Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за Jeep Liberty - въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Акумулатор за Jeep Liberty - въпрос

Поради други болежки се оказа, че не мога да карам Jeep-a 2-3 седмици и реших да заредя акумулатора. С изненада установих, че не е сух и след напън с по-сериозна отвертка капака се предаде. Долях около 0.5 л.дестилирана вода, което ми се струва адски много. От вчера съм включил акумулатора на зарядно с ток 2А и така вече 22 часа. След малко ще го махам, но измерих напрежението и то показва 15.8V. Ако след изключването му от зарядното стойността остане такава....не е ли прекалено висока и има ли вероятност да причини някакви щети по електрониката?
    Мерси предварително.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080001.jpg
Прегледи:1
Размер:127.8 КБ
ID:5241759Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080002.jpg
Прегледи:1
Размер:165.7 КБ
ID:5241760
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Предполагам че след като истине ще се нормализира.А и след първото стартиране ще влезе в граници.Между другото имам същото зарядно но му се прецака ампер
      мера .Иначе си зарежда.

Коментар

Когато измери това напрежение, беше ли включено зарядното?
        LZ1HKW
        Реглаж на преден и заден мост
        My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Да...включено е. Може и оттам да идва по-високата му стойност. Ще видим как ще е като го изключа след малко.

Коментар

Сега видях темата и да споделя моя опит с вас. Аз също карам Jeep Liberty 2.8 CRD, моето е с два акумулатора Optima по 75Аh от жълтите (military):
            Подробности:http://www.milbatteries.com/optima/index.html

и управление на TJM.
            Подробности:http://www.tjm.com.au/#gen_view_cat.php?sx=SX2040

Много е важно акумулатора ви да пасва точно на фабричната стойка, защото там се намира датчика за температура на акумулатора. И ако не измерва точната температура има възможност да започне да презарежда и да съсипва акумулатора много бързо!

А относно алтернатора и по-голям акумулатор, няма проблем. Аз все още съм със щатния алтернатор Denso part.NO 104210-4241 и вече две години нямам проблеми
            LZ1HKW

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
              Да...включено е. Може и оттам да идва по-високата му стойност. Ще видим как ще е като го изключа след малко.
              От това е!
              И един съвет, когато зареждаш акумулатор го остави на проветриво място за да не дишаш изпаренията. Пък и те самите са взривоопасни!
              LZ1HKW

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                От това е!
                И един съвет, когато зареждаш акумулатор го остави на проветриво място за да не дишаш изпаренията. Пък и те самите са взривоопасни!
                Мерси Влади. Имаш ли представа колко е максималното напрежение на акумулатора за нашите машини?

Коментар

Мерси Влади. Имаш ли представа колко е максималното напрежение на акумулатора за нашите машини?
                  12.8V като на всеки друг акумулатор, но след като си го свалил от зарядното може и да е повече. Не се притеснявай!
                  LZ1HKW

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                    12.8V като на всеки друг акумулатор, но след като си го свалил от зарядното може и да е повече. Не се притеснявай!
                    Мерси. Току що го изключих и показва 13.5V.....това след доливане на 0.5 л. дестилирана вода в 6-те клетки и след 27 часа заряд на 2А. Ако не помогне-нов със съответните размери.

Коментар

Тодоре, разгледа ли темата за акумулаторите, в Електротехника и електроника, възли и агрегати . Там Ясен е описал подробно всичко, касаещо акумулаторите и зареждането им. Виж и тази тема за, пак за зареждане на акумулатори. Поздрави!
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря Алекс. Първата тема на Ясен я бях чел...на другата не бях попадал. Но колкото и да чета...голяма част от правилното зареждане идва от познаване и на зарядното устройство а аз бях взел едно на заем и нямах никаква информация за него - само зарежда ли, разрежда и зарежда ли, изключва ли се само и т.н. Както и да е... Вчера в 17.00 като изключих зарядното и показваше 13.5V....в момента е 12.8V. Ако продължи да пада напрежението със същите темпове направо ще тичам за нов акумулатор .

Коментар

Благодаря Алекс. Първата тема на Ясен я бях чел...на другата не бях попадал. Но колкото и да чета...голяма част от правилното зареждане идва от познаване и на зарядното устройство а аз бях взел едно на заем и нямах никаква информация за него - само зарежда ли, разрежда и зарежда ли, изключва ли се само и т.н. Както и да е... Вчера в 17.00 като изключих зарядното и показваше 13.5V....в момента е 12.8V. Ако продължи да пада напрежението със същите темпове направо ще тичам за нов акумулатор .
                          Споко! Под 12.6 ще е проблем.

Коментар

под 12,6 ли??
                            Зарядните, които ползваме ние следят акумулатора и ако напрежението му падне под 11,8 - изключват товара, за да предпазят акумулатора.
                            Защо ще е проблем под 12,6?

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                              под 12,6 ли??
                              Зарядните, които ползваме ние следят акумулатора и ако напрежението му падне под 11,8 - изключват товара, за да предпазят акумулатора.
                              Защо ще е проблем под 12,6?
                              Това го казвам за гол акумулатор след заряд със зарядно. 6 клетки по 2.1В правят 12.6. Ако е под това има проблем.
                              Не разбрах за какви зарядни и товари говорите.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Това го казвам за гол акумулатор след заряд със зарядно. 6 клетки по 2.1В правят 12.6. Ако е под това има проблем.
                                Не разбрах за какви зарядни и товари говорите.
                                Не бях разбрал, че става въпрос за акумулатор без товар.
                                Не съм упоменал зарядните и тавара, за това и не сте разбрал, говорих принципно.
                                Но ако е важно зарядните са Steca, но са за други нужди.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X