Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето Чероки XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за новака с XJ

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
    колко точно струват...? ако не е 2075 или 275 лева ги вземам
    Абе човек, 2 листа колко да струват? 150лв за двата. После ти трябват 5-10лв за тефлонови шайби при някой стругар и още по договорка с майстор на ресори, за да ги шпренгне малко и да ги напасне - казваш му с колко см искаш да си вдигнеш джипа и той ако поне малко разбира - ще ти го направи.

Коментар

Чаках други да пишат и снимки да постнат, ама йок та накратко
      Т.1 Промивка на радиатора на парното с обилно течаща вода + водоструйка, двата метода си имат и + и -, прави се като се махнат маркучите до купето и се "духа" директно на входа и на изхода на радиаторчето, ( ако се прави от по-отдалечено място ефекта намалява с пъти ) при това се редува пръскане на входа, и пръскане на изхода...операцията се повтаря докато от свободния отвор потече чиста вода и с маркуч с голям дебит и с водоструйка. После сглобяване и проба. Резултат има амъъъъъъъ
      Т.2 Паралелно свързания изпарител на АГУ-то се вързва последователно. Тъй като няма кранче за парното, вода си циркулира през цялото време.
      Лично аз вързвам изпарителя на изходящата вода от купето....ама си е и малко въпрос на удобство
      После сглобяване и проба. Резултат има амъъъъъъъ
      т.3 Гордият собственик подмамва добродушни премръзнали "Ленд Ровър Ентусиасти" в истински "Джип" с парно (температура на въздуха от отворите при вентилатор на МАХ - 45гр......следват компромати и снимки от там (ако ги пуснат разбира се )
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Чаках други да пишат и снимки да постнат, ама йок та накратко
        Т.1 Промивка на радиатора на парното с обилно течаща вода + водоструйка, двата метода си имат и + и -, прави се като се махнат маркучите до купето и се "духа" директно на входа и на изхода на радиаторчето, ( ако се прави от по-отдалечено място ефекта намалява с пъти ) при това се редува пръскане на входа, и пръскане на изхода...операцията се повтаря докато от свободния отвор потече чиста вода и с маркуч с голям дебит и с водоструйка. После сглобяване и проба. Резултат има амъъъъъъъ
        Т.2 Паралелно свързания изпарител на АГУ-то се вързва последователно. Тъй като няма кранче за парното, вода си циркулира през цялото време.
        Лично аз вързвам изпарителя на изходящата вода от купето....ама си е и малко въпрос на удобство
        После сглобяване и проба. Резултат има амъъъъъъъ
        т.3 Гордият собственик подмамва добродушни премръзнали "Ленд Ровър Ентусиасти" в истински "Джип" с парно (температура на въздуха от отворите при вентилатор на МАХ - 45гр......следват компромати и снимки от там (ако ги пуснат разбира се )
        Процедурата е наистина амъъъъъ, особено в студа, но кой ще пита за парно през лятото? В тази връзка едно голямо благодаря. А който има подобен проблем, да се обръща към дядо Владо.
        Относно компроматите, те затова са такива, да се пускат в подходящия момент Та, ще ги чакаме. Като се постопли, ще промиваме цялата охладителна система, че бая ръжда излезе само от радиатора на парното. Ако някой е правил подобно нещо с успех, да дава акъл.
        JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

А ето и малко снимки от процедурата. Правих ги с телефон, но се вижда. На последната ясно личи как изтича ръждива вода. След промивката, водата циркулира осезателно по-лесно през радиаторчето на парното. Най-вероятно никога не е било промивано. Явно при циркулацията на охлаждаща течност (още повече ръждива, както е в моя случай), в радиаторчето се създават благоприятни условия за отлагане на мътилката и за запушване. Предвид това, като се постопли с дядо Владо ще го борим проблема с ръждата, като засега съм замислил промивка на охладителната състема с някакъв препарат и нов антифриз. Ако някой е промивал скоро, ще се радвам да даде акъл
          Прикачени файлове

Коментар

Има добавка за промиване на охладителната система.
            Но има опасност да протече,много е силна.
            878511557

