Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е по-евтино за експлоатация - бензинов или дизелов Гранд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кое е по-евтино за експлоатация - бензинов или дизелов Гранд.

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Преди да си купя джипа попитах мой познат вносител на части от USA дали са проблемни и какви части за ремонт, не без консумативи най-често поръчват. Каза ми, че откакто той сам си е шеф никой не е поръчвал ангренаж за 4.7, а при стария му шеф за цялата му служба имало само 2 поръчки, като никой не бил поръчал части за пълен основен ремонт. За двигател една от честите поръчки била виско муфа на перката, а от трансмисия и ходова част - верига за раздатка.
    4.7 не е с ангренажен ремък а с ангренажна верига. Колко кара не знам обаче до сега не съм чул някой да я сменя.
    Много съжалявам че не мога да намеря една тема в джип-форум.ком
    Бяха направили статистика кой какво е сменял по колата. Имаше уникални рекорди. Имаше е няколко бензинови двигателя с основен ремонт. В Америка също има скръндзи дето си карат ГрандЧерокитата с 10W40.
    Сега се сетих че може и в джипънлимитет да е темата. Ще търся пак.

Иначе пистовия ремък на 4.0 и 4.7 се сменя на 200 000км.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      4.7 не е с ангренажен ремък а с ангренажна верига. Колко кара не знам обаче до сега не съм чул някой да я сменя.
      Бяха направили статистика кой какво е сменял по колата. Имаше уникални рекорди. Имаше е няколко бензинови двигателя с основен ремонт. В Америка също има скръндзи дето си карат ГрандЧерокитата с 10W40.

Не съм си и помислял, че е с ремък, знам че е верига и знам, че не е консуматив. За това го написах.

Офтопик за маслата: карах с оригиналните мопарски, но предпоследния път от Бс Бургас казали на моя човек, че нямат налични и че те препоръчвали касрол полусинтетика 10W40. Сега, 10.2009 г. също купих масло и филтри за АСК и пак нямаха оригинално минерално мопарско масло за двг. С какъв вискозитет трябва да е правилното масло на двг и ако не е с какво вреди?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

http://www.wjjeeps.com/service/maintenance_wj.htm

На всичко вреди.
        По това което се забелязва по външни белези, май на хидравличните повдигачи най-много.

Коментар

....
          ......
          Намери ли я тази статистика?
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз пистовия го смених на 80000 км,защото целия беше напукан.
            Поздрави!
            [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
            [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
            [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
            [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

По-важно от това колко е напукан е дали преплъзва и свири.
              Моя на 4.0 и на 200 000 си беше напукан, но нищо не налагаше смяната му.

Няма да я търся тая тема в JF или JU.
              WJ е затворена страница.
              Джип с цял мост отпред повече няма да си купя.

Коментар

Усещането за джип е много субективно нещо. Не искам да изпадам в подробности,доста джипки,вече покарах и смених, мога да кажа,нещо от практиката,ако имаше WJ окомплектован с 3.0 D4D щях да си го карам до като съм жив...
                TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

По-важно от това колко е напукан е дали преплъзва и свири.
                  Моя на 4.0 и на 200 000 си беше напукан, но нищо не налагаше смяната му.

Няма да я търся тая тема в JF или JU.
                  WJ е затворена страница.
                  Джип с цял мост отпред повече няма да си купя.
                  Може ли да се конкретезираш,защо с цял мост не ти се кара.Дали, защото най-новия гранд не е с цял.И май ми намерисва на ХЕМИ.
                  Поздрави!
                  [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                  [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Точно D4D трудно ще го караш цял живот. Стига един път да препикае дюза на скорост и до там си. А задръстването на дюзите му хич не е по-рядко от на 2.7. Като динамика и разход също са горе/долу еднакви.

Виж 3.0CRD на GC WK е друга бира. Почти никакви проблеми с дюзите и мощност която със заводски софтуер може да е до 280кс(ако не бъркам).

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
                    Може ли да се конкретезираш,защо с цял мост не ти се кара.Дали, защото най-новия гранд не е с цял.И май ми намерисва на ХЕМИ.
                    Поздрави!
                    Защото нямам намерения да ходя на траял състезания.

Новия Гранд 2011 е кросовър. След 3-4 години може и да се замисля.

Коментар

• До: Кое е по-евтино за експлоатация - бензинов или дизелов Гранд.

Кинекс, прости невежеството ми, но би ли споделил опита си по отношение на целия мост при WJ - някои основни предимства и недостатъци... и защо приключи с този модел. Питам от любознателност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X