Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep , разход и една алтернатива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: jeep , разход и една алтернатива

Всъщност, какви са цените за ползуване на диностенд? Чак пък толкова ли е скъпо?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
      ...
      Все хубави методи. Лошото е, че при тях имаш много източници на значима грешка, а контролът върху нея е невъзможен. А като не знаеш колко ти е грешката от измерването, как ще тълкуваш резултата?

Като напълниш резервоара до горе, кое точно смяташ за "до горе"? +/- 2 литра само от различно разплискване на въздушните мехури в резервоара, още толкова от температурата +/-10 градуса (а тя се изменя с толкова, докато правиш глупости с колата).

Когато си вдигнал колелата, всичко, което двигателят преодолява е съпротивлението на трансмисията, както е ненатоварена. Ще получиш разход 0.1-0.3 л/100км, с който много дълго ще въртиш, за да измериш значимо количество гориво. През това време ще се натрупат сажди в ауспуха, ще се нагрее маслото в трансмисията, ще мине двигателят в някакъв друг режим според мъдростта на компютъра и всичко това може да ти утрои или намали тройно разхода, само защото си го въртял 2-3 часа вдигнат. При такива условия, даже и това колко често се включва вентилаторът на охлаждането, ще даде значима разлика, а докато правиш глупости, ще се мръкне и температурата наоколо ще намалее.

Ако искаш да измерваш подобни характеристики на автомобила, разумно е да си намериш продължителен и стръмен наклон без движение, за да намалиш влиянието на досадни вносители на грешка като вятър, съпротивление на търкаляне и подобни. Но от мерителния съд няма как да избягаш.

Изобщо, измерването не е проста наука. А измерването на неща, които хората измерват от столетия и знаят как са, за да намериш тъничката разлика, която досега никой не е видял, са още по-сложна работа. Ако успееш, обикновено вземаш Нобелова премия. Тя пък е няколко милиона пари и някак отмества персоналния въпрос с икономията на гориво.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        ...................
        Да, наистина си много прав. Това за което говориш е адски прецизно измерване, което при тези плюсове от продаващите тези бълбукатори "фирми-дилъри и прочие" са такива (икономия до 50%), че едва ли е нужно такова измерване.
        При един "груб" тест ако икономията се сведе до "фитка" (или танто за кукуригу), то става ясно ако (пак АКО) до 20% (хипотетично) се получи икономия ........, БРАВО. Човека да си го ползва и да се каже - веднъж за винаги:
        ИМА ЛИ ПОЛЗВА ОТ ТОВА - НЯМА ЛИ
        Това е.

Коментар

То, ако енергията за производството на горивото от бълбукатора , е по-малка от генерираната от него, нещата са ясни.
          Спираме АЕЦа. И не само него.

Коментар

За да определиш разлика 20%, трябва да премахнеш източниците на грешка от този порядък. А той разходът варира с 20% само от посоката на вятъра или само от 10% разлика в скоростта при опитите. Затова предложих относително бавно изкачване на стръмен наклон - тогава почти всичката енергия ще отива за преодоляване на гравитацията, която е една и съща всеки път.

Иначе, едни и същи 15кг бензин, при нагряване от 20 до 50 градуса, от 20л стават 22л - разширява се много повече от водата. Само оттук имаш 10% грешка, а като пътуваш, температурата в резервоара се повишава от този порядък - главно заради обратното гориво.

С малко думи - за да определиш икономия от 20%, първо трябва да си знаеш разхода с точност до 20% - а това не е толкова лесна задача, колкото изглежда на пръв поглед.

Коментар

От година и половина е темата,още поне една година ще се чопли теоретично, ама никой от нас няма да разпробие 20 пластини и да ги сложи в съд за да пробва. На дино на баир ... където и да е. Мързели сме ей!
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                От година и половина е темата,още поне една година ще се чопли теоретично, ама никой от нас няма да разпробие 20 пластини и да ги сложи в съд за да пробва. На дино на баир ... където и да е. Мързели сме ей!
                Я се заеми, тогава?
                Само една молба - носи предпазни очила .Другото се лекува.

А за мързеливи - аз съм правил и по-безсмислени работи. Имам си оправдание - бил съм малък. Не си спомням да съм спорил с природните закони след 12-годишна възраст.

Коментар

И мен ме мързи! , поради факта че знам какъв ще е ефекта - нулев.
                  Преди време пробвах (малко калпазанската-с подръчни материали) и само гърмежите ми са сториха ефектни - с автомобила нямаше развитие.

Коментар

От година и половина е тем[ATTACH=CONFIG]316828[/ATTACH]ата,още поне една година ще се чопли теоретично, ама никой от нас няма да разпробие 20 пластини и да ги сложи в съд за да пробва. На дино на баир ... [ATTACH=CONFIG]316827[/ATTACH]където и да е. Мързели сме ей!
                    Пластини да искаш. Едно от последните чудеса на Съветския ВПК. За заварки ставаше. Ама дърпа 1.5КВата за 2 см.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 018.jpg
Прегледи:1
Размер:266.3 КБ
ID:5266142 пламък.

Накъде към 30 кила беше.
                    Чарколяците са някъде в мазето. Изглежда като правено в БАН. То не са тумблери, трафове и манометри.
                    Върши същото, като най-прост оксижен, ама е.......
                    Прикачени файлове

Коментар

За работа като оксижен - там спор няма. Даже като са плъзнали преди време русите да го продават, златарите доста са си понакупили -поради концентрираният малък пламък.

Коментар

За работа като оксижен - там спор няма. Даже като са плъзнали преди време русите да го продават, златарите доста са си понакупили -поради концентрираният малък пламък.
                        Така де. И аз за това го придобих. Ама пропана с кислород се справя по-добре. За ацетилена - да не говорим.

Та сега се сещам нова насока - кола на карбид?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

Та сега се сещам нова насока - кола на карбид?
                          Ясене ти си

Коментар

Скъпо и опасно. Октановото му число не е песен, но става. Проблемът е в получаването на карбид (много кюмур трябва), съхраняването му (много сухо и да се пази от огън), масата му (много карбид за малко ацетилен), скоростта му на реагиране с водата (бавна и още по-бавно управляема). Определено ще е по-ефективно въглищата да се използват направо с газгенератор.

Коментар

Абе то е ясно, че само хипотези за бълбукатора Ама аз да взема да сложа това "фабрично чудо" и да викна от форума за зрители
                              Само, че колата сега е в бокса и ще трябва да излезе ......, едва тогава.
                              Така и така съм го купил, поне да послужи за ОТГОВОР - има ли файда или НЕ
                              (след теста го махам, че във времето да не хвърля "сърцето" на колата - аз и на газ мае страх да карам много много, че оная верена тубичка с катетъра съм си сложил да омаслява ..... )))) )

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
                                оная верена тубичка с катетъра съм си сложил да омаслява ..... )))) )
                                ... а тя, помага ли да не те е страх?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X