Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep , разход и една алтернатива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: jeep , разход и една алтернатива

Първоначално публикуван от kalibbg Преглед на мнение
    www.mdi.lu
    Ще ги има на пазара, кога целия бензин свърши... Както и оловото за електромобилите.
    Иначе - имам цялата документация по проекта, както и контакти с патентодържателите.
    Фасулска работа, ама мислите ли че Вальо Златев ще даде на Технотест да хомологира за движение подобни коли???
    Няма да ги има никога. Ако ще и В. Златев да се захване с производството и търговията. Просто пред Термодинамиката мълчат и факти, и богове, и фактори. Разбира се, някой друг лев на заблудени "инвеститори" ще съберат. А ако върху такова нещо някой е регистрирал патент - жалко за патентната институция. Технологията е на повече от век и поне оттогава е известно, че дългоухото дедово магаре е по-подходящо за употреба в транспорта.

За домашно - колко са големи и колко тежат съдове за сгъстен въздух, които да свършат работа колкото 15 литра нафта. За условие да се приеме много горещ летен ден, защото тази ракетна технология на студено все едно не работи. Да се проверят втори път сметките, когато излезе, че масата и обема надвишават тези на обичайните транспортни средства с 40-100 литра резервоар.

Коментар

Работят си машинките, аз съм ги виждал.
      Принципа на незавързания балон работи от хиляди години. И ще продължи още милиони години..
      Проблема не е в термодинамиката а в използваните материали и в малко математика.. Ако ми кажеш колко работа вършат 15 литра нафта и мерните единици, ще ти кажа и колко литра въздух ще ти кажат.
      Отпреди 100 години имаше и СО2 двигателчета за модели...

http://www.youtube.com/watch?v=voU3a...1&feature=fvwp
      TLC 200 V8
      TLC LJ79
      Toyota Prius2

Коментар

Аз и правителството съм виждал, но това не значи, че то работи. А на клипчета какви неща съм виждал, и пак не стават в реалния живот. Калоричността на горивата се взема от Интернет, ефективността на двата вида двигатели - пак.

Коментар

А аз даже съм работил с СО2 двигателчете преди 26 години. Работеше...няколко минути. И не, разните му там сгъстени въздуси, маховици и други не стават за ширпотреба. Само за фукня пред медиите. Пиар един вид. По тоя повод се сещам, че Шкода имаха разработка на парен двигател за кола преди няколко години. Чудо на чудесата. Обаче си остана модел. Щото му трябваха няколко минути да загрее. Нали се сещаш, че няма кой да го чака...Колкото за нафтата - пробвай в джаули
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

за правителството може и да си прав, ама като гледам от форума по-далеч не излизаш. И май май в Интернет живееш. Прочети ти за калоричност, КПД и прочее. Аз съм видял, че върви на живо.
            TLC 200 V8
            TLC LJ79
            Toyota Prius2

Коментар

Глей, са, и аз съм виждал Дейвид Копърфилд да крие вагон.
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

като гледам от форума по-далеч не излизаш. И май май в Интернет живееш. Прочети ти за калоричност, КПД и прочее.
                Интересно, от кога се познаваме? Работили ли сме по един проект в някоя област? Не, че и аз не съм се изхвърлял из Форума по подобен начин, де. Но тук ти губиш.

Аз каквото съм чел, съм чел. Ако някой твърди, че е подкарал сухопътно транспортно средство с ядрен двигател, може да се впечатля от мащаба на инженерния проблем или да се усъмня в безопасността му. Ако някой каже нещо за механохимичен двигател, ще се впечатля даже повече от напредъка на технологиите. Но за сгъстения въздух има само една диагноза - инвестиционен балон.

Коментар

Няма как да загубя от модератор....
                  TLC 200 V8
                  TLC LJ79
                  Toyota Prius2

Коментар

Не се измъквай. Сметки, сметки.

Коментар

• Re: От: jeep , разход и една алтернатива

Принципа на незавързания балон работи от хиляди години. И ще продължи още милиони години..
                      Проблема не е в термодинамиката а в използваните материали и в малко математика.. Ако ми кажеш колко работа вършат 15 литра нафта и мерните единици, ще ти кажа и колко литра въздух ще ти кажат.

Колега то по Илиенци е пълно с разни джундурии и перпетуум мобиле-та, ама стават само за украса на витрината и във всичките е скрита по някоя батерийка
                      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                      http://www.facebook.com/JeepBG
                      LZ1GGC

Коментар

Малиии!!! За балонените коли даже и аз не можах да се вържа /MDI/
                        То бива въздух под налягане, ама пък тези хубавци се опитват и да ти го продадат...
                        Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Модераторите те репресират за да не публикуваш информация изобличаваща тяхната теза? Бъди смел, не се предавай, пиши!
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Re: jeep , разход и една алтернатива

Много е лошо да си репресиран, да те тормозят да докажеш нещо в което вярваш, но не разбираш и малко не ти достига да си го обясниш
                            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                            http://www.facebook.com/JeepBG
                            LZ1GGC

Коментар

За работенето работят, ама малко работа вършат. И проблема да са малко ефективни, е точно термодинамиката, законите на която са изведени математически, и то не с малко математика . Ето, заповядай, точно 2 минути търсене http://en.wikipedia.org/wiki/Compressed_air_car И след двеста години пак ще има такива двигателчета за модели, но като модели , познай защо?

Коментар

Я вижте братушките какво чудо са сътворили:
                                http://autotuni.ru/news/1484-e-mobil...teristiki.html
                                Ако всичко , което пише , излезе вярно , ще е на лице новото масово превозно средство.
                                ________________________________________________________________________________________
                                Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                                HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X