Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете за Вранглер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Що бе, аз сменях карето за 3- 4 минути по норматив с тях
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

• Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA
      Виждам че темата е интересна и утре ще пусна малко снимки на коли които сме тунинговали през последните няколко години

САМО НЕ ИСКАМ ДА СЕ ДЪВКАМ И ДЖАВКАМ С НИКОЙ НЯМАМ ВРЕМЕ ЗА ТЪПОТИИ
      разбрахме се

моя вранглерр беше с 2.5'' лифт и оригинален кардан, карах го така около 30000км 50/50 офроуд - шосе /без състезания/ никакви проблеми не съм имал с него, но трябва да се има предвид че задния кардан на TJ е по - дълъг от този на YJ с около 10 см.

сега колата е с усилен кардан и 4'' - 8'' лифт, когато колкото реша. на ком - емине тази година имах проблем с кардана и въпреки че моя е с У болтове на моста грешката възникна не там а на фланеца към раздатката. след един много сериозен скок единия от болтовете направо се извади с резбата.

за тези кардани /усилените/ трябва да се има предвид че двойното каре а много по здраво от единичното но много по малко подвижно. максималното което може да понесе е около 25' - 30' и всичко над това води до незабавно и пълно унищожение на целия кардан. за разлика от единичното което спокойно носи моментни състояние от 40'+ и ако човек внимава няма да го счупи.

освен това слагането на такъв кардан не е универсалното решение на проблема, начина по който се срещат оста на пинииона на задния мост и на раздатката са важни и доста трудни за рагулиране.

моя съвет е каквото и да решиш да правиш и който и да ти го предложил, да разровиш в нета и да прочетеш много подробно по въпроса, зада нестане после, те ми казаха да сложа едиси какво, аз го сложих и то се счупи
      drive alive

Коментар

• Първоначално публикуван от go go go

моя съвет е каквото и да решиш да правиш и който и да ти го предложил, да разровиш в нета и да прочетеш много подробно по въпроса, зада нестане после, те ми казаха да сложа едиси какво, аз го сложих и то се счупи
        go go go, ако това последното писание се отнася до мене то ти благодаря от сърце. може би обаче си забелязал че в моите писания отсъства " те ми казаха да сложа едиси какво, аз го сложих и то се счупи", а и не смятам да се променям. когато правя нещо по мойте си коли обикновено се съобразявам със собствените си желания и възможности, а и добре си уча уроците.

що касае задния кардан това което знам е следното: и в този си вид върши работа но така или иначе е слабо звено, а и не е предназначен за гуми над 30" и екстремно каране. вярно е че досега съм виждал повече счупени полуоски отколкото кардани. също така и аз забелязах че по често се чупи откъм раздатката. искам обаче да сменя U болтовете откъм пиньона с фланец щото лично при мене след всяко по хард каране се саморазхлабват и трябва да ги затягам.

както и да е...
        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

• що пък реши че се отнася за теб

казах го принципно защото никой от нас няма чак толкова опит че да дава съвети за които е сигурно 100% че са верни
          drive alive

Коментар

• Пак ще ви моля за помощ. Този път е за преден ляв спирачен апарат, счупен е , тъпите американци са го направили от някаква пластмаса.
            Молбата ми е ако знаете някоя морга с разглобен Вранглер, Чероки или Гранд, да кажете телефони или адрес.
            99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
            It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

• аз ще ти подаря един

даже може и двата, само ми пречат
              drive alive

Коментар

• Имаш ЛС

Коментар

• Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
                  Пак ще ви моля за помощ. Този път е за преден ляв спирачен апарат, счупен е , тъпите американци са го направили от някаква пластмаса.
                  Молбата ми е ако знаете някоя морга с разглобен Вранглер, Чероки или Гранд, да кажете телефони или адрес.
                  Моите си бяха метални
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

• значи не целия спирачен апарат, а само буталото. и не е пластмасово а от бакелитоподобен материал. целта е при загряване на спирачките да не се разширява и съответно да не заклинва. и се чупи обикновено когато мастора сменя накладките и връща буталото със щангата. подобни апарати са приоритет на крайслер, но се срещат сравнително рядко, просто колегата е имал късмет . в повечето случаи са с метални бутала.

Коментар

• Не, не чакай ся, аз не се изразих правилно, не апарата е пластмасов, а цилиндърчето, и някой дето е сменял накладки преди мен като го е напънал с отвертката да го прибере за да сложи новите накладки и го е счупил

Коментар

• Ха митко се вмъкна преди мен докато пишех мнението

Коментар

• Re: Помогнете за Вранглер

Така...
                          Тъй като go go go не ми прати апаратите, и вече трета седмица колата ми е разглобена, пак ще питам дали някой знае от къде да намеря втора употреба, тъй като новите са доста скъпички?

Коментар

не вярвам да имаш време да чакаш да ти изпратя. ако все пак искаш - лс

Коментар

Митко, мерси за загрижеността
                              Найстина е доста време, а и колата вече ми седи разглобена 1 месец, утре ще го сваля и тръгвам по моргите със шублера, надявам се да открия бутало.

Коментар

До сега да го беше врътнал на струг от алуминий...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X