Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд с 231?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гранд с 231?

Да, цената е изгодна, стига да няма нещо здраво прецакано. Тогава ще излезне "дявол на магаре"....
    Може да е наивно от моя страна, ама отидох на гости на приятел в Казанлък и минах само да погледна джипа. Докато се усетя вече жвакахме с него в едни локви на един черен път, след което дадох капарото убеден, че това е моят джип.
    Nisan Patrol`92, GR, RD28T дълга база

Коментар

е, тогава чакаме тема "и аз си имам гранд"

снимай повечко за целта

Коментар

Честито колега,дано не излезе куц кон. Но по това което си описал по горе и ако не си дал голямо капаро по добре бягай.

Коментар

Много успокоително...
          Ще пробвам и така: Ето го джипа, това е цената. Явно на место няма кой да помогне, ами поне някой може да го е виждал или чул нещо за машината. България е малка...
          http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...057&f1=details

Коментар

Ами цената е наистина ниска.Но вече на пазара има добри дори да са малко по скъпи виждам и един в ъв форума.Аз бих те посъветвал да не бързаш защото по този има неща които мен биха ме притеснили.Първо този мотор колкото и да е неубиваем (аз съм с такъв )това потрепване при теб може и да излезе по голям проблем.Второ това че усещаш смяната на предавките е нормално но зависи по какъв начин.При мен при плавно подаване на газта почти не се усеща смяната.Това може да ти излезе скъпо.И защо здравата 249 стой в гаража и е сложил 231.И не напоследно аз намоя си залепям на седалката като натисна газта се изтрелвам като снаряд.Пздрави и успех

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение

пак ти казвам, ако е каран дълго време с 231 само на заден мост, ще трябва и него да сменяш....
              Ми те 5.9 и 5.2 с 249OD също въртят само заден мост. Почти де.
              242 също масово се карат само на задно.

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
              И защо здравата 249 стой в гаража и е сложил 231.
              Като гледам гумите, може пък човека да е имал нужда от блокаж. 249 няма.

Коментар

Продавача твърди, че само на заден мост машината му гори 14 газ, докато с оригиналната раздатка му е горела 18. Затова е сменил раздатката. А гумите са такива защото джипа бил ползван за сняг. Ама аз настоях да се върне старата. Утре ще видя как работи.

Тъй като времето ми за размисъл почти изтече, разбирам че никой не може да помогне за огледа на место или да знае сервиз в Казанлък или Стара Загора, където да я прегледаме?

Коментар

Първоначално публикуван от kalio_kkk Преглед на мнение
                  - Скоростомера показва когато си иска и каквото си иска. Непрекъснато играе. Продавача няма идея какво му е, аз още по малко.
                  .....
                  Представи си колко е загрижен собственика на джипа,за да не е отишъл на сервиз и да му оправят проблема....Щото ако е само "...жилото се откачило,ама е работа за 1 минута да си го ОПРАВИШ...", ще черпиш наред.
                  Вероятно няма идея какво му е ,защото цената за ремонта е доволно скъпа.

...там е машината, всички се познават и от двамата местни монтьори и двамата ми отказаха да дадат мнение..

Тази информация на какви мисли те навежда?
                  Мен-на силно отрицателни за състоянието на джипа...

Имаше из форума една тема за JEEP Grand,на който каквото можеше да му се развали, се е скапало на ~20км от продажбеното място...2ръка естествено,от авто джамбазин.
                  Колегата се хванал за главата,кое колко струва за ремонт и т.н.Идете в сервиз в СЗ и поне диагностицирайте колата...60лв е грубо,а може да ти спести доста.
                  Успех

От друга страна,тук,във форума наистина има подготвени гледани JEEP-oве,на сериозни хора...
                  Пътят е целта.

Коментар

Колега,щом ти е хванал окото,това е твоя джип.Нали знаеш,на кола и на жена......Ако можеш спазари и другата раздатка,за всеки случай.Ако нещо те нервира,просто дай газ и послушай многоцилиндровата симфония,със сигурност ще ти мине яда.
                    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Ми те 5.9 и 5.2 с 249OD също въртят само заден мост. Почти де.
                      242 също масово се карат само на задно.

понеже съм зле с английския, чета в руския сайт....... там пише че 242 се слага само на 4л. двигател..... а тук говорим за 5,2

да не говорим, че пак според тях, 5,9 е с ДАНА 44, а не 35, както е в случая........

както и да е, при тая ситуация, само мога да стискам палци всичко по джипа да е наред и колегата да е доволен

Коментар

Току що се возих на един 4литров Гранд. НИЩО ОБЩО с този който пазарих аз. ЯВНО ПРОБЛЕМ ИМА!
                        Въпроса е, ако няма мощност, какво може да значи това? Щото работата май върви да ми изгори капарото, а оставих бая парици, за съжаление....
                        Някой има ли идея, колко струва в сервиз смяна на раздатка? Уговорката беше да оставя пари колкото два пъти смяната, в случай че се откажа, евентуално.
                        Последно редактирано от kalio_kkk; 22-02-10, 20:37.

Коментар

Току що се возих на един 4литров Гранд. НИЩО ОБЩО с този който пазарих аз. ЯВНО ПРОБЛЕМ ИМА!
                          Въпроса е, ако няма мощност, какво може да значи това? Щото работата май върви да ми изгори капарото, а оставих бая парици, за съжаление....
                          Свещи, филтри ... а и повечето коли на Газ не вървят добре на бензин ...
                          Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Все пак,всичко зависи от дадения %.
                            Предполагам,че си дал 10%...
                            Не е ли по добре да гръмнеш 500лв,от колкото да платиш 4700 + поне 4000 за ремонти,прехвърляния,застраховки,смяна на аларма,задължителна смяна на консумативи.....
                            Тотала е грубо 8-9к (вероятно и повече) срещу 500лв.

От друга страна,си дал някакви пари,а знае ли се,дали няма нещо да изчезне от машината преди окончателното и спазаряване....

От трета страна,решението си е твое.
                            Пак казвам,успех и късмет
                            Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                              Все пак,всичко зависи от дадения %.
                              Предполагам,че си дал 10%...
                              Не е ли по добре да гръмнеш 500лв,от колкото да платиш 4700 + поне 4000 за ремонти,прехвърляния,застраховки,смяна на аларма,задължителна смяна на консумативи.....
                              Тотала е грубо 8-9к (вероятно и повече) срещу 500лв.

От друга страна,си дал някакви пари,а знае ли се,дали няма нещо да изчезне от машината преди окончателното и спазаряване....

От трета страна,решението си е твое.
                              Пак казвам,успех и късмет
                              Какви 4000 за ремонти
                              Той за по-малко ще си докара един от англия да си има за части ... осъзнайте се колега ...
                              Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

На мен темата ми отива към "не случих на...." ама да видим.
                                Колега без да го прегледаш в сервиз не го взимай че после ще боли,и то доста.Това е мое мнение разбира се и не е задължително да го взимаш под внимание,но като чета какво си написал за състоянието на машината,ми се струва че ще излезе "куц кон".Ти си преценяш сам.
                                Поздрави и дано да имаш късмет.
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                                0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X