Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд с 231?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гранд с 231?

@buysell

Мдам.
    ОК,има ли разлика между 2000 и 4000 лева за нещото с проблем и цялото изпаряване от удоволствието,че е купен 4х4,ама не върви?
    И 1500 да са,все тая.
    Нека не се хващаме за думата,идеята е да се помисли трябва ли да се захваща изобщо.

И като го купи утре,вдругиден ли ще тръгне да внася англичанката?
    И особено като не се знае какъв/какви са точно проблемите.
    По спомен предишния колега,с червения проблемен гранд,директно се отказа от подобни идеи и го продаде както е,с доста голяма загуба.

Аз не схващам,защо трябва да купува нещо видно не работещо както трябва и после да почне ходене по мъките,къде да иде, колко струва и т.н.
    Тук има годни машини,от читави хора,със сервизна история + тунинг за оф
    Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
      По спомен предишния колега,с червения проблемен гранд,директно се отказа от подобни идеи и го продаде както е,с доста голяма загуба.

Този червен, или?
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Добре де, в най-лошият случай ако го взема, за колко може да се намери втора ръка мотор V8? А скоростна кутия? Всъщност, може ли проблема да е в кутията, а не в мотора?
        Пардон, писал съм едовременно с вас.
        Да му е...а майката, к`во да правя утре? Между другото сина ми/на 5 годинки е/ преди малко ми отговори кратко и точно: "ами чукай си сега главата в менгемето...." Сладур! На мен ми се реве, а изведнъж така ме разсмя малчугана.
        Последно редактирано от kalio_kkk; 22-02-10, 21:57.
        Nisan Patrol`92, GR, RD28T дълга база

Коментар

Прежали капарото и се обади на Золтан (мое мнение с което не искам да задължавам никой)

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
            Може и той да е....
            Колега тук във форума,беше купил ГЧ и се оказа,че двигателя е аут и какво ли още не...Беше буквално в насипен вид,в сервиз,близо до автоджамбазина... Опита се да го поправи,но се отказа от цифрите,после пробва бартери и накрая някак го продаде...
            Издирвам темата....
            Темата е намерена,
            приятно четене...

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EE%E1%EB%E5%EC

kalio_kkk
            почети още във форума,не ставай мазохист и послушай JORO-pz.
            Ако ще купуваш от твоите хора, в обявата пише, че се продава СПЕШНО.Разбери поне защо е спешно,вероятно ще чуеш силно драматизирана история,но нека не ти пречи да сваляш смело от цената

Човек като иска недвижима собственост,си купува къщичка....
            Последно редактирано от charger; 22-02-10, 22:02. Причина: добавяне на линк
            Пътят е целта.

Коментар

Калине, тези мотори в Москва ги хвърлят на боклука, защото толкова здрави, че на никой не ги търси втора ръка...... Е понеже живеем там където живеем, знам поне за един в София правен. По скоро присаден. В същата Москва още се чешат по главите и пият за балканската "гениалност".. Ако питаш откъде дошъл мотора за присаждане, като е толкова здрав - от една ударена кола, която беше нарочена за един друг проект.

Цена като за комплект резервни части аз ти обадих. Преди една седмица.

Не исках да обаждам в темата по определени причини, ама то не се издържа.... Това със смяна на раздатки с целта икономия - смърди на гнило от километър. Отсътствие на динамика при този мотор може и да се дължи на "удушено" газено, от същата икономия, може и да е сериозен проблем..... Ако приемем тезата на Кинекс, че човека си търсил блокажа на средния диф - при правилно работеща 249 раздатка от тези гимнастики просто няма нужда. И все в същия род....

ПС. Дано да ти е свалил поне 700 лева от цената при първоначалния търг и оглед, че иначе не ти разбирам логиката.... Успех при всички положения, и независимо от решението, което вземеш.
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Послушай колегите парите които ще загубиш от капарото не са кой знае колко. После ще намериш някой по евтин и по малко безпроблемен гранд и си готов все едно нищо не си загубил.Горе главата и напред.

Коментар

Може и той да е....
                  Колега тук във форума,беше купил ГЧ и се оказа,че двигателя е аут и какво ли още не...Беше буквално в насипен вид,в сервиз,близо до автоджамбазина... Опита се да го поправи,но се отказа от цифрите,после пробва бартери и накрая някак го продаде...
                  Издирвам темата....
                  Темата е намерена,
                  приятно четене...

kalio_kkk
                  почети още във форума,не ставай мазохист и послушай JORO-pz.

