Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето Чероки XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за новака с XJ

При мен - 48 см. отпред и 42 см. отзад.
    От къде могат да се купят нови и на каква цена?
    Стават ли от Волга и с какви преправки?
    Поздрави!
    Любомир Бончев 0889216605
    Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Имаше преди време тема за това как от Волга да се пригодят за Чероки, значи стават или почти стават. Има един магазин на бул. Габрово. Работи до 5 часа. Намира се в един блок (379) който е по дължина на улицата, на около 100 метра от кръстовището със Сливница в посока Надежда. Но трябва да се измерят оригиналните , защото в магазинчето всичко е карашък и продавача не знае много кое за какво е.

Коментар

по принцип...когато бях пред дилема какво да правя това окачване помислих и за следното : единичните (усилените) ресьори от форд транзит акулите. размера е 1към1 , само че проблема е че струват доста скъпо даже и за 2-ра употреба,затова..сега съм ресьори и пружинки отзад
        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
        Honda Shadow VLX 600 - 1999
        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
        Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lubo56 Преглед на мнение
          При мен - 48 см. отпред и 42 см. отзад.
          От къде могат да се купят нови и на каква цена?
          Стават ли от Волга и с какви преправки?
          Поздрави!
          Колега, малко са по-дълги от волга отзад. Иначе отпред до центъра разликата май беше около 5мм или поне така твърдят руснаците, които слагат на Черокито какво ли не от техните си машини. Имаше пост на колега от Видин, че е поставил ресори от волга директно, но засега няма снимки. Ето в тази тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=83154&page=2
          Мое лично мнение е, че е по-добре само да се подложи лист от волга.
          JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Вече имам наблюдения над поведението на джипа с волговите ресори и мога да кажа че докарах прилични ходове(разбира се без наличието на стабилизиращи щанги) като минус бих посочил че са доста "яки" и при натовареност започват да стават доста твърди! За твое спокойствие можеш да направиш следното нещо, вземаш главния лист който е с ушите, режеш ги и го поставяш под оригиналния, поне така беше направил Жоро(Georgeone) и беше доволен!
            Opel Frontera A 2.4i
            Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

Eто малко снимки!
              Прикачени файлове
              Opel Frontera A 2.4i
              Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

добре излгеджа.. а обеците удължи ли ди ..?
                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                Влади

Коментар

Не, ако ги бях удължил и тях щеше да стане прекаленно, мисля да сваля някой друг лист от пакета за да докарам по добра возия!
                  Opel Frontera A 2.4i
                  Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

Аз също клоня към мнението да добавя един лист под основния, предполагам основния от Волга с отрзани уши! Сега въпроса е дали да
                    шпрегвам останалите или да си ги оставя така? Второ - според мен не би трябвало да удължавам амортисьорите, тъй като ще стигна до височина близка до заводската. Още по малко да махам задната, стабилизираща щанга. За мойте "софт" планински разходки мисля, че е по-добре да има стабилизираща щанга, отколкото много голям ход. Ако нещо бъркам, моля поправете ме!
                    Поздрави!

Коментар

Най добрия вариянт при слагане на допълнителен лист да се шпренгва целия пакет защото ще се получи разлика между твоите и другия листи! По въпроса с удължаването на амовете може и да не се наложи такова, за стабилизиращата щанга те съветвам да си я оставиш ако не наблягаш много на Офф а по скоро ползваш джипа за ежедневка!
                      Opel Frontera A 2.4i
                      Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

Според мен може и да не се шпренгва. Така или иначе като се стегнат с централния болт ще си дойдат на мястото. Друг е въпроса, че може да се наложи да сложиш по-дълъг централен болт, за да премине през всички листа, предвид че новия лист ще бъде по-извит. По отношение на амортисьорите, след като няма да се повдига повече от заводската височина, няма нужда и от удължаване. Тук въпроса е колко ще се повдигне, ако се подложи един лист от Волга? Дали няма да е по-добре, ако само се подмени втория лист?
                        Последно редактирано от gueorgi; 02-03-10, 12:36.

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
                          ......... Тук въпроса е колко ще се повдигне, ако се подложи един лист от Волга? Дали няма да е по-добре, ако само се подмени втория лист?
                          Така или иначе, аз мисля, че това може да се установи само след проба!
                          Като намеря нови ресори от Волга, ще експериментираме. Стари ресори се намират много изгодно, но не знам има ли начин да се оцени тяхната провисналост?
                          Поздрави!

Коментар

Обещали са ми два нови листа от Волга, но не е сигурно. Така че ако знаеш някъде втора употреба от Волга свиркай...

Коментар

Малко ъпдейт, преди два дни получих новите ресори от Волга комби (усилени). Днес вече са на джипа. Предстои поставяне на подложки отпред, че да се изправи. Като стане готова джипката, ще имам по-подробен снимков материал, засега само две снимки. Между другото, сега разстоянието от центъра на джантата до веждата отзад е 54 см. Ако приемем, че оригиналната височина отзад е с 1 см повече от отпред и оригиналната височина отпред е 48 (какъвто е резултата на колегата lubo56), то тогава можем да твърдим, че това е реален лифт от точно 2 инча.
                              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
                                Малко ъпдейт, преди два дни получих новите ресори от Волга комби (усилени). Днес вече са на джипа. ...
                                Има ли снимков материал от "присаждането"?
                                И какво си "преправил", за да заемат мястото на оригиналните?
                                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X