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
              А ето и малко снимки от процедурата. Правих ги с телефон, но се вижда. На последната ясно личи как изтича ръждива вода. След промивката, водата циркулира осезателно по-лесно през радиаторчето на парното. Най-вероятно никога не е било промивано. Явно при циркулацията на охлаждаща течност (още повече ръждива, както е в моя случай), в радиаторчето се създават благоприятни условия за отлагане на мътилката и за запушване. Предвид това, като се постопли с дядо Владо ще го борим проблема с ръждата, като засега съм замислил промивка на охладителната състема с някакъв препарат и нов антифриз. Ако някой е промивал скоро, ще се радвам да даде акъл
              И аз мисля скоро да направя това - промивка на системата + смяна на термостат ...
              Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

1. Много се извинявам за забавянето!!!
                2. Тази тема ми беше посочена за качването на следните снимки /случайна среща с елементи на заигравка. Жоро, ако искаш снимките в Диското, пиши ми на лични, защото нямам право да ги кача заради табелата на багажника. Да - снимките:
                Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                  1. Много се извинявам за забавянето!!!
                  2. Тази тема ми беше посочена за качването на следните снимки /случайна среща с елементи на заигравка. Жоро, ако искаш снимките в Диското, пиши ми на лични, защото нямам право да ги кача заради табелата на багажника. Да - снимките:
                  За тези снимки темата е 'при дядо Владо'
                  878511557

Коментар

...Къде мога да си оправя ресорите?...
                    Може би след около два месеца ще имам нови ресори "Heavy Duty". Готов съм да ти подаря старите. Моите не са изкривени обратно, но стоят прави.
                    Имам Чероки 2.5TD - 1999г. Ако те устройва, след два месеца остави си телефона и като съм готов ще ти се обадя.

Коментар

Първоначално публикуван от hristorama Преглед на мнение
                      Може би след около два месеца ще имам нови ресори "Heavy Duty". Готов съм да ти подаря старите. Моите не са изкривени обратно, но стоят прави.
                      Имам Чероки 2.5TD - 1999г. Ако те устройва, след два месеца остави си телефона и като съм готов ще ти се обадя.
                      Благодаря, сигурно ще ги взема, така и така не планирам лифт...
                      Можеш ли само да измериш разстоянието от веждата до центъра на джантите? При мене са 39,5 см отзад, а отпред 46 см. Ако приемем, че в заводско състояние са били равни (което не знам дали е така, ако някой знае, да казва), отзад съм увиснал с 6,5 см

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
                        Благодаря, сигурно ще ги взема, така и така не планирам лифт...
                        Можеш ли само да измериш разстоянието от веждата до центъра на джантите? При мене са 39,5 см отзад, а отпред 46 см. Ако приемем, че в заводско състояние са били равни (което не знам дали е така, ако някой знае, да казва), отзад съм увиснал с 6,5 см
                        Понеже имам готови резултати по въпроса, във връзка с предишна тема, нека да се включа и аз.
                        Джийп-ът е този от подписа.
                        Окачването е фабричното, на 20 години. Отпред само са сменени амортисьорите с такива от Гранд Чероки. Ресьори и пружини не са сменяни.
                        Ето и резултатите. Разстоянието от центъра на джантата до калника: 43 см. отзад и 46 см. отпред.

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                          Понеже имам готови резултати по въпроса, във връзка с предишна тема, нека да се включа и аз.
                          Джийп-ът е този от подписа.
                          Окачването е фабричното, на 20 години. Отпред само са сменени амортисьорите с такива от Гранд Чероки. Ресьори и пружини не са сменяни.
                          Ето и резултатите. Разстоянието от центъра на джантата до калника: 43 см. отзад и 46 см. отпред.

Благодаря колега! Ако има и други, които могат да споделят резултати, да заповядат
                          Моя е 98 година и е с 3.5 см по-клекнал от твоя...

Коментар

Утре ще го сторя. Ето ти няколко снимки на ресорите. Аз си вземам Heavy Duty защото често използвам едно ремарки е го товаря доста както и Черокито а карам по черен път.
                            Прикачени файлове

Коментар

Измерих ги - 46,5 отпред и 42,5 отзад. След 2-3 месеца ще имам нови ресори и тогава можеш да вземеш старите ако ти вършат работа. Можеш да им добавиш и лист от Волга (има един магазин на бул. Габрово в София) Малко е забутан но се намира с питане. Части за Волга, Москвич и др.

Коментар

уф..моите бяха към 50 см..отзад...и 53 отпред... а може и да се бъркам...ще го проверя днес по късно и ще кажа резултатите
                                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                                Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X