Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep , разход и една алтернатива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: jeep , разход и една алтернатива

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Обясни, моля те! Стана ми интересна таз *уйовина...
    Ами наскоро рязах за скрап един ситроен който беше имал такъв балбубакотор , рязане е силно казано защото толкова беше изгнил , че сам се разпадаше . И на мен ми стана много интересно какво се е случило на колата , защото не бях виждал толкова корозия , когато разпитах собственика той ми обясни за бълбукатора . Искал да ги внася и решил да го пробва сам , за да знае какво продава . Оказва се , че се получава няква електрохимична реакция която е като адския катализатор за корозия , не разбирам много от химия и нямам точно научно обяснение .

Коментар

Един литър градско разлика може да даде само от разликата в сутрешните температури и/или от начина накаране. Такъв екперимент не се прави на улицата.
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Абе това са си 30 дена каране по един и същ маршрут (от в къщи на работа и обратно), който е каран и преди това, а и колата си показва моментния разход и от там се вижда! Колегата твърди, че при високи скорости ефективността спада, защото явно не му стига дебита (не може да произведе толкова водород)! Споделям това с уговорката, че балбукатора е "надупен" на макс - иначе ефект не се усеща или ако има такъв той е икономически незабележим, а за повече вървене на колата въобще не можем да говорим... Някой по-запознат да каже за тази електрохимична реакция..?!! Ако е поцинковано купето, пак ли ще замине..?!!

Коментар

Да, колега, по един и същи маршрут, но ако едното замерване е превено през март, а другото през април ви гарантирам, че при едно и също каране ще има разлика.

Коментар

Електрохимичната реакция да е проблема, това се лекува лесно. Изолационните материали са измислени доста отдавна.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
              Да, колега, по един и същи маршрут, но ако едното замерване е превено през март, а другото през април ви гарантирам, че при едно и също каране ще има разлика.
              Говорим за осреднени показатели все пак. Колегата си търкаля колата от 5 години и би трябвало да я познава, а и момчето е сериозно - няма причина да не му вярвам.

Коментар

Вижте, експериментите са хубаво нещо. Те често носят напредък. Обаче трябва да се правят както трябва. В случая от това, което описвате не личи да са направени достатъчно усилия да се елиминират външните фактори, а те са достатъчно сериозни, за да подложат на съмнение резултатите.

Коментар

То има лесно, ама трябва гориво. Тръгват 2 еднакви коли през Шипка примерно, с уговорката да карат плътно един след друг и, да речем само на 2ра или 3та, според колата. Минава се без бълбукатора насам и натам и се засича разхода. После едната на бълбукатор и пак същото упражнение.
                  После целия цирк отново, със смяна на водачите.

Ако в "чист" вид покажат що-годе еднакъв разход, а с бълбукатор - чувствителна разлика - дискусията приключва и изкупуваме наличните бълбукатори. Ако не - дискусията пак приключва, само че безславно.

Коментар

Такаа. Електрохимичната алабала е от гъзорък монтаж на електролитен резервоар в желязна конструкция. Нищо тайно няма, ами електролитът се разпълзява по ламарините. Цинкът не би помогнал задълго.

Литър, литър - Ужаската дава 2 литра надолу между март и април, бълбукатор няма. Споменатата кола изглежда да харчи двойно по-малко, значи и икономията - пропорционално, 1 литър вместо 2. А какво се случи от март до сега:
                    1. Температурата се вдигна - намаляха загубите от подгряване.
                    2. Пуснаха по бензиностанциите летни горива. Летните нафта и газ са по-калорични от зимните, разликата е съвсем осезаема.

Тефчо, за целите на това измерване се прави двойно-сляп тест. Ама няма да им стиска, можем да се хванем на бас.

Коментар

Аз не го вярвам това за икономия дали има. Не го вярвам и за повече вървеж. Това са си халюцинации на човека с експериментите.
                      Имам Бълбукатор, аааааа сега ще кажете че е малка клетка
                      Да ама не съществува достатъчна ..... за да произвежда количеството за да има ефект.

В момента ефекта е ясен, завишен разход с 2-3л/100км и автомобила губи динамика.
                      Единствената "файда" е ако евентуално почиства нещо в цилиндрите (при профилактично използване).

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
                        Единствената "файда" е ако евентуално почиства нещо в цилиндрите (при профилактично използване).
                        Това пък как?

Коментар

Е нали се изпарява нещо от бълбукатора, да предположим че е пара или водни "дихания"
                          Това постъпва в цилиндрите и при изгаряне чисти от нагар и ........ всякакви гнусотии.
                          Това го четох някъде из нета, сега не ми се рови за линкове.

Това е мое предположение за почистването, може и да не е така

Коментар

Абе тая тема си е направо за "Митбъстърс"

Коментар

Митбастърс нещо ги удари яко на лигоч напоследък или им свършиха идеите - не знам, но в редките случаи, когато се случа пред телевизор, се нагледах на идиотщини от тяхна страна.

Почистването на цилиндрите с вода ми се вида съмнително. Читаво масло върши повече работа - за справка, имам един-два разглобени двигателя долу, от километър си личи кой е каран с каквото трябва и кой - с каквото падне.

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
                                Абе защо не мога да го накарам тоя водород да проработи
                                Поне колата да тръгне повечко да върви аз поне икономия неща...
                                Като искаш да тръгне повече, сложи и "вентилаторче". Резултатът ще е осезаем, за разлика от кислородно-водородният перпетум...
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X