Човек като иска недвижима собственост,си купува къщичка....
                  Не беше червен. Говориш за Иво Walker, с ГЧ2, без предния кардан и действително мотор в насипно състояние. Знам случая - неговия беше сив Вече щастлив обладател на черно Чероки, и му се въртят в главата разни мухи

Коментар

Може и той да е....
                    Издирвам темата....
                    Темата е намерена,
                    приятно четене...

Да де......знаем я тая тема ама ти чете ли я колега.....???Май не си...
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                    0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Не знам що съм останал с впечатление за червен цвят

Важното е преди купуване да се питат знаещите и да се слушат...
                      Щото ще има скоро тема от горд собственик на ГЧ:
                      "Имам проблем с..." и "..трябваше да ви послушам...."

@Radosl81
                      да,чел съм я и ето кое е ценното за случая тук:
                      "....че ремонта с частите ще излезе около 1500-1600лв....."
                      Това е само за двигателя....
                      Последно редактирано от charger; 22-02-10, 22:24.
                      Пътят е целта.

Коментар

Ако ще купуваш от твоите хора, в обявата пише, че се продава СПЕШНО.Разбери поне защо е спешно,вероятно ще чуеш силно драматизирана история,но нека не ти пречи да сваляш смело от цената
                        Историята е следната:
                        Следя джипа от бая време. Първо беше обявен на 7000 и естествено седя много. Преди нова година беше на 5500 и тогава говорих с човека. Каза, че са му отнели книжката за 1година заради това, че два пъти са го хванали с превишена скорост. Това е и причината за продажбата. Миналата седмица свали цената на 4700 и аз клъвнах..

Коментар

Всичко написано по-горе не се отнася за ZJ,а за дизелаци.
                          Започнеш ли много да се чудиш,по-добре се откажи.
                          Щом ти е легнал, взимай го.
                          Каквото и да направиш,все ще се минеш.Скачай смело.
                          Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Аз винаги много се чудя. А джипа не е дизелак а е 5,2 осмак, ама върви като издухан дизелак. Ах как добре ми се римува "ахмак". Себе си имам предвид.

Коментар

Аз все още не виждам скъп ремонт в тази кола.
                              Което разбира се, не означава че не може да излезе скрита лимонка, но от това което чета, ми се струва че в прекалено черни краски описвате възможните проблеми.
                              Ще напиша според мен какви са възможните причини, заедно или поотделно, пък може след време, при по-обстоен преглед да разберем истината.
                              Степенувам ги по важност. Според мен. Пак повтарям заедно или поотделно, макар че е по-вероятно причините да са повече от две.

Двигателя няма мощност. Джипа не върви.
                              1. "удушена" газова уредба. Най-много се вързва с ниския разход 14-18.
                              2. Гуми 31". Между другото, като се правят предположения че собственика е мърляч и не дава пари за джипа, да се обърне внимание на гумите. Колко от вас карат с толкова скъпи гуми.
                              3. Задръстен катализатор. Не разбрах, има ли го/няма ли го.
                              4. Свещи, кабели, въздушен филтър, клапа на въздуха.
                              5. Издухан двигател, малка компресия. Най-малко вероятно, но не е невъзможно. Ще вади синкав дим от ауспуха. Без да се премери компресията не е сигурно.

Сменена раздатка. Само по себе си не е проблем, но възможните причини, според мен, колкото и невероятно да звучи са:
                              1. Разход на гориво.
                              2. Нужда от твърд блокаж. 249 е много добра на гладко, но на пресечен терен не се справя добре както раздатките с блокаж на междуосовия.
                              3. Виещ преден диференциал.
                              4. Проблем със старата раздатка 249. Пак най-малко вероятно, но не невъзможно. 249 е здрава защото е балансирана. За да се повреди, трябва джипа да се насилва без един кардан или с различни гуми.

Коментар

Още една възможна причина за НЕвървенето.
                                Автомата чупи зегерка на пакета, и кутията почва да буксува.
                                Не знам колко не върви тази, но с разглобен пакет хич не върви, и разликата между оборотите на двигателя и скороста е очевадна.
                                Ремонта е към 2000 ако пакета е изпилен. Ако не е карана много така, може да се закърпи за още няколко хиляди километра само с поставяне на здрава зегерка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X