друг въпрос, понеже разбрах, че съфорумци работят или имат сервизи за Jeep. Бих ли могъл да се обърна към някой било по телефона
или да отида лично за да ми разясни накратко какво трябва да гледам при покупката? Особено ако не е в БГ. Тук е ясно...карам го на диагностика.Само мъртвите риби плуват по течението !
Коментар
-
Малко шаблонно и тривиално:
ok, a отчитаме ли, километрите и сервиза от разликата в годините?
Произведена преди 96-а, а кога е внесена, колко собственици и колко км. има изминати в БГ, с какво качество на сервиз и консумативи е?
А произведена 98-а, продадена 99-а, внесена 2009 г. на истински 120 000 км с всички фактури и прегледи в сервизната книжка?
Е, предпочитам компа да ми командва стъклата...
Коментар
-
в чужбина не знам какво може толкова да гледаш, освен външен вид, течове и ръжди...... и то ако го качиш на канал.... трябва да го пробваш и то не само на асвалт, да слушаш за шумове, но и да знаеш какво означават... ако не си карал такъв джип (като мен) ще се ослушваш като прасе в царевица, ще се кефиш как бързо набира но няма да разбереш че окачването е аут и няма гуми.......... после айде 3 бона отгоре
(
писано е тук какво се гледа на ZJ може и Димата QUADRA да ти го обясни подробно по телефона или лично, но най-добре си е да го види човек, дето разбира........ 50 лв. за диагностика, може да ти спестят хиляди после
иначе по въпроса 0878944606 Дима________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Благодаря, ще го потърся като му дойде времето. Иначе ситуацията която описа е крайно неприятна. При възможност винаги ще направя диагностика, или като го избирам да намеря човек да помага. Още веднъж благодаря, пък като влезна в клуба ще се похваля
Само мъртвите риби плуват по течението !
Коментар
-
Здравейте! И аз съм собственик на гранд 5.2 96г.,с раздатка 249 ОД,но вече бивша.При последния снеговалеж не бях особено очарован от държанието на джипа по пресечени и хлъзгави местности. Ако не се кара с пълна газ,не може да се подкара и предния мост.А дори и да заработи,джипа винаги тръгва със задницата напред,което въобще не е желателно при тесни и неравни терени.
Та реших да сменя раздатката с 249.Консултирах се с Дима и разбрах,че това е възможно,като единствената разлика между двете раздатки е дължината на първичния вал.На мен лично не ми се наложи да го обработвам,защото Дима ми осигури готова раздатка 249 от негов клиент.След размяната ефектът беше огромен.На места,на които не можех да мина с 249 ОД,сега нямам никакви проблеми.Така в момента карам гранд след 96г.,с по-добър външен и вътрешен дизайн и с раздатка 249 и съм много по-доволен от неговата проходимост.
Коментар
-
И на двете раздатки горния номер е един и същ.А виж вече втория е различен и ако не си чел тук http://www.jeep.avtograd.ru/xfer/enc...249/inside.htmПървоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениенай-добре е да легнеш и да погледнеш табелката на раздатката, на нея пише кой модел е
няма как да ги различиш.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар