Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за Jeep Liberty - въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатор за Jeep Liberty - въпрос

Здравейте, трябва да взема нов акумулатор за Чероки (Либърти) 2005г. 2.8 дизел. Чух мнения че е задължително да бъде марков за Джиип - най-добре "Оптима". Обаче оргиналните са бая скъпички - проверих в гърция струваше 250 евра, казаха ми че мога да си поръчам от щатите по-евтино, ама много сложно ми се вижда. Въпросът е дали наистина е задължително да е оргинален за Джийп или може да взема нещо друго? Моят е някъде 56 или 62 АН (проверих го ама забравих колко точно беше). В метро в момента има Bosh между 120 и 170лв. Струва ми се много евтино и ме е страх да не е менте. Какво ще ме посъветвате да взема задължително оргинален и да се изръся или да спетя пари и да взема друг(примерно този Bosh)?

До: Акумулатор за Jeep Liberty - въпрос

Първоначално публикуван от medunski Преглед на мнение
    Здравейте, трябва да взема нов акумулатор за Чероки (Либърти) 2005г. 2.8 дизел. Чух мнения че е задължително да бъде марков за Джиип - най-добре "Оптима". Обаче оргиналните са бая скъпички - проверих в гърция струваше 250 евра, казаха ми че мога да си поръчам от щатите по-евтино, ама много сложно ми се вижда. Въпросът е дали наистина е задължително да е оргинален за Джийп или може да взема нещо друго? Моят е някъде 56 или 62 АН (проверих го ама забравих колко точно беше). В метро в момента има Bosh между 120 и 170лв. Струва ми се много евтино и ме е страх да не е менте. Какво ще ме посъветвате да взема задължително оргинален и да се изръся или да спетя пари и да взема друг(примерно този Bosh)?
    Взимай Боша и не го мисли.

Коментар

Колега вземай си всякакъв какъвто искаш не се притеснявай.
      [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
      [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
      [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
      [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Ееее, благодаря за бързите отговори, успокоих се

Коментар

Ееее, благодаря за бързите отговори, успокоих се
          Не се успокоявай , а внимавай какъв е пусковия ток - това е най важния параметър за акумолатора, щом ще е за дизел.
          Ако не си сигурен , попитай компетентен консултант или приятел.
          Успех!!

П.П Аз бих си взел "Барен".
          ________________________________________________________________________________________
          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=56270

Ясен го е казал кратко и ясно- Взимаш най-големия който можеш да събереш. Прочети темата.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

За съжаление мястото на акумулатора в Liberty е такова, че и по-голям от 62 Ah /245 x 172 x 200 mm/ също не можеш да сложиш, без да преработваш цялата основа. Изводът е, че намираш най-добрия като стартов ток, марка и не на последно място - цена и взимаш най-големия възможен капацитет /62 - 65 Ah/,но с размери 245 x 172 x 200 mm. А ако имаш повечко консуматори, монтирана лебедка /съответно голяма вероятност да се наложи почти пълно изтощаване и последващо зареждане/ ще трябва да се ориентираш към по-скъп акумулатор, способен да издържи на такъв режим, без да се разруши. За съжаление при комбинацията джип + голям дизел предполага и акумулатор HEAVY DUTY. Затова оригинално е с Optima Battery Red top. Способни са да издържат ето това - Start cycle: over 12,000 times Recharge from empty, стартиране на големи двигатели при екстремно ниски температури, работа при значително накланяне и дори преобръщане, както и вибрации. Гледам, че тук са на цени от около 200 /199,80 € до 213,01 €/. Дано само не изглежда като реклама /нямам нищо общо с дистрибуцията на каквито и да са акумулатори/, а и сигурно и някой от другите по-известни марки също ще свърши работа. Поздрави!
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Виж какъв е пусковия ток на оригиналния ти акумулатор и търси такъв или по голям! Обърни внимание, че пусковия ток се отчита по 2 стандарта - американски и германски. Стойностите по двата се различават. Сравнявай акумулаторите в един и същ стандарт. Потърси естествено по голям капацитет и другия важен параметър - ток на саморазряд. Трябва да е минимален.
                Успех.
                Любомир Бончев 0889216605
                Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

колега, гледай стартовият ток, и не вземай акумулатор с по висок капацитет от този за който е предвиден зареждащият ток подаван от двигателя - щото особен смисъл от по-мощен постоянно недозареден акумулатор няма....
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                    колега, гледай стартовият ток, и не вземай акумулатор с по висок капацитет от този за който е предвиден зареждащият ток подаван от двигателя - щото особен смисъл от по-мощен постоянно недозареден акумулатор няма....
                    Ам той тока на всички е 12V .

Коментар

Това е напрежение!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
                        Това е напрежение!
                        Еврика.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Коментар

Вярно е ,че заряда на акумулатора зависи от зарядния ток който подава алтернатора, но освен от него зависи и от времето на заряд. Така че, ако колата изминава повече километри - винаги ще успее да зареди и по- голям акумулатор, ако се движи малко дори и стандартния ще остане недозареден. Поради това аз мисля, че акумулатор с по-голям капацитет
                          с подходящи габарити е по-добре - особено за дизел.
                          Поздрави!
                          Любомир Бончев 0889216605
                          Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

колега, достатъчното време за заряд е чудесно нещо , но е и една идеална ситуация... имайки предвид че колегата с либертито му е сдал акумулатаора за 4г. ползване от нова кола не ми се вярва да прави ежедневни междуградски курсове. по скоро основно ползва колата за градско на не особенно дълги разстояния. на дали това е експедиционна машина...
                            не бързам за никъде...
                            XJ 2.5TD '98

Коментар

Мдам, и аз се поразрових по въпроса и установих, че трябва да търся акумулатор с голям стартов ток. Както беше писал някой по-горе мястото за акумулатор при моя джип е ограничено, асвен това е с ляв плюс и опциите ми се ограничават чувствително.Лоша работа - акумулаторите които вършат работа в моя случай са 400лв. и нагоре.
                              Общо взето най-добре се оказва, че ще е да взема Оптима или Максима(на Exide) - последния е най-приемлив като цена , 50Аh (доста малък капацитет между другото) и 900 пусков ток. По-евтино ще излезе да се вземе по-голям акумулатор като габарити и да се "напъха" със зор в малкото място. Как мислите, проблем ли ще е ако повдигна малко акумулатора със стиропор отдолу, защото не може да се събере в подложката и опасно ли е ако е в контакт с изолацията на капака на мотора като се затвори? Не съм сигурен и дали ще мога да го фиксирам стабилно или ще трябва да се държи само на клемите - май не е добра идея...Вкрайна сметка ще се изръся по-скъп ако се наложи